שתף קטע נבחר

 

התכנית הכלכלית: "אלפים יושלכו מהדיור הציבורי לרחוב"

עד כה הותר לילדיהם הבוגרים של דיירי הדיור הציבורי שאין להם דירה משלהם להתגורר בדירת ההורים, לאחר שאלה נפטרו או עברו למוסד סיעודי. עכשיו האוצר מעוניין לקצץ. ח"כ לשעבר תמר גוז'נסקי: "הבית הוא כל עולמם"

התכנית הכלכלית לשנה הבאה מאיימת להשליך אלפי דיירים מהדיור הציבורי לרחוב. על פי התכנית, שהוצגה השבוע על ידי שר האוצר בנימין נתניהו, יישללו זכויותיהם של בני משפחה שעד כה נחשבו ל"דיירים ממשיכים" בדיור הציבורי, שהמדינה התירה להם להתגורר עם הוריהם או לאחר מות ההורים.

 

יוזמת חוק זכויות הדייר, חברת הכנסת לשעבר תמר גוז'נסקי, אומרת ל-ynet כי הצעת האוצר לשלול את זכויות הדיירים הממשיכים מסמלת "אטימות לב והתאכזרות לחלשים ביותר". גוז'נסקי מטילה ספק בתרומה של הקיצוץ הנוכחי לקופת המדינה. "הוויכוח הוא לא על רכוש, אלא על קורת גג בבית בו גדלו, שהוא כל עולמם. אם יזרקו אותם לרחוב, לא יצטרכו לפתור להם את בעיית המגורים?" היא שואלת.

 

חוק זכויות הדייר, שנחקק ביוזמת גוז'נסקי לפני חמש שנים, הבטיח שדיירים ממשיכים יהיו זכאים להמשיך להתגורר בדיור הציבורי. מדובר בבני המשפחה הקרובה, שגרו בדירה במשך שלוש שנים סמוך לפטירת בעליה או בעת מעבר הבעלים למוסד סיעודי, ושידוע כי אין להם דירה אחרת. "המקרים האופיינים שהחוק סייע להם הם בת שהתגרשה וחזרה עם ילדיה לדירת ההורים, בת שלא התחתנה ונשארה בבית הוריה או בן שיש לו בעיות נפשיות ולא עזב את הבית", מסבירה גוז'נסקי.

 

עו"ד גלעד ברנע, שהיה שותף לניסוח החוק כיועץ משפטי של העמותה "סניגור קהילתי", מעריך את מספר הדיירים הממשיכים המבקשים מדי שנה להוסיף ולגור בדירות אלה בכמה מאות. ברנע כבר פנה לשר האוצר נתניהו, לשר השיכון אפי איתם וליועץ המשפטי לממשלה אליקים רובינשטיין בדרישה למחוק לאלתר את הסעיף מהתכנית הכלכלית. אם תאשר הכנסת את הרפורמה בדיור הציבורי, הוא מתכונן לעתור לבג"ץ.

 

בפרק "ייעול השימוש בדיור הציבורי" הנכלל בתקציב המוצע לשנת 2004, מבקש משרד האוצר לתקן את חוק זכויות הדייר, "באופן שתבוטל הזכאות לדיור לדייר והזכאות תקבע על פי כללים הקיימים במשרד השיכון".

 

"הכללים של משרד השיכון הם פנימיים וחסויים, נקבעים על ידי ועדה בת שני פקידים, ומעולם לא הובאו לאישור הכנסת. הצעה זו תביא לכך שאלפים מקרב דיירי הדיור הציבורי ייזרקו לרחוב מן הדירות בהן התגוררו שנים ארוכות", אומר עו"ד ברנע. "זאת כאשר ברור שאין להם כל פתרון דיור הולם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שיכוני הדיור הציבורי. האוצר מעוניין בייעול
צילום: אתר הכנסת
תמר גוז'נסקי. "הויכוח הוא על קורת גג"
צילום: אתר הכנסת
מומלצים