שתף קטע נבחר

אף מילה על חמוצים

שלושה מתכונים שנותנים כבוד למלפפונים: סביצ'ה (עם מלפפונים), מרק (ממלפפונים) וסלט נודלס, שומשום (ומלפפונים, כמובן)

מסכנים המלפפונים. בגלל שהם כל כך מוכרים, וגרים בכל מקרר ישראלי, לנו יש נטיה לקחת אותם כמובן מאליו. שכן, תמיד מעמידים אותם בצילה של עגבניה בסלט או, בלי בושה, בתוך צנצנת להחמצה. וזאת, למרות שמדובר בירק הכי ירוק שצומח לנו כאן בקיץ הצחיח. אומנם, סלט ירקות בלי מלפפונים הוא לא באמת סלט, אבל הם מסוגלים להרבה יותר מאשר חתוכים קטן-קטן, חבויים תחת ערימה של חסה ובצל.

 

תראו, לדוגמא, את אחיהם הקישואים, אף הם חסרי טעם וריח ועם זאת משובצים לתפארה במיני מאכלים. ואילו את המלפפונים, היחידים שהצליחו להימלט בשן ועין מהנדסת המזון ההרסנית, פשוט שכחו במגירה במקרר, כמו בשיר ההוא, לצד האפונה והגזר.

 

בקרוב תגמר העונה וכל שיישאר לנו הם מלפפונים לבנבנים בטעם פלסטיק. הקפידו לקנות את המלפפונים הישרים שקילפתם מבריקה וחלקה, עם פרח צהבהב בקצה אחד ובשני גבעול ירוק וזקוף.

 

היום נבשל שלושה מתכונים מרעננים, שנותנים כבוד למלפפונים, בלי מילה על חמוצים: סביצ'ה (עם מלפפונים), מרק (ממלפפונים) וסלט נודלס, שומשום (ומלפפונים, כמובן)

 

מרק מלפפונים

 

מרק קר ונהדר, מתאים במיוחד לחמסינים של הסתיו. כמה זמן: 15 דקות ולא שנייה יותר.

 

חומרים (ל-4 מנות): 

1 ק"ג מלפפונים קטנים וחמודים

2 כפות שמן זית

צרור נענע, קצוצה

מכל שמנת לבישול (זו עם 15% שומן)

1 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ ללא זרעים

מלח, פלפל לבן

 

הכנה:

  1. מקלפים את המלפפונים, מאדים בסיר ובו השמן למשך 10 דקות, מקררים מעט ומרסקים בבלנדר.

2.     מוסיפים נענע ותבלינים. מצננים.

3.     מוסיפים שמנת קרה, מעטרים בעל נענע ומגישים עם טוסטונים עם שמן זת ושום.

 

מלפפונים ממולאים בסביצ'ה לוקוס

 

דרך נהדרת להגיש סביצ'ה, אבל אפשר גם עם סתם טונה משובחת מקופסא, לימון וקצת מיונז. כמה זמן: 15 דקות בול.

 

חומרים (ל-4 מנות): 

2 מלפפונים גדולים

מלח

 

לסביצ'ה: 

 2 פילטים טריים של לוקוס (אבל אפשר גם עם טונה, סלמון וסי בס), קצוצים בסכין

מלח, פלפל שחור גרוס

2 כפות מיץ לימון או 4 כפות ליים

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס

 

הכנה:

  1. שוטפים היטב את המלפפונים. חורצים את קליפתם לאורך. 
  2.  חותכים לקטעים של 4 ס"מ, מרוקנים את תוכנם בזהירות (ושומרים לסביצ'ה). מפזרים מלח גס ומשהים ל-5 דקות.
  3.  בינתיים נכין את הסביצ'ה: בקערה, מערבבים את הדג עם 2 כפות מיץ לימון, 2 כפות שמן זית, תוכנם של המלפפונים, מלח ופלפל שחור גרוס.
  4. מעמידים ל-10 דקות לפחות, ממלאים את המלפפונים ומגישים.

 

סלט מלפפונים ונודלס

 

כמה זמן: 15 דקות (כולל בישול האטריות)

 

חומרים (ל-4 מנות):

½ חבילת נודלס

2 מלפפונים

מעט ג'ינג'ר כבוש, חתוך לרצועות

מעט שומשום

4 כפות שמן שומשום

2 כפות רוטב סויה

 

הכנה:

  1. מבשלים את הנודלס במים, על פי הוראות היצרן.
  2. מערבבים את שמן השומשום ורוטב הסויה.
  3. פורסים את המלפפונים, על קליפתם, לאורך, דק ככל האפשר.
  4. שוטפים את הנודלס במים קרים, מוסיפים את המלפפונים, השומשום והג'ינג'ר, ומתבלים עם הרוטב. מגישים מיד.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מריאן הול
בקרוב תגמר העונה וכל שיישאר לנו הם מלפפונים לבנבנים בטעם פלסטיק
צילום: מריאן הול
מומלצים