שתף קטע נבחר

שלושה מתכונים קלים

בגלל החג, וכדי שנרגיש יותר טוב עם עצמנו, שלושה מתכונים טעימים שמתאימים גם לדיאטה: נתחי עוף מוקפצים בג'ינג'ר, פילה דניס ברוטב יוגורט וכוסברה ולקינוח: סורבה תותים ואניס

את החטא ועונשו מכירים? אם בחנוכה החטא הוא הסופגניות, העונש יגיע בצורת שומן. נורית, חברה טובה שלי, החליטה שהיא אכלה יותר מדי סופגניות - ולמרות שאני חושב שהיא מושלמת כמות שהיא, אני פה בשבילה והיא רוצה דיאטה.

 

דיאטה אינה פירושה אוכל חסר טעם שמורכב ברובו מירקות ירוקים. ואם בחטא ועונשו פתחנו, גם הזלילה הכי מושחתת לא חייבת להיגמר בצלחת יבשושית של חסה. שמקומה, לדעתי, בדיר עיזים ולא על שולחן של בני אדם.

 

ועל כן נתקתק השבוע שלושה מתכונים טעימים שמתאימים גם לדיאטה: נתחי עוף מוקפצים בג'ינג'ר, פילה דניס ברוטב יוגורט וכוסברה ואפילו יש גם קינוח: סורבה תותים ואניס.

 

נתחי עוף מוקפצים בג'ינג'ר

 

כמה זמן: 20 דקות גג

 

חומרים (ל-2 מנות):

500 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות 

1 כף שמן לטיגון

1 כפית שמן שומשום

3 שיני שום פרוסות

2-3 כפות רוטב סויה

1 כפית סוכר

1 כף חומץ אורז (או חומץ טבעי אחר)

1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, חתוך לרצועות

2 כפות בצל ירוק, קצוץ

1 כף קורנפלור

1 כף מים

 

הכנה:

1. מחממים את השמן בווק (או כל מחבת עמוק אחר). מוסיפים את השום ואחרי כמה שניות את נתחי העוף. מטגנים אגב ערבוב עד שנתחי העוף מזהיבים.

 

2. מוסיפים את הסויה, הסוכר, החומץ, הסוכר, והג'ינג'ר. מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים עוד דקותיים.

 

3. מערבבים את הקורנפלור והמים ומוסיפים למחבת. מערבבים היטב עד שהרוטב מסמיך. בוזקים את הבצל הירוק ומגישים מיד לצד אורז.

 

דניס ברוטב יוגורט, רימונים וכוסברה

 

כמה זמן: 11 דקות ולא שניה יותר

 

חומרים (ל-2 מנות): 

4 נתחי פילה דניס במשקל 500 גרם (בסך הכל), נקיים מעצמות

4 כפות שמן זית

מעט סירופ רימונים

יוגורט מחלב עיזים

גרגרי כוסברה

מלח, פלפל

עלי נענע קצוצים

 

הכנה:  

1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.

 

2. מחממים את השמן במחבת שניתן להכניס לתנור. מתבלים את הדג במלח ופלפל וגרגרי הכוסברה משני צדדיו.

 

3. מטגנים את הדג לא יותר מדקה. יוצקים על המחבת את סירופ הרימונים והיוגורט ומחזירים לתנור לחמש דקות נוספות.

בוזקים את הנענע הקצוצה ומגישים מיד.

 

סורבה תות ואניס

 

טוב, הוא לא ממש דיאטטי - יש בו סוכר - אבל תודו שיחסית לקינוח, זה לא הרבה. 

 

כמה זמן: 10 דקות (לא כולל זמן הקפאה)

 

חומרים (ל-4 מנות): 

סלסלת תותים קטנה (250 גרם)

1/3 כוס סוכר

כוכב אניס

מעט גרנד מרנייה, או ליקר תפוזים אחר

כף מיץ לימון

עלי נענע לקישוט

 

הכנה: 

1. מרסקים את התותים במעבד מזון עד לקבלת מירקם אחיד. מעבירים לסיר, מוסיפים את מיץ הלימון, הליקר האניס והסוכר ומביאים לרתיחה קצרה.

 

2. מוציאים את האניס ומכניסים למקפיא על שכל העסק קופא (אבל אז המקרר עושה לנו את העבודה).

 

3. לפני ההגשה, מוציאים מהמקפיא ומרסקים בעזרת מזלג או מעבד מזון לברד. יוצקים לכוסות, מקשטים בנענע ומגישים מיד.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מריאן הול
תותים. עם אניס
צילום: מריאן הול
צילום: סי די בנק
ג'ינג'ר. עם עוף
צילום: סי די בנק
מומלצים