שתף קטע נבחר

מעודדי דיכאון

אוכלים, בוכים ונאנחים "אוי כמה שזה משמין": שוקולטה חמה, צ'יפס בטטה ופטריות ממולאות בגבינות. דרור פינטו מבשל ארוחת נחמה מפנקת

"אתה חתיכת מניאק, בן זונה", צעקה יעל לתוך המשיבון הסלולרי שלי וניתקה. מאז שהיא הדרימה מהמושב לבאר שבע ואני עליתי צפונה, לתל-אביב, אנחנו מתראים בקושי - ומנהלים את רוב השיחות בהודעות. היא שקועה בלימודים ועבודה ואני בעבודה ועוד עבודה, וכמעט שאין לנו זמן לשיחה אמיתית בארבע עיניים.

 

למרות הבטחותי החוזרות ונשנות, שאבוא לבשל לה ארוחה חגיגית בדירה החדשה בשכונה ד', בפעם האחרונה שהתראינו, לפני כמעט חצי שנה, היא נאלצה לבוא לתל אביב - כי הבינה שאם היא לא תעשה את הצעד לא נתראה אפילו בעוד שנה.

 

בתיכון היינו צמודים. לא במשמעות הרומנטית של המילה, אלא חברים מאוד טובים. פרט לעובדה שהיא גבוהה ממני כמעט בראש, ושאר ההבדלים הפיזים הנובעים מהעובדה שהיא נקבה ואני זכר, נחשבנו ממש לתאומים. לכל המבחנים למדנו ביחד ופטפטנו אחד עם השני בכל השיעורים. אני תמיד חטפתי את כל הצעקות.

 

בצבא קצת התרחקנו. אני עברתי לבאר שבע, ואחר כך לתל אביב, והיא התגייסה לאיזה בסיס מבצעי בחיל האוויר שנחבא לו ברמת הגולן ואחרי השחרור עבדה בקיבוץ. אבל תמיד הקפדנו להיפגש בסופי שבוע, או לפחות לפטפט בטלפון.

 

גם כשלא דיברנו תקופה ארוכה, תמיד ידענו שנינו, שאנחנו שם אחד בשביל השני. הידיעה הזו לבדה, ניחמה אותי בשעות קשות ואני מקווה שגם אותה.

 

הצלצול שלה הגיע הפעם בדיוק בזמן. עבר עלי יום שחור משחור (נפילה במדרגות, פאשלה מטורפת בעבודה וכמעט תאונת דרכים עם משאית). כאילו שמדובר בתופעה ארצית, משהו כמו דיכאון של סתיו, הנובע ממידת הלחות באוויר וכמות העננים בשמיים, גם ליעל היה יום מזעזע (ביום הראשון ללימודים היא הצליחה לנעול את עצמה מחוץ לדירה, שהוצפה לחלוטין בשל פיצוץ בצינור. אה, וגם הפסקת חשמל הייתה שם).

 

נאנחתי לרגע ואז התחלתי לצחוק. צחוק משחרר כזה, שנובע כולו מייאוש, והיא בעקבותי. הבטחתי לה שממש בשבוע הקרוב אבוא לבקר ואבשל לה ארוחת נחמה מפנקת. אבשל מאכלים כל כך משמינים - כאלה שבגללם סבורים כל הרופאים שדיכאון רע לבריאות. משהו כמו שוקולטה חמה, צ'יפס בטטה עם מיונז צ'ילי ופטריות ממולאות בגבינת עיזים. היא אמרה לי ש"עוד נראה" ואני עניתי לה ש"הנה, עכשיו יש לך הוכחה".

 

שוקולטה

 

כמה זמן: 15 דקות לפינוק אמיתי

 

חומרים (לשוקולטה זוגית): 

 1/4 ליטר חלב

מכל שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

1 מקל קינמון

1 מקל וניל, חצוי לאורכו - או מעט תמצית וניל מאיכות טובה

120 גרם שוקולד מריר, קצוץ

2 כפות ליקר גרנד מרנייה או אייריש קרים

 

הכנה:

 

1. מחממים את השמנת והחלב בסיר אחד.

 

2. בסיר נוסף מחממים בזהירות את הסוכר עם הקינמון והוניל עד שהוא הופך לקרמל.

 

3. יוצקים את תערובת החלב והשמנת לתוך הקרמל ומערבבים.

 

4. מסירים מהאש, מוסיפים לסיר את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מעבירים את המשקה דרך מסננת, מוסיפים את הליקר ומחלקים לספלים. לוגמים ובוכים.

 

צ'יפס בטטה עם מיונז צ'ילי

 

כמה זמן: 15 דקות וזהו

 

חומרים (ל-2 מנות): 

4 בטטות בינוניות

כוס מיונז

1 פלפלון צ'ילי, קצוץ

1 עגבניה, קצוצה

מלח, פלפל שחור

שמן לטיגון

 

הכנה:  

1. בעזרת סכין מטבח פשוטה מגרדים מעט את הקליפה של הבטטות כדי להוציא את השורשים והגבשושיות. חוצים כל בטטה לאורכה לפלחים גדולים ומתבלים במלח ופלפל שחור.

 

2. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. מטגנים את הבטטה ומניחים על נייר סופג. (המהדרין יטגנו את הבטטות חצי טיגון, יצננו וישלימו את הטיגון ממש ברגע האחרון).

 

3. מערבבים את העגבניה הקצוצה עם הצ'ילי והמיונז.

 

4. טובלים את הבטטות בתערובת המיונז. אוכלים ונאנחים, אוי כמה שזה משמין.

 

פטריות ממולאות בגבינות

 

כמה זמן: 10 דקות ולשולחן

 

חומרים (ל-2 מנות): 

 סלסלת פטריות שמפניון טריות (בערך 20 פטריות)

50 גרם גבינת קשקבל או צ'דר, מגוררת

50 גרם גבינת פרמזן , מגוררת

מעט עירית, קצוצה

מלח, פלפל

כוס פירורי לחם

1 ביצה

שמן לטיגון עמוק

 

הכנה: 

 1. תולשים את הרגל מכל פטריה, מנקים היטב מחול באמצעות מטלית לחה או מברשת (בשום פנים לא להטביע במים).

 

2. מערבבים את חומרי המלית. דוחסים בזהירות כפית מהמלית לתוך כל פטריה. מהדקים היטב.

 

3. טורפים ביצה מתבלים במלח ופלפל שחור. מצפים כל פטריה בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם (כמו שניצל).

 

4. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה. אוכלים ומקטרים כמה אוכל מטוגן עושה חצ'קונים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוי, אוכל מטוגן עושה חצ'קונים. צ'יפס מנחם
מומלצים