שתף קטע נבחר

חיפוש אחד שווה אלף תמונות

כתבת תמיכה לכל מי שמחפש תמונות ברשת ולא מצליח למצוא. למה שתחפשו תמונות? הרבה סיבות. אולי אתם מתעניינים בצילום, אולי אתם רוצים למצוא נופים יפים לשולחן העבודה או לדעת איך מישהו או משהו נראה. כל מנועי החיפוש המומלצים

יותר משאינטרנט הוא מדיום טקסטואלי, הוא מדיום ויזואלי, וכמו שכבר התרגלנו להשתמש במנועי החיפוש הטקסטואליים של הרשת, הגיע הזמן לנצל גם את מנועי החיפוש הויזואליים שהיא מציעה. כולנו מודעים להררי החומר הגרפי הזמין לכל ברשת, אבל גם אם אנחנו יודעים שאיפשהו קיימת התמונה שאנחנו מחפשים, אנחנו גם מודעים לסיכוי הנמוך לחשוף אותה, מבעד לכל הסריקות באיכות נמוכה, התמונות הדיגיטליות המטושטשות והפורנו הסמיך. בכתבה זו ננסה לכוון אתכם לאתרים שיקלו על החיפוש שלכם, מתוך הנחה שגם אם הטריק האמיתי הוא בסינון, לעתים קרובות, כל סינון נכון מתחיל בבחירה במנוע חיפוש מתאים.

 

הערה: כמעט בכל אתרי חיפוש התמונות קיימת אפשרות להפעלת פילטר על התוצאות, שיסנן את כל האתרים הפרובוקטיביים יותר. הקישו על הקישור המתאים (שכמעט תמיד כולל את המילה Preferences), ותוכלו לבחור את רמת הסינון. אתר Google, לדוגמה, שיכולת הסינון שלו היא המרשימה והיעילה ביותר, מאפשר לכם לבחור בין סינון מוחלט, סינון בינוני וסינון מבוטל. כשניסינו לחפש את המילה babes, למשל (מה רציתם שנחפש, פטרוזיליה?), ביטול הסינון הביא תמונות שלא נוכל לפרסם במגזין זה, בעוד שסינון מלא לא מצא ולו תמונה אחת.

 

גוגל תמונות

 

אמרתם חיפוש - אמרתם גוגל, כידוע. לא מפליא שהבחירה הראשונה של רוב האנשים, גם כשהם מחפשים תמונות, היא גוגל. רגילים אליו, ולרוב התוצאות שלו לא רעות (תלוי, כמובן, מה בדיוק אתם מחפשים), בעיקר כדי לאתר תמונות בנושאים כלליים, כמו גם של סלבריטיז מוכרים. יש הטוענים שהשימוש בו מעט בעייתי - המנוע אינו מחפש תמונות אלא טקסטים שהם תיאורים של תמונות ושמות של קבצי תמונה.

 

חיפוש התמונות ב-Google ישראל, אגב, לא מציע אפשרות לסינון תוכן. אפשרות חלופית היא להשתמש באתר גוגל עברית, שהוא הגרסה העברית של אתר גוגל הראשי (ההבדל בין האתרים הוא רק באפשרות של גוגל ישראל לחפש רק בדפים שמקורם בישראל). היכנסו לאתר google.com והקישו על הקישור Preferences, שמופיע מעל לשורת החיפוש. בעמוד האפשרויות שיופיע, העבירו את Interface Language לשפה המועדפת עליכם (עברית בדוגמא, אבל הסיפור זהה לכל שפה אחרת) וקיבעו את רמת הסינון המתאימה לכם.

 

בנוסף, גוגל הוא פתרון מצוין כדי למצוא אתרי תמונות טובים נוספים. הקפידו שהחיפוש יהיה אחר תמונות שאינן מוגנות בזכויות יוצרים (לצורך כך, הזינו לשורת החיפוש את המונחים "stock photos" ו-"royalty free") ותמצאו עשרות אתרי תמונות נוספים.

 

AltaVista

 

בשכבר הימים, עוד לפני היות הגוגל, הייתה אלטה-ויסטה , אתר ומנוע החיפוש המצליח ביותר ברשת. עד היום הוא מהווה דוגמה היסטורית לאיך ניתן לבזבז במהירות את כל אשראי הגולשים שלך ולאבד ברגע את כל נכסיך האינטלקטואליים. קומפאק רכשה את אלטה-ויסטה בסוף שנות התשעים, וקברה אותה עוד יותר עמוק, בטרם נרכשה בעצמה על ידי HP.

 

בזמנו (וכשאני אומר "בזמנו", אני מתכוון כמובן לזמני שלי, אי אז בפרהיסטוריה האינטרנטית) זה היה האתר הראשון לספק אפשרות של חיפוש בכמה שפות, חיפוש אחר מדיה ומולטימדיה, וכל הקונצים האחרים שהיום כל כך נפוצים בזירת החיפוש. הייתה לו את הטכנולוגיה והייתה לו את ההנהלה שהבינה את הרשת, אבל היו לו גם בעלי בית אהבלים.

 

בימים אלה, האתר עושה את דרכו שוב למרכז זירת החיפוש העולמית, שנתפסה בשנים שחלפו על ידי הענק עם השם הנוח לשימוש (נסו לומר "עשיתי אלטה-ויסטה על זה" לעומת "גיגלתי" הפשוט), כולל אספקת סרגלי חיפוש מודולריים לגולשים, עיצוב נעים לעין ומגוון שירותי חיפוש יעילים מאד. תמונות, מכל מקום, הוא עדיין מוצא במהירות (למרות שרק באנגלית), ולטעמנו, אלטה-ויסטה הוא עדיין במקום הראשון.

 

Alltheweb

 

מנוע חיפוש נוסף המזכיר בעיצוב ובשמו את אלטה ויסטה הוא AllTheWeb, "כל הרשת". התוצאות הן מעמודים בכל רחבי הרשת, רק שבניגוד לקודמיו, הוא לא מבלבל לנו את המוח עם עמוד מסגרות הכולל גם את התמונה וגם משאיר אותנו בתוך אתר החיפוש בחלון העליון - הקישורים שלו הם ישירות לתמונות עצמן, אפילו לא לעמוד בו הן נמצאות.

 

Ditto

 

Ditto החביב והידידותי מציע מנגנון חיפוש פשוט, שמלבד חיפוש לפי הגדרות, כולל גם חיפוש לפי נושאים והצעות לחיפושים מקורבים, שמקלים על צמצום התוצאות.

 

PicSearch

 

PicSearch הוא אתר חיפוש ייעודי לתמונות, המתהדר באלגוריתם חיפוש ("בהליכים לקראת פטנט") ייחודי למציאת תמונות ברחבי הרשת. בעמוד הראשון של האתר מוצאים - באופן דומה למדי לגוגל-צייטגייסט, השירות הגוגלי המספר לנו מה מגגלים כרגע, מה גיגלו בעבר ומה יגגלו עוד שניה – את חיפושי התמונות האחרונים שנעשו באתר השבוע, ריגושים זולים, משולבים בהערצה למפורסמים: שוורצנגר, ליל קים, אומה ת'ורמן וקוונטין טרנטינו. האתר מתהדר באלגוריתם, הדואג לסנן תכנים שאינם מתאימים לכל המשפחה, ולכן ממליץ ללקוחותיו להרשות לילדים להשתמש בו.

 

WebShots

 

אתר תמונות שמוקדש לטפטים לשולחן העבודה. השימוש באתר מחייב לא רק הרשמה (פשוטה וחינמית), אלא גם הורדה של תוכנת טפטים יעודית לאתר, שתשמור עבורכם את כל התמונות שבחרת. התוכנה, אולי במפתיע, יעילה ונוחה לשימוש, לא מבלבלת במוח והתמונות שהאתר מציע נפלאות. אחד מיתרונות האתר הוא בחלוקה שלו לגלריות (נופים, חופים, חיות, חלל ועוד ועוד), ויתרון נוסף הוא בגלריות המחולקות לא לנושאים אלא לפופולאריות (בחירת העורכים, בחירת הגולשים, תמונות חדשות).

 

החסרון היחיד הוא שההרשמה למנוי חינם מגבילה הורדה של חמש תמונות ביום, חוסמת את הגישה לחלק מהתמונות ואת הגישה לגרסאות הרזולוציה הגבוהה (מאד) של רוב התמונות האחרות, אבל ההגבלות האלה פחות מפריעות ממה שנדמה. אם אתם מעוניינים במנוי המלא, עלותו בין 1.89 ל-3.33 דולר לחודש, תלוי בתקופת ההתחייבות.

 

Worth1000

 

תמונה שווה אלף מילים, ובאתר הזה מדגימים ביצועים ושיפוצים דיגיטליים של פוטושופ, שיוציאו לך את המילים מהפה. מרהיב, משעשע, לא תמיד אלגנטי אבל תמיד מדגים את כל מה שאפשר לעשות עם פוטושופ, טעם אמריקני ממוצע ויותר מדי זמן פנוי. אחד מהרעיונות המוצלחים של האתר הוא לארגן תחרויות פוטושופ. בדוגמה: העבודה הבאה של שוורצנגר?

 

בורסת קטלוג התמונות

 

אתר StockExchange הוא מהיותר נאים שנראו בתחום אתרי התמונות. יש לו המון עיצוב נאה, ולא מעט תמונות של צלמים חובבים ומקצוענים (צריך להירשם כדי להוריד גירסאות באיכות גבוהה, אבל המבחר גדול והתמונות מוצלחות מאד).

 

אוסף התצלומים הלאומי

 

כידוע, יותר משהאינטרנט היא מדיום ויזואלי, היא מדיום נוסטלגי. למרות שלכאורה אנו חיים ברשת בהווה מתמשך, הרי שבניגוד לחיים "האמיתיים" (שהגיע הזמן שהם יקבלו את המרכאות במקום אלו הווירטואליים), ברשת העבר שלנו תמיד איתנו. אוסף התצלומים הלאומי (איזה שם ארכאי וחביב) הוא מהיוזמות המוצלחות ביותר שהגתה מדינתנו, בשיתוף לשכת הפרסום הממשלתית ולשכת ראש הממשלה.

 

האתר קיים בשטח כבר כמה שנים טובות, אך עדיין לא מוכר מספיק (ולכן אנו חוזרים ומזכירים אותו). האתר מאפשר חיפוש על פי מילות מפתח, והתוצאות כוללות את אישים, אירועים ומקומות, מעמוק בנוסטלגיה ועד לימינו. המינוס היחיד הוא שהתמונות קטנות מכדי להדפיס מהן פוסטר ולוקח קצת זמן עד שמסתנכרנים על מנוע החיפוש (כמעט תמיד עדיף, למשל, לחפש לפי "תקציר" ולא לפי "מילת מפתח") . רק תראו תראו מה מצאנו בעזרת המילה "חתיכה": את אמא, כפי שאבא צילם בפיקניק בכינרת אחרי מלחמת ששת הימים.

 

עוד דבר קטן

 

מתוך בלוג אמריקני של משפחה החיה ליד הים: איך להפוך את התמונות בבלוג/באתר שלכם ליותר "חיפושיות", כלומר, נגישות לחיפוש של מנועי החיפוש הגדולים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
Alltheweb. לא מבלבל את המוח
אלטה ויסטה חוזר לעניינים
Picsearch אלגוריתם ייחודי
חיפוש תמונות בגוגל ברירת מחדל
מומלצים