שתף קטע נבחר

מוצרי חימום לבית: מחירים, חידושים ועצות

כמו בכל חורף מציעות החברות אמצעים שונים לחמם את הבית - בטווח מחירים גדול; מה נחשב לבטיחותי, מה מחיר חימום לשעה וממה כדאי להיזהר

שוק החימום, שנפגע בשנה שעברה בשל החורף החמים, מנסה השנה להתאושש באמצעות מחירים מתונים וחידושים למכביר. עדיין מוקדם לנבא לאן נושבת רוח החורף הקרוב, אבל החנויות מלאות במוצרים המשמשים כגופי חימום. מפזרי החום, הרדיאטורים והמזגנים, דוחקים את הקונבקטורים, תנורי הספירלה והגז המיתולוגיים. שיטת החימום מתחת לרצפה, והקמינים למיניהם, נותרו בבחינת תענוגות של עשירים, בעיקר בגלל מחירם הגבוה.
קניין החשמל של הום-סנטר, עודד באום, מעריך את היקף השוק בכ-50 מיליון שקל לשנה, ואילו המנהל המסחרי של סקאל-ישיר, איציק שולזון, מעריך שמדובר בסכום כפול.

הגופים הקיימים בשוק

היצרנים מציעים הצעות רבות, במחירים שונים. לכל אחד היתרונות והחסרונות שלו.
תנורי ספירלה - יתרונות: זולים יחסית, ובעלי הפעלה פשוטה. בנוסף, יש במכשירים אפשרות לברור עוצמות חימום.
חסרונות: המכשיר מחמם תחילה רק לכיוון אחד, וחימום החדר איטי יחסית. גופי החימום אינם מוגנים מספיק, ועלולים לסכן ילדים וקשישים. בנוסף אין בספירלה מנגנון לוויסות הטמפרטורה. הצריכה בוואטים - 3,500-1,200. עלות ההפעלה לשעה - 38 אגורות-1.02 שקל.
מפזרי חום - יתרונות: החימום מהיר. חלקם יכולים לשמש כמאווררים בקיץ. נחשבים לבטיחותיים. חסרונות: רועשים וגורמים לתחושת יובש. הדגמים הקטנים, הצורכים כמות גדולה יחסית של חשמל, עלולים לגרום לקצרים בבית דו-פאזי בעת הפעלת מכשירי חשמל נוספים. הצריכה בוואטים - 3,000-2,000. עלות ההפעלה לשעה - 96-64 אגורות.
קונבקטורים - גוף חימום הפועל באמצעות תנועת אוויר. יתרונות: המכשירים נחשבים לבטיחותיים, גופי החימום מוגנים היטב ומתאימים להתקנה גם בחדרי ילדים. פיזור החום אחיד, והם מצוידים בתרמוסטטים ובבורר דרגות חימום.
חסרונות - החימום איטי, והמגוון בשוק קטן יחסית. המחירים: דה-לונג'י בשקם- אלקטריק 240 שקל. קונבקטור טורבו (2,000 וואט) 199 שקל באייס. קונבקטורים "אי.דאבליו.טי" ו"מורפי ריצ'רדס" מוצעים ב-200-150 שקל בסקאל-ישיר. הצריכה בוואטים - 3,500-500. עלות ההפעלה לשעה - 16 אגורות עד 1.11 שקל.
רדיאטורים - פופולריים בעיקר בחדרי ילדים ובחדרי שינה, ונקנים גם על ידי בעלי מערכות מיזוג מרכזיות, לצורך חימום נקודתי של חדרים. יתרונות: בטיחותיים, מצויידים בטיימרים המאפשרים כיוון זמני ההדלקה וכיבוי, מצוידים בתרמוסטטים ובבורר דרגות חימום. חסרונות: כבדים, מחממים לאט. מספר הצלעות קובע את שטח החימום על פי נוסחה של צלע לכל 1 מ"ר. בתוספת טורבו יש להוסיף עוד כ-1.5 מ"ר. הצריכה בוואטים - 2,000. עלות ההפעלה לשעה - 64 אגורות.
מזגנים - יתרונות: הוצאות שוטפות נמוכות יחסית, פיזור חום יעיל ומהיר, בטיחות גבוהה. שמישים בכל עונות השנה (לקירור בקיץ). יעילים בחימום שטחים גדולים. ניתן לווסת בקלות זמני חימום ועוצמה. חסרונות: קנייה ראשונית יקרה, וכך גם ההתקנה שאמורה להתבצע באמצעות איש מקצוע. מזגני החלון רועשים. המזגנים יעילים פחות באיזורים קרים, בהם הטמפרטורה יורדת מתחת ל-6 מעלות. מחירם: החל מכ-3,500 שקל לקטנים ועד ל-15 אלף שקל ומעלה, למערכות מיני מרכזיות.
הצריכה בוואטים - מזגני חלון: 3,100-800 וואט, מזגנים מפוצלים ומיני מרכזיים - 4,900-1,000 וואט. מחירי ההפעלה - 99-25 אגורות למזגן חלון, 32 אגורות עד 1.56 שקל למזגן מפוצל או מיני מרכזי.
הסקה תת רצפתית - מערכת כבלי חימום חשמליים, הפרושים מתחת לרצפה, והופכים אותה לגוף חימום גדול, כשכל חדר נשלט על ידי מערכת בקרה. היתרונות: נוח מאד, לא מייבש, יוצר אווירה חמה וביתית. נוח במיוחד כשיש ילדים קטנים הזוחלים בבית. החסרונות: יקר מאוד. 42-38 דולר למ"ר לפי גודל החדר. עלויות תפעול לחודש: 600-500 שקל לבית של 120 מ"ר. המערכות המצויות בארץ מתאימות להתקנה רק במבנים חדשים בעת בנייה או לחילופין בדירות ובתים, העוברים שיפוצים.
שחר לארי מתרמוטק, יבואן "דה-וי" הדנית, מבטיח לייבא בעונה הבאה מערכות תת רצפתיות זולות יותר, להרכבה עצמית, המחייבות הדבקת קרמיקה בלי צורך להרים רצפות. מערכות אלו תמכרנה ברשתות "עשה זאת בעצמך".
בחברת החשמל מעירים: עלות החימום בפועל מושפעת מגורמים רבים כמו נפח החדר או השטח שאתם מחממים, הטמפרטורה הרצויה, רמת בידוד הקירות החיצוניים, התקרה והרצפה, איטום הדלתות והחלונות, מספר שעות ההפעלה ואפילו הרגלי איוורור החדרים.

חידושים

על מנת לשרוד בשוק הרווי מציעים היצרנים מדי שנה חידושים. בין החידושים השנה: מפזר חום שולחני הכולל אפשרות איוורור לקיץ, ומנגנון הגנה מפני קפיאה בצבעי ירוק ולבן (2000 וואט), מוצע ב-165 שקל בשקם- אלקטריק.
במטרה למנוע ייבוש, הוסיפו קנון וזק"ש לרדיאטורים שלהם מתקני מים הסמוכים לגוף החימום, לתוספת אדי לחות.
זק"ש מציעה גם תנור אינפרא (2,000 וואט), שחלקו העליון עשוי עץ והוא מפסיק את פעילותו בעת נפילה. מחירו: 525.99 שקל.
קנון מציעה תנור הלוגן מסתובב ב-299 שקל.
בסקאל-ישיר מציעים מפזר חום של "אי.דאבליו.טי", המצויד במפסק הפעלה רגלי. המחיר: 249 שקל.
חידוש נוסף הוא טורבו (מפוח) ברדיאטורים, מכשיר המגביר את כושר החימום, ותיק בשוק, הוסיף בדר"כ בתוספת 100-80 שקל למחיר התנור. מאייר, יצרן טורבו לתנור ספירלה (1,200 וואט) ומציע את המכשיר ב-189 שקל.
ניופאן, שקיבלה השנה את זיכיון דה-לונג'י, הרחיבה משמעותית את קו המוצרים של החברה, שיוצגה בעבר בישראל באופן מצומצם יחסית, בעיקר בתחום הרדיאטורים.

תנור החימום ואתם: חימום בחשמל - הכי בריא

אז איך מתאימים את שיטת החימום למבנה הבית ולמצבם הבריאותי של תושביו? מספר עצות מערן רולס, מנכ"ל "מרכז הבנייה הישראלי", וד"ר ישראל הדרי, מומחה ברפואת ילדים והרופא המחוזי של קופת-חולים לאומית במחוז הדרום:
* חימום בחשמל לסוגיו הוא הבריא ביותר.
* חימום בגז, נפט, סולר ועצים שורף את החמצן בחדר. חשוב להשאיר חלון פתוח בחדרים בהם מופעלות שיטות חימום אלו.
* כשמחממים חדר של ילדים או מבוגרים הסובלים ממחלות דרכי הנשימה, יש לשים לב לטמפרטורה נוחה - 22 מעלות. בחדרים כאלה מומלצת שיטת חימום המאפשרת ויסות, לשמירת הלחות בחדר.
* חיוני להשאיר חצי חלון פתוח בחדר בו שוהים חולים במחלות דרכי הנשימה.
* בדירה או בבית עם פיר (מדרגות בין קומות) יש למקם את המחמם (מזגן, קמין) רחוק מהמדרגות, כדי שהחום לא יעלה מיד למעלה אלא יעבור דרך החדר. את תנור החימום באמבטיה יש לתלות במקום גבוה, רצוי מעל המשקוף.
* אטימות טובה של הבית היא המרכיב החשוב ביותר בשמירת חומו. היא גם חוסכת כסף. יש להקפיד על איטום נאות בעת בניית הבית, אם כי גם אחר כך ניתן לשפר את האיטום. ככלל, חלונות כנף אטומים יותר מחלונות הזזה.

פורסם ב"ידיעות אחרונות"


לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפזר חום. זול ורועש
מזגן. רב שימושי אך יקר להתקנה
מומלצים