שתף קטע נבחר

ארוחת פנקייקס ביתית

אחרי שגילה ש"בית הפנקייק" סגור לרגל שיפוצים, החליט דרור פינטו להכין את החביתיות לבד בבית: עם ברנדי ותפוחי עץ, עם פטריות, בתוספת גבינת שמנת וסלמון, ויש גם חמישה טיפים

לכל  אחד יש את המקום שלו, שתמיד יעלה זכרונות מטיולים משפחתיים, או נסיעות לסיני עם החברים - איזה פונדק קטן בצד הדרך - שבו תמיד, אבל תמיד, עוצרים.

 

כך, למשל, עומד לו איזה קרוואן מוזר באזור מצפה רמון, בודד בלב השממה, שמוכר לחיילים רעבים סנדוויץ' מעוך ופחית שתייה. לא ברור מה גרם לבעליו של אותו מזנון-קרוואן, שאת שמו כבר מזמן שכחתי, לפתוח את מרכולתו בלב המדבר. אולם העובדה היא שכל אחד שביקר במקום עוד בתקופה שהיה חייל, יפנטז על הסנדוויץ' המעוך ופחית השתייה בכל פעם שיחלוף ליד.

 

כך היה עבורי "בית הפנקייק" בכפר ויתקין. אומנם, לא מבודד או נידח, שכן המסעדה יושבת על כביש החוף, אלא שבתור ילד שגדל במושב בדרום, והתייבש שעתיים לפחות בכל פעם שההורים החליטו שנוסעים לדודה בחדרה, מדובר בגן עדן עלי אדמות.

 

לפני שבועיים בערך, בשבת קיצית, נחרדתי לגלות שהמקום נסגר. אבל מה זה נסגר? נחרב עד הייסוד. אבל ומבולבל נכנסתי למסעדה אחרת בקניון המפלצתי שהוקם ליד והזלתי את דמעותי לתוך ארוחת-בוקר-קומפלט. אחרי שגמרתי לרחם על עצמי, גיליתי שהמקום יפתח מחדש בעוד מספר חודשים, אבל בינתיים החלטתי לעצור בסופרמרקט, ולהכין ארוחת פנקייקס בעצמי. ולא סתם פנקייקס, אלא פנקייקס עם ברנדי ותפוחי עץ, ופנקייקס מלוחים עם פטריות וגם בליני עם סלמון וגבינת שמנת.

 

חמישה טיפים לפנקייקס מוצלחים

 

  • לפנקייקס אחידים ואסתטיים השתמשו במחבת שטוחה ורחבה. ניתן לקנות מכשיר חשמלי להכנת פנקייקס ולהיפרד מכמה מאות שקלים או פשוט לקנות בכל סופר טבעת אלומיניום מיוחדת להכנת פנקייקס עגולים ויפים.

 

  • אל תשמנו את המחבת יותר מדי. אם אתם משמשים במחבת טפלון מספיק לשמן אותה לפני הפנקייק הראשון בלבד. אגב, הראשון שתמיד יוצא עקום, מוקדש לטבח.

 

  • השתמשו בכלים נקיים. הטבעת והמרית נוטים להתלכלך בשאריות מהפנקייקים הקודמים שטיגנתם. אם אתם רואים שאריות דבוקות באמצע הטיגון, קחו הפסקה ועשו כלים - זה ימנע מהפנקייקים להידבק.

 

  • רוצים תוספת של פירות או קצפת? הכינו אותם בקערה בצד כדי שהפנקייק לא יתקרר ויהפוך לצמיג.

 

  • נמאס לכם מהמייפל ? מה לגבי רוטב תותים או פירות יער זריז? מבשלים כוס פרי (אפשר מהקפאה, מפושרים), חצי כוס סוכר וכף לימון למשך כחמש דקות ויוצקים על הפנקייק.

 

בליני עם שמנת וסלמון

 

הבליני, אחיהם הרוסים של הפנקייקס, קטנים ומלוחים יותר, ודומים מעט ללביבות. אפשר באמת למלא אותם עם כל דבר כמעט, אני בחרתי דווקא במלית אמריקנית - גבינת שמנת וסלמון.

 

כמה זמן: 15 דקות בול

 

חומרים (ל-20 חביתיות):

1 כוס קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

2 ביצים

2 כפות חמאה מומסת

גביע שמנת חמוצה

מעט מלח

חמאה לטיגון

 

למילוי:

250 גרם גבינת שמנת טובה ("נפוליאון" תעשה את העבודה)

200 גרם סלמון מעושן

 

לקישוט:

מעט ביצי סלמון

צרור שמיר, קצוץ

 

הכנה:

1. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה. בקערה נפרדת מערבבים את כל המרכיבים "הרטובים". מוסיפים את הקמח לבלילה ומערבבים ערבוב מינימלי. (ככל שמערבבים יותר, כך העסק יתפח פחות). אם הבלילה סמיכה מדי, ניתן להוסיף עוד מעט חלב.

 

2. יוצקים שתי כפות מהבלילה לתוך מחבת טפלון חמה ומשומנת, הופכים כשמופיעות בועות על גבי הצד העליון ומטגנים עוד חצי דקה.

 

3. בין חביתית אחת לשנייה נכין את המילוי: מקציפים את הגבינה עד לקבלת תערובת אוורירית מאוד. מפוררים במזלג את הסלמון ומקפלים לתוך הגבינה.

 

4. מניחים חביתית על צלחת ויוצקים מעל כף מהמלית. ניתן לגלגל או לכסות בחביתית נוספת למגדל. מעל הכל מטפטפים מעט ביצי סלמון (כי זה מה-זה נראה מתוחכם) מקשטים במעט שמיר.

 

פנקייקס עם פטריות

 

כמה זמן: 20 דקות לתענוג

 

חומרים (ל-20 יחידות):

2 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

מעט מלח

3 כפות חמאה, מומסת

2 ביצים

½ 1 כוסות רוויון, או חלב

כ-20 פטריות שמפניון

מלח, פלפל שחור

חמאה לטיגון

 

הכנה:

1. מכינים את הבלילה לפי ההוראות שבמתכון הקודם ומעמידים אותה בצד למשך כמה דקות.

 

2. מנגבים את הפטריות בעזרת מגבת נייר לחה, או מברישים אותן בעזרת מברשת.

 

3. במחבת טפלון חמה ממיסים חמאה ומטגנים בה את הפטריות. ממליחים ומפלפלים.

 

4. לאחר שכל הנוזלים התאדו מהמחבת (זהירות שהחמאה לא תישרף!) יוצקים מעט מהבלילה. הופכים כשצצות בועות קטנות על הפנקייקס ומטגנים עוד דקה.

 

5. יצוקים מעל העסק מעת קרם פרש ועירית קצוצה, ואוכלים בזריזות, לפני שניזכר בכל החמאה שיש בפנים.

 

פנקייק תפוחי עץ וברנדי

 

כמה זמן: 20 דקות לחגיגה אמיתית

 

חומרים (ל-16 יחידות):

2 כוסות קמח

1/3 כוס סוכר

כפית אבקת אפייה

קמצוץ מלח

4 כפות חמאה, מומסת

2 ביצים

½ 1 כוסות רוויון

מעט תמצית וניל על בסיס אלכוהול (אני אוהב את "מקורמיק")

4 תפוחי עץ ירוקים, מנוקים מהליבה ופרוסים דק

6 כפות סוכר חום

מעט קינמון

חמאה לטיגון

1/2 כוס ברנדי

 

הכנה:

1. במחבת טפלון חמה מטגנים ארבע פרוסות תפוחים בחמאה יחד עם חלק הסוכר והקינמון. לאחר שכל הנוזלים התאדו, מוסיפים כף מהברנדי.

 

2. יוצקים מבלילת הפנקייקס ומטגנים עד להופעת בועות. הופכים ומטגנים עוד כדקה.

 

3. מגישים עם גלידת קינמון, או וניל ואפשר גם קצפת. אוכלים מהר לפני שמבינים מה עוללנו.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
לפנקייקס מושלמים - הקפידו להשתמש בכלים נקיים
צילום: סי די בנק
מומלצים