שתף קטע נבחר

מתחילים ללבב

מכרובית, מתפוחים ומכרישה. דרור פינטו מתחיל לטגן לכבוד החג הכי משמין בשנה (ויש גם טיפים - איך יצליחו לנו הליביבות בלי פאדיחות)

לפעמים אני חושב שאנחנו, היהודים, המצאנו את החגים רק כדי שיהיה לנו תירוץ טוב לשבת ולזלול. ולמה לא בעצם? כל עוד לא מדובר בחטא, אין כל סיבה להפסיק, לא?

 

אז זהו, שבחנוכה זה באמת הופך לחטא. לא משהו דתי חלילה אלא פשע אמיתי לגזרה. ורק כי מישהו החליט לפני דורות שמשום שלמכבים נותרה טיפת שמן להדליק את המנורה, אנחנו צריכים להשמין ללא הכרה מאוכל מטוגן. 

 

אינני מבקש, חלילה, לזלזל במסורת היהודית. אך אני די בטוח שאם ננסה להסביר את המנהגים הללו לפסיכולוגים שאינם יהודים, הם ישר יאבחנו זאת כסוג של הפרעת אכילה. נסו אתם למצוא את ההגיון שמאחורי הסופגניה (שמשום מה אני ממשיך לבטא אותה כ"סוגבניה"). רק מהשמן שנספג בממזרה העגלגלה הזאת, אפשר להדליק מנורה למשך שמונה ימים.

 

השבוע נתחיל לחגוג את חנוכה ונכין שלוש לביבות אלטרנטיביות מכרובית, כרישה ולביבות תפוחי עץ לקינוח.

 

טיפים: כך יצליחו לנו הלביבות בלי פאדיחות

 

  • הלביבה מתפרקת? הוסיפו ביצה לתערובת. העיסה נוזלית מדי, הוסיפו מעט פירורי לחם.

 

  • הקפידו להשתמש במחבת טפלון למניעת הדבקות. דאגו שהשמן יהיה חם דיו, אחרת תקבלו רכיכה ספוגת שמן במקום לביבה זהובה ופריכה.

 

  • אל תעמיסו יותר מדי לביבות במחבת. זה מקרר את השמן והורס את הטיגון.

 

  • סבלנות. אל תבדקו כל שנייה אם הלביבות מוכנות. הן נדבקות למחבת אם מנסים להפוך אותן לפני שהן עשויות.

 

  • אל תשמשו בשמן שרוף. עבור עוד כמה שקלים לבקבוק שמן, חבל לדפוק את כל הארוחה. נשרף השמן? פשוט זרקו אותו לפח והתחילו שוב עם שמן חדש.

 

לביבות כרובית וגבינה

 

כמה זמן: 10 דקות (לא כולל זמן בישול הכרובית)

 

חומרים (ל-25 לביבות): 

1 ראש כרובית בינונית, מבושלת וקצוצה

200 גרם גבינת צ'דר, מגוררת

2 בצלים ירוקים, קצוצים (לא חובה)

2 ביצים קטנות

2-3 כפות פירורי לחם (אפשר גם קמח מצה)

מלח, פלפל

שמן לטיגון

 

הכנה:  

1. מערבבים את הכרובית המבושלת, הגבינה, הבצל, הביצים ופירורי הלחם. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים לקבלת עיסה אחידה.

 

2. מחממים שמן במחבת רחב. צרים לביבות בידיים מקומחות, או בעזרת כף ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

 

3. מניחים על מגבת נייר לספיגת עודפי השומן. אוכלים ומשתדלים לא לספור קלוריות.

 

לביבות כרישה

 

כרישה, פרסה, לוף - המקל הזה בסופרמרקט שדומה יותר למוטציה של בצל ירוק מאשר לירק - מתאפיין בטעם וארומה מצויינים. חשוב רק לנקות אותו היטב לפני השימוש, אלא אם אתם אוהבים חול בלביבות שלכם.

 

כמה זמן: 20 דקות למעדן אמיתי

 

חומרים (ל-25 לביבות): 

4 "מקלות" כרישה, ללא העלים הירוקים

מים לבישול

מלח

3 ביצים

4 כפות קמח מצה

תפוח אדמה, מגורר

מלח, פלפל

שמן לטיגון

 

הכנה: 

1. פורסים את הכרישה לטבעות ומטביעים בקערה עם מי ברז, כדי להפטר מלכלוך.

 

2. בסיר עם מים ממומלחים מביאים את הכרישה לרתיחה ומסננים.

 

3. מערבבים את הכרישה עם תפוח אדמה מגורר, קמח מצה, וביצים.

 

4. מחממים שמן לטיגון במחבת. ויוצקים מהבלילה בעזרת כף. מטגנים עד להזהבה. סופגים עודפי שומן, אוכלים ומחליטים ש"ממחר דיאטה".

 

לביבות תפוחי עץ

 

כמה זמן: 20 דקות לגן עדן

 

חומרים (ל-24 לביבות):

4 תפוחי עץ (רצוי מזן גרני סמית')

2 ביצים

1 כוס חלב

6 כפות סוכר

2 כפות חמאה נמסה

1 כוס קמח תופח

שמן לטיגון

 

הכנה:

 

1. מרוקנים את התפוחים מליבה ופורסים כל אחד מהם ל-6 פרוסות עבות.

 

2. בינתיים, מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם מחצית מהסוכר.

 

3. בקערה נפרדת טורפים את חלמוני הביצים עם החמאה, יתרת הסוכר, מוסיפים את החלב והקמח לסירוגין עד לקבלת תערובת חלקה. מקפלים פנימה את קצף החלבונים.

 

4. מחממים שמן לטיגון עמוק. מעבירים כל אחת מפרוסות התפוח בבלילה ומצפים אותם היטב,מטגנים את הפרוסות המצופות עד להזהבתן.

 

5. מפזרים בנדיבות אבקת סוכר. אוכלים ונאנחים עד כמה זה טעים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סבלנות. אל תבדקו כל שנייה אם הלביבות מוכנות. הן נדבקות למחבת אם מנסים להפוך אותן לפני שהן עשויות.
צילום: איילת בן-יוסף
מומלצים