שתף קטע נבחר

סוכות ב-20 דקות

עוף באתרוגים ולמון גראס, סלט תמרים, עגבניות מיובשות וגבינה וסלט תרד עם לוביה ורימונים. דרור פינטו מכין מטעמים לסוכה

סוכות הוא מאותם החגים, שלא חשוב איך תסתכלו עליו, תגיעו למסקנה שהוא יותר בשביל מבוגרים מאשר לילדים. לו רק בזכות רגעי החסד המתוקים, שבהם מוצאים תעסוקה לזאטוטים הנמרצים, שסחטו כל טיפת אנרגיה שנותרה בנו לאחר חודשיים של חופש גדול.

 

כאח גדול ואב לילדים בעתיד (כך אני מקווה) אני מרשה לעצמי לומר, שבחיי כל הורה מגיע שלב שבו הוא מתחיל לקוות שאולי, תקום מפלגה חתרנית שתודיע על תוכנית שמרטפות לאומית, או ביטול כל החופשים לאלתר. ולא מחוסר אהבה כלפיהם, לגמרי להיפך. הכל עניין של מינון נכון. יותר מדי מהם, נחטוף כאב ראש.

 

בשאר ימות השנה, לא נדרשת מההורים התערבות רבה מידי בעיסוקיהם של הילדים, והם מצדם יכולים לרבוץ שעות מול הטלוויזיה. אולם בעונת החגים המצב שונה לחלוטין. כבר בשעה השנייה של יום חופש הראשון מתחיל המנון ה"משעמם לי", שממשיך בלהיט כל הזמנים: "אוף, אין לי מה לעשות".

 

וברגע של ייאוש יוצאת כל המשפחה לחצר ומתחילה בבניית סוכה. בדקות הראשונות מנסים הגמדים להביע עניין בכל העסק, אבל מהר מאוד הם מתייאשים מצפייה בהוריהם נאבקים עם מה שנראה כמו רפסודה עקומה עם סכך - ופורשים. 

 

כשמגיע לבסוף שלב הדקורציה, ואין זכר לזאטוטים באופק, נמצא עצמנו, הגדולים, מתעסקים בגזרי נייר צבעוניים, דבק לא רעיל ומספרים בטיחותיים, יוצרים שרשרות וקישוטים. את הילדים זה כלל לא מעניין, וקרוב לוודאי שלא ישימו כף רגלם בתוך הסוכה. אבל זה לא משנה, כי אנחנו לפחות הרווחנו כמה שעות של שקט.

 

השבוע נבשל שלושה מתכונים מיוחדים לסוכות, עם ארבעת המינים:

 

עוף באתרוגים ולמון גראס

 

לא מצאתם אתרוגים או סתם נראה לכם יקר? אפשר בהחלט להחליף בלימון. כמה זמן: 15 דקות (ללא זמן השריה).

 

חומרים (ל-4 מנות):

4 חזות עוף נקיים מעצמות, חתוכים לרצועות

מיץ מ-1 אתרוג (כ-3 כפות)

¼ כוס שמן זית

2 שיני שום, פרוסות

2 "ענפים" של למון גראס

1/2 כפית ג'ינג'ר טרי, קצוץ

מעט סוכר

מלח, פלפל

 

הכנה:

1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה, מוסיפים את העוף ומערבבים. רצוי להשרות בין חצי שעה לשעה במקרר - אבל לא ממש חובה.

 

2. מחממים מעט שמן במחבת. מוסיפים את העוף ומטגנים. מגישים עם אורז.

 

סלט תמרים, עגבניות מיובשות וגבינת חלומי

 

אחלה סלט לסוכה או סתם כשרוצים לעשות רושם מבלי להתאמץ

 

כמה זמן: 10 דקות וזהו.

 

חומרים (ל-4 מנות):

ראש חסה, רצוי משי

חופן תמרים לחים, מגולענים וחתוכים

חופן עגבניות מיובשות, קצוצות

4 פרוסות לחם, חתוכות לקוביות

2 שיני שום, פרוסות

100 גר' גבינת חלומי

שמן זית לטיגון

 

לרוטב:

2 כפות חומץ בלסמי

6 כפות שמן זית

2 כפות שמן תירס

מלח, פלפל

 

הכנה: 

1. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים מעט את השום. בעזרת כף מחוררת מוציאים את שיני השום, לאחר שהשמן כבר ספג את טעמן, ומטגנים את קוביות הלחם עד להשחמה.

 

2. במחבת משומנת או בגריל קולים את פרוסות הגבינה.

 

3. קורעים את החסה לפיסות בגודל ביס ומערבבים עם הקרוטונים, הגבינה, ושאר מרכיבי הסלט. יוצקים מעל את הרוטב.

 

סלט תרד לוביה ורימונים 

 

כן, אני יודע שרימונים שייכים לחג הקודם, אבל צריך להפטר מהמלאי הזה שנתקעתי איתו. כמה זמן: 10 דקות לתענוג.

 

חומרים:

חופן לוביה ירוקה

מים לבישול

מעט מלח

חבילת תרד טורקי צעיר

3 כפות שמן זית

2 שיני שום

חופן רימונים

חומץ בלסמי

מלח גס

 

הכנה:

1. מרתיחים מים בסיר גדול. ממליחים ומבשלים את הלוביה עם המים כ-10 דקות. מעבירים מיד לקערה עם מי קרח ומסננים היטב.

 

2. בסיר נוסף מחממים שמן זית ומטגנים את שיני השום עד להזהבה. מוסיפים את התרד ומקפיצים בזריזות רק עד שהוא קמל מעט.

 

3. מערבבים את הלוביה והתרד, מוסיפים את הרימונים ויוצקים מעט חומץ בלסמי מעל. מגישים מיד.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נעם ערמון
סלט תרד לוביה ורימונים. להיפטר מהמלאי
צילום: נעם ערמון
מומלצים