שתף קטע נבחר

גויאבה: לאוהבים בלבד

דרור פינטו מבשל שלושה מתכונים מתקתקים ומהירים מהפרי הסרחוני: סורבה, טארטלטים ו"שניצל" - רק למי שאוהב את הריח

את אוכלוסית העולם אפשר לחלק לשניים: אלה שפשוט אוהבים גויאבה עסיסית ואלה שלא מסוגלים להתקרב אל הפרי הריחני, מעקמים את האף וחוטפים בחילה בכל פעם שחולפים ליד דוכן של גויאבה בשוק.

 

אני, כפי שבוודאי כבר ברור לכם, שייך לסקטור אוהבי הגויאבות. לרוב, אין להם כל מאפיין סוציו-אקונומי נוסף המייחד אותם משאר העולם פרט לחיבתם העזה לפרי, פרט לעובדה ששונאים אותם בכל פעם שהם עולים לאוטובוס בחזרה מהשוק עם שקית גויאבה, כשהם נכנסים למעלית או מביאים אותה הביתה. אני כבר שמעתי על זוג צעיר שכמעט הגיע לסף גירושין בגלל הפרי הסרחוני.

 

הבעיה הגדולה שלי, ותסלחו לי שאני משתף אתכם בזה, היא העובדה המרה שאני אלרגי לגויאבה. בכל פעם שאני טועם מהפרי, אפילו קצת, אני מתחיל לפרוח ולהתגרד. פורח אבל ממשיך לאכול - כמה שזה טעים.

 

השבוע נכין שלושה מתכונים מתקתקים מגויאבה: סורבה, טארטלט ו"שניצל".

 

 

סורבה גויאבה

 

כמה זמן: 10 דקות (לא כולל הקפאה).

 

חומרים:

4 גויאבות

1 כוס סוכר

1 כוס מים

כף מיץ לימון

1 כפית סירופ מי ורדים

 

הכנה:

1. מבשלים את המים, מיץ הלימון והסוכר עד לקבלת סירופ סמיך.

 

2. בינתיים: מרסקים במעבד מזון את הפרי.

 

3. מוסיפים בהדרגה את הסירופ ומי הורדים, תוך כדי פעולת מעבד המזון. מעבירים לכלי אטום ומקפיאים.

 

4. מוציאים מהמקפיא ומרסקים במזלג. שומרים במקפיא עד להגשה.

 

טארטלטים במילוי גויאבה

 

כמה זמן: 20 דקות בול

 

חומרים (ל-8 מנות):

 

לבצק:

¾ 1 כוסות קמח

מעט מלח

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

2 כפות אבקת סוכר

חלמון ביצה

כ-2 כפות מים קרים

 

למלית:

4 גויאבות

1 כוס ריבה (עלי ורדים או תפוזים, למשל), מחוממת מעט ומרוסקת

 

הכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (180 מעלות צלזיוס).

 

2. מכינים את התחתית: במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים את הקמח, המלח, הסוכר והחמאה רק עד לקבלת מרקם של פירורים. מוסיפים את חלמון הביצה והמים ומערבלים רק עד שהתערובת מתגבשת לכדי כדור.

 

3. מרדדים על נייר אפיה לקבלת עלה בעובי 5 מ"מ. יוצרים עיגולים ומרפדים תבניות אישיות לטארט. דוקרים בעזרת מזלג כל פאי קטן, כדי שלא יתמלא באוויר. ואופים בערך 7-10 דקות עד שמזהיב קלות.

 

4. מורחים מעט מהריבה על כל תחתית. פורסים כל פרי מקולף לרוחב ומניחים שתי פרוסות על גבי הריבה.

 

5. מכניסים חזרה לתנור ואופים עוד שתי דקות בחום גבוה. כדאי לפני ההגשה להניח על הטארטלט החם כדור גלידת קינמון.

 

שניצל גויאבה

 

מתכון מצויין שנתן לי ניר צוק, השף של מסעדת "קורדיליה", שלדבריו "גורם לגויאבה להתרכך מבלי להרוס את הארומה שלה". כמה זמן: 10 דקות ולא שניה יותר.

 

חומרים (ל-4 מנות):

 

4 גויאבות

מעט קמח לקימוח

100 גרם קוקוס טחון

100 גרם אבקת סוכר

200 גרם חמאה לטיגון

 

הכנה: 

1. פורסים כל גויאבה לפרוסות בעובי 8 מ"מ. מקמחים את הפרוסות ומנערים את עודפי הקמח.

 

2. טובלים בתערבות של אבקת סוכר וקוקוס. מטגנים בחמאה משני הצדדים עד להזהבה. מפזרים מעל אבקת סוכר. מגישים חם עם גלידה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את אוכלוסית העולם אפשר לחלק לשניים: אלה שכן, ואלה שממש לא
מומלצים