שתף קטע נבחר

 

גרסאות עבריות חדשות למוזילה, GNOME-Office 1.0

צוות מפתחי מוזילה ישראל הפיץ חבילת שפה עברית עבור גירסה 1.4 של דפדפן האינטרנט מוזילה, תמיכה עברית גם בחבילת התוכנות GNOME-Office 1.0, הכוללת את מעבד התמלילים AbiWord 2, הפועל גם בסביבת חלונות

צוות מפתחי מוזילה ישראל הכריז אתמול (ג') על חבילת שפה עברית עבור גירסה 1.4 של הדפדפן Mozilla. חבילת השפה מתרגמת את שפת הממשק (תפריטים, תיבות דו-שיח) של הדפדפן לעברית, והופכת אותו ליישום עברי לכל דבר. ניתן להתקין את החבילה על דפדפני Mozilla המותקנים על Windows ,MacOS ו-UNIX (כולל לינוקס). בנוסף, ניתן להוריד קובץ המתקין את Mozilla כאשר חבילת השפה כבר מותקנת בו, עבור Windows. ניתן להוריד את חבילת השפה מאתר קבוצת הלוקליזציה.

 

חבילת השפה העברית פותחה באופן עצמאי, ובתיאום עם הארגון המפתח את דפדפן Mozilla, קרן Mozilla, על ידי קבוצה מצומצמת של מתנדבים. על פי צוות הפיתוח, הגירסה העברית עדיין סובלת ממספר בעיות קוסמטיות, אשר אינן תלויות בצוות התרגום. בעיות אלה יתוקנו בגרסאות הבאות, על פי ההבטחה.

 

"לצערנו, עקב שליטתה של חברת מיקרוסופט בתחום הדפדפנים, אתרים רבים משתמשים בטכנולוגיות קנייניות של Explorer אשר אינן עומדות בתקנים אלה", נכתב בהודעה לעיתונות של מוזילה, "אנו מקווים כי מנהלי אתרים ישכילו להתאים את אתריהם לתקנים הבינלאומיים, ובכך יאפשרו גם לציבור הגדל והולך המשתמש בדפדפנים ומערכות הפעלה שאינם של Microsoft ליהנות מאתריהם"

 

Mozilla היא למעשה חבילת תוכנה המשלבת דפדפן, תוכנת דואר אלקטרוני וקבוצות דיון, לקוח צ'אט IRC שימושי ועורך דפי HTML בסיסי. גירסה 1.4 תומכת בתקן הפרטיות P3P, המאפשר למשתמש לראות פירוט של מדיניות האתר לגבי שימוש במידע אישי, באתרים התומכים בכך, יש לה עורך HTML משופר ותמיכה מתקדמת במסנני דואר הזבל.

 

בחודשים הקרובים צפוי פיצול של חבילת התוכנה הנוכחית למספר חלקים: פיירבירד, דפדפן קל משקל וידידותי למשתמש, אותו ניתן יהיה להרחיב עם עורך HTML ולקוח IRC אופציונליים, ותוכנת דואר עצמאית (ת'אנדרבירד). גרסאות ניסיון (בטא) של חלק מתוכנות אלה זמינות כבר כעת להורדה. מדובר בשינוי משמעותי במבנה התוכנה, שהחלה את דרכה במתכונת הנוכחית על פי Netscape Communicator 4.

 

גם לגירסה הנוכחית וגם למבנה המפוצל החדש קיימות עשרות הרחבות, המוסיפות יכולות חדשות לתוכנה. הרחבות אלה כוללות סרגל חיפוש לגוגל (GoogleBar), חוסם פרסומות, יומן, מצפין דואר, שליטה בדפדפן בעזרת תנועות עכבר (בדומה ל-Opera), תוכנה לחיפוש בחנות הספרים Amazon, לקוח MSN Messenger, מנפה באגים ב-JavaScript למפתחי אתרים ועוד.

 

קרן Mozilla היא חברה ללא כוונות רווח שהתפצלה לאחרונה מתאגיד AOL Time Warner, וממשיכה את פיתוח הדפדפן באופן עצמאי. בחודשים האחרונים פיטרה AOL או העבירה לפרוייקטים אחרים כחמישים מעובדי חטיבת Netscape, שהיו מרבית המפתחים של Mozilla ו-Netscape.

 

תנאי הרשיון של Mozilla מאפשרים לכל אדם או חברה להשתמש בו כדי לבנות תוכנה אחרת, ו-Netscape התבססה עליו כאשר בנתה את הגירסה האחרונה של הדפדפן, Netscape 7.1. בנוסף, מספר חברות וקבוצות אחרות מפתחות דפדפנים ויישומים אחרים המבוססים על Mozilla.

 

GNOME-Office 1.0

 

חבילת תוכנות חדשה נוספת המבוססת קוד פתוח היא GNOME-Office 1.0, אוסף יישומים המיועדים עבור סביבת הלינוקס הגרפית GNOME. החבילה כוללת את מעבד התמלילים AbiWord 2 עם תמיכה באנגלית ושפות דו כיווניות כמו עברית, ערבית ואף ביידיש. התוכנה זמינה להורדה גם עבור סביבת Mac וחלונות, כאשר כל היישומים תומכים בעברית, על פי המפתחים. מעבד התמלילים תומך בטבלאות, הערות, מיזוג דואר, קישוריות למסדי נתונים, בקרת גירסאות, כמו גם יכולת ייבוא של מסמכי MS Word ופורמט RTF. תכונה נוספת בתוכנה הוא מסכם הטקסט (OTS), המיועד לתמצות מהיר של מסמכים בשפות שונות, ופותח על ידי סטודנט ישראלי באוניברסיטת תל-חי.

 

עוד בחבילה: תוכנת מסדי הנתונים וכלי הניהול GNOME-DB-1.0 והגיליון האלקטרוני Gnumeric-1.2.0. היישומים השונים משתלבים זה בזה. אפשר להעתיק ולהדביק טבלאות מ-AbiWord לתוך Gnumeric וההפך. הפרוייקטים מתנהלים בחמש השנים האחרונות וכוללים צוותים של 4-6 מפתחים קבועים ולא מעט מתנדבים התורמים קוד ומסייעים בתרגום ובניפוי הבאגים. כשני מיליון עותקים של AbiWord ו-Gnumeric כל אחת, הורדו עד כה על ידי משתמשים מאתר SourceForge.

 

מדובר בחבילת היישומים המשרדיים היחידה עבור GNOME. התמיכה של הסביבה הגרפית בחבילת OpenOffice.org עדיין אינה מפותחת דיה. הסביבה הגרפית הנוספת עבור לינוקס, KDE, כוללת את חבילת KOffice, התומכת אף היא בעברית והוסף לה לאחרונה בודק האיות הישראלי HSpell.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים