שתף קטע נבחר

עגבניות זריזות

ברוסקטות עגבניות וגבינת עיזים, ספגטי ברוטב עגבניות שרי, ובדו-בנדורה (מקושקשת משודרגת עם עגבניות). דרור פינטו נפרד מהפרי האדום

מופקע עד כמה שיהיה מחירה, ועגומה עד כמה שתראה על המדף בסופר, לא אוותר על העגבניה שלי. אותו הירק האדמדם (או, אם לדייק - הפרי) יפתח בכל פעם את רשימת קניות ויככב בכל ארוחה שאכין.

 

גם אם לפני החגים הקרבים מזנקים מחיריה לרמות בלתי סבירות וגם אם טעמה דומה לפלסטיק - נקטר ונזעף, אך נמשיך לקנות. שכן אי אפשר לחיות בלעדיה - לא פחות. הרי, מה הטעם בסלט קצוץ ללא עגבניה שתקשט אותו? ומה נשים בסנדביץ‘ אילולא הירק המופלא הזה?

 

בניגוד אלי, מכור כבד לאדום-האדום הזה, אני מכיר בחורה צעירה, ששירתה איתי בצבא, שסובלת ממעיין "פוביית עגבניות". פעם מזמן, ברגע של כנות, היא חשפה בפני שכשם שיש אנשים שמפחדים מנחשים או מג'וקים (כמוני), היא לא מסוגלת להתקרב לעגבניה.

 

מאז שמתי לב שבכל פעם שיושבים לאכול איתה במסעדה היא משביעה את המלצר שאין עגבניות במנה שהזמינה, ממש כך. ואם בטעות תתגלגל חתיכה אדומה לצלחתה, היא תקום ותצעק ואף תאיים בתביעה, "כי אם היא הייתה אלרגית לעגבניה זה יכול היה להרוג אותה".

 

הבעיה היא, שבתור עגבניותוהוליסט, חיי לא פשוטים. בעוד שבקיץ אפשר למצוא עגבניות טובות מהשדה, בחורף איכותן מתחת לכל ביקורת. אני בטוח שלא לקרטון החיוור הזה, שלו אנחנו קוראים עגבניה, התכוונו האיטלקים כשהמציאו את הרוטב, וגם לא למשחה בטעם גריז, שאנחנו קוראים לה רסק עגבניות.

 

אם תרוצו עכשיו לשוק, אולי עוד תספיקו לקנות עגבניות מזן תמר, שנמצאות ממש בסוף העונה שלהן, והכי דומות לדבר האמיתי שפיתחה בעצמה אמא אדמה, לפני כל השיגעון הגנטי הזה, שהחריב לגמרי את המטבח.

 

היום נכין ברוסקטות עגבניות וגבינת עיזים, ספגטי עם עגבניות שרי, ובדו-בנדורה (מקושקשת משודרגת עם עגבניות). 

 

ספגטי ברוטב עגבניות שרי טריות

 

רוטב נהדר שלא מצריך בישול בכלל, אפשר להחליף את השרי בעגבנית מזן תמר אבל אז צריך לקלפן. רק עשו לעצמכם טובה, אין טעם להכין את הרוטב עם עגבניות חורף, או עגבניות מקופסה.

 

חומרים (ל-4 מנות):

1/2 ק"ג עגבניות שרי

1 שן שום, כתושה

חופן נאה של עלי בזיליקום, קרועים ביד לפיסות גדולות

3 כפות שמן זית

מעט חומץ בלסמי

מעט סוכר

כף צלפים (לא חובה)

מלח, פלפל שחור

 

הכנה:

1. חוצים את העגבניות, לוחצים להוצאת המיץ והגרעינים וקוצצים. מערבבים עם יתר החומרים ומעמידים בקערה בצד לשעה בטמפרטורת החדר לפני ההגשה.

 

2. מבשלים את הפסטה ומערבבים מיד עם הרוטב.

 

ברוסקטות עגבניות וגבינת עיזים

 

כמה זמן: 5 דקות בדיוק

 

חומרים: 

1 כיכר לחם שחור

6 עגבניות מזן תמר, חתוכות לקוביות

חופן עלי בזיליקום, טריים

כמה שיני שום, קלופות

1 כוס שמן זית איכותי

מעט חומץ בלסמי

מלח גס, פלפל שחור גרוס

כ-200 גרם גבינת עזים, או פרמזן

 

הכנה: 

1. פורסים את הלחם לפרוסות נדיבות. מזליפים מעט שמן זית וחומץ בלסמי על כל פרוסה. קולים את בגריל ומשפשפים בשן שום את הלחם הקלוי.

 

2. מסדרים על הלחם קוביות עגבניות טריות, עלה בזיליקום, בוזקים מעט מלח גס. ומניחים מעל פרוסות גבינת עזים. ניתן לקלות את העסק בגריל להשחמת הגבינה. מגישים מיד.

 

מקושקשת עם עגבניות (בדו-בנדורה)

 

כמה זמן: 15 דקות בול.

 

חומרים (ל-4 מנות):

8 עגבניות מזן תמר

2 שיני שום, קלופות ופרוסות

1/2 כוס שמן זית

6 ביצים

מלח, פלפל

מים רותחים לקילוף העגבניות

 

הכנה:

1. חורצים בבסיס כל עגבניה סימן X יוצקים עליהן מים רותחים. מקלפים וקוצצים.

 

2. מחממים במחבת עמוקה את השמן ושיני השום ומטגנים עד שהן משנות מעט את צבען.

 

3. מוסיפים את העגבניות ומבשלים על להבה גבוהה כ-5 דקות.

 

4. מוסיפים גם את הביצים ומקשקשים בעזרת כף עץ עד שהביצים כמעט עשויות (עד שתאכלו הן יתבשלו מהחום שנאגר בתוכן).

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מריאן הול
אם תרוצו עכשיו לשוק, אולי עוד תספיקו לקנות עגבניות מזן תמר
צילום: מריאן הול
מומלצים