שתף קטע נבחר

פינוקים מטוגנים

עלי פילו ממולאים באננס, כדורי אורז עם פרמזן וגלידה מטוגנת. דרור פינטו מחמם את השמן לקראת חג האורים

סופגניות ולביבות. כבר שבועיים שכל מה שאני רואה זה רק סופגניות ולביבות. הן נמצאות בכל מקום שתי השמנמנות האלה ורק מחכות לי שאתן בהן איזה ביס. פעם זה היה פשוט. הלאטקס היו מתפוחי אדמה ובצל והסופגניות היו פשוטות ומלאות בריבת תות זולה. 

 

בשנים האחרונות היה נדמה שהנה, שוב חל נס חנוכה, והסופגניות, שמולאו כעת בכל טוב, עשו איזה קאמבק. גם הלביבות, שגוונו בבטטה, כרישה ושאר הירקות (ראו שבוע שעבר), חזרו לרגע להיות איזה טרנד. וכמו כל דבר טוב שמתסחר ומתקלקל הפכו הסופגניות המושקעות לשגרה, וגם הלביבות חזרו להיות סתם לאטקס.

 

שלא תבינו חלילה לא נכון, זה לא שאני שונא סופגניות ולביבות. עוד בכלל לפני שניקיתי את החנוכיה מאבק כבר הספקתי לבלוס עשרות מאחיותיהן, אלא שאם ניתנת לנו פעם בשנה הלגיטימציה לאכול מזון מטוגן, למה לא לנצל את זה עד הסוף? מסורת זה מסורת לא?

 

על כן, נכין השבוע לכבוד החנוכה שלושה פינוקים מטוגנים ומפתיעים שמתאימים בול לאירוח בחג: כדורי אורז מטוגנים, פילו ממולא באננס וכדורי גלידה מטוגנים. ובשבוע הבא, מבטיח, נכפר על הכל עם שלושה מתכוני דיאטה.

 

כדורי אורז מטוגנים

 

כמה זמן: 15 דקות בול (בתנאי שיש לכם ריזוטו מוכן)

 

חומרים (ל-15 כדורים):

אורז מבושל מ-1 כוס גרגרי אורז, קר

 

או: 

1 כוס אורז עגול

1/2 2 כוסות מים רותחים

1 כף מלח

4 כפות גבינת פרמזן, מגורדת

מעט חמאה

מלח, פלפל

 

לציפוי:

2 ביצים

פירורי לחם

1 ביצה

שמן לטיגון

 

הכנה:

1. מכינים את האורז: מחממים את החמאה בסיר ומטגנים את האורז במשך 2 דקות. מוסיפים את המלח, הפלפל והמים הרותחים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ-20 דקות. מעבירים לקערה מוסיפים את הגבינה ומצננים. או שפשוט מוסיפים פרמזן לאורז מוכן.

 

2. יוצרים כדורים (בגודל של כדור פינג-פונג), טובלים בביצים ולאחר מכן בפירורי הלחם. לקבלת ציפוי עבה חוזרים על הפעולה מספר פעמים.

 

3. מטגנים את כדורי הריזוטו בשמן עמוק במשך 2 דקות, או עד שהם מזהיבים. אוכלים ותוהים איך האיטלקים מצליחים להישאר רזים.

 

עלי פילו ממולאים באננס

 

כמה זמן: 20 דקות לחגיגה מתוקה

 

חומרים (ל-20 סיגרים):

1 חבילת עלי פילו (לא נזדקק לכולה)

אננס גדול או שניים קטנים

 100 גרם חמאה מומסת (להברשה)

אבקת סוכר

חמאה לטיגון

 

הכנה:

1. חתוכים את האננס למקלות בעובי 1/2 סניטימטר ובאורך של כ-7 סנטימטר.

 

2. פורסים עלה פילו על משטח העבודה ומברישים אותו היטב בחמאה. כל עלה חותכים למלבנים לרוחבו שיתאימו בגודלם לאננס.

 

3. מניחים כל מקל בקצה הרחוק של המלבן ומגלגלים כמו בלינצ'ס.

 

4. במחבת מחממים חמאה ומטגנים עד להזהבת העלה. ניתן גם לשמן תבנית בחמאה, להבריש היטב את הסיגרים ולאפות כ-10 דקות בחום גבוה. מפזרים הרבה אבקת סוכר ומגישים מיד. אוכלים ומתנחמים בעובדה שזה משמין פחות מסופגניה.

 

כדורי גלידה מטוגנים

 

הפתעה מתוקה, חמה ופריכה מבחוץ, קפואה ונימוחה מבפנים. החוכמה במתכון הזה הוא לעבוד בזריזות.

 

כמה זמן: 20 דקות לא כולל זמן הקפאה

 

חומרים (ל-20 כדורים):

2 ליטרים של גלידת וניל (ובבקשה, גלידה אמיתית, לא מאלה הקרויות "רכה")

2 ביצים, טרופות

¼ כפית תמצית וניל מאיכות טובה

½ 2 כוסות פירורי עוגיות או פתיתי קורנפלס, קצוצים

שמן לטיגון עמוק

נזדקק גם לכף גלידה ליצירת הכדורים

 

הכנה:

1. מי שלא כל כך שולט בטכניקה, רצוי שתחיל בכמות קטנה, למשל, ארבעה כדורים ואחר כך ימשיך בנאגלות. בעזרת כף הגדילה יוצרים 20 כדורים יפים ודחוסים. מכיניסים למקפיא.

 

2. טורפים את הביצים עם הווניל. מפזרים את הפירורים בצלחת.

 

3. טובלים בכל פעם כדור אחד בביצה ולאחר מכן בפירורים (כמו שניצל). אם העסק מתחיל להתרכך, הכניסו את הכדורים לביקור נוסף במקפיא.

 

4. מחממים שמן לטיגון עמוק בחום גבוה ומטגנים כ-15 שניות כל כדור.

 

5. מפזרים מעל אבקת סוכר, סירופ שוקולד או רוטב פירות יער ומגישים מיד. אוכלים ומודים שמדובר בהמצאה הכי מדליקה מאז הקרמבו הביתי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
עוטפים בפילו - ולמחבת
צילום: סי די בנק
מגלגלים ומטגנים
מומלצים