שתף קטע נבחר

הלך המנוע - מי אחראי?

חברה להשכרת רכב תבעה לקוח שהמנוע במכונית ששכר שבק חיים. בית-המשפט דחה את התביעה

האם מי ששכר רכב מחברת השכרה אחראי לנזק מכני שנגרם לו בזמן שהרכב היה בחזקתו? פסק-דין שניתן בימים אלה בבית-המשפט השלום, על-ידי השופטת פניה פליגלמן, קובע ששוכר הרכב אינו אחראי לנזקים מסוג זה וכל האחריות נופלת על חברת ההשכרה.

 

פסק-הדין ניתן בעקבות תביעה שהגישה חברת השכרת הרכב "קינג השכרת רכב" נגד ג', ששכר ממנה רכב, ואחרי יומיים בלבד של שימוש נדם המנוע ונגרר לטיפול במוסך.

 

חברת ההשכרה החליטה לתבוע את הנזק מהשוכר, בטענה שדו"ח שמאי רכב שהזמינה קבע שהנזק לרכב נגרם בגלל חוסר לחץ שמן במערכת שבגללו התחמם המנוע ונגרם לו נזק בלתי הפיך. מאחר שלטענת חברת ההשכרה היו נורות לחץ השמן ומערכת הבדיקה תקינות, הרי שהנהג התרשל כאשר המשיך לנהוג במכונית כשנורות האזהרה דולקות.

 

החברה גם טענה שלפי חוזה ההשכרה שעליו חתם הנתבע הוא חייב לשאת בנזק. ג', השוכר, טען באמצעות עורכי הדין שלמה הרדי וניצן פיק, שהחתימה המוצגת על גבי החוזה של החברה אינה שלו ושנורות האזהרה ברכב לא דלקו.

 

השופטת, פנינה פליגלמן, דחתה עדות של מומחה מטעם חברת ההשכרה שטען שהחתימה על חוזה ההשכרה היא של ג', זאת משום שחוות הדעת הזו הסתמכה על השוואת מספר קטן של חתימות מצולמות של הנתבע. "חזותית", אמרה השופטת, "קיים שוני בולט בין החתימה על החוזה לבין חתימות אחרות".

 

השופטת, שלא התרשמה מטענות התובעת, טענה שעל החברה היה לספק לנתבע רכב תקין ולעדכן אותו בדבר על מצב הרכב. "לא מצאתי לקבוע שנהיגתו הרשלנית או חוסר הזהירות או חוסר המיומנות של הנהג הנתבע הם שגרמו למנוע לידום כבר עם תחילת השימוש ברכב. לרכב יש היסטוריה של תאונות במנוע, וכל הדברים האלה הוסתרו מעיני השוכר בעת שנמסר לו הרכב", אמרה.

 

התביעה, כאמור, נדחתה וחברת ההשכרה חויבה בתשלום של 5,000 שקל הוצאות משפט ושכר טירחת עו"ד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים