שתף קטע נבחר

תופעה במסעדות: מעגלים עשרות אגורות בחשבון

בעל מסעדה בתגובה: קטנוני להתעסק באגורות

מכירים את שיטת מצליח? מנסים לקחת כסף שלא כדין, ואם זה 'מצליח' - מה טוב. כך, למשל, התגלתה תופעה חדשה במספר מסעדות, שנוהגות 'לעגל' את החשבון כלפי מעלה. לא מדובר באגורה או שתיים, כפי שמתיר החוק, אלא ב-40 אגורות שלמות. יתרה מזאת, הן עושות זאת שחור לבן על גבי החשבונית, שנמסרת ללקוח. למדור הגיעו שתי חשבוניות של שתי מסעדות באיזור המרכז, שנקטו בשיטה זו.

 

גם ככה מרגיזה התופעה, לפיה בתי העסק נוקבים מחירים רבים ב-1.99 או 3.98 שקל, ובכך מרוויחים על חשבון הצרכן מיליוני אגורות נוספות. עכשיו מתברר, שיש גם כאלה, שמעגלים עשרות אגורות. מדובר בגזל, פשוטו כמשמעו, אומר עו"ד יצחק קמחי, הממונה על הגנת הצרכן במשרד המסחר והתעשייה. בתי עסק שמעגלים את החשבון ביותר מ-2 אגורות עוברים חד-משמעית על החוק.

 

חוק עיגול סכומים, למי שעדיין אינו יודע, נכנס לתוקפו כאשר בוטל מטבע האגורה. מאז, מתיר החוק לעגל סכומים ל-5 אגורות, שהוא המטבע הקטן ביותר בשוק. לדוגמה: ניתן לעגל ל-1 שקל 0.99 או 0.98 אגורות, או לעגל ל-0.95 אגורות כאשר סכום החשבון מסתכם ב-0.96 או 0.97 אגורות. כל זאת, בתנאי שהתשלום נעשה במזומן. כאשר משלמים בכרטיס אשראי החוק אינו מתיר עיגול אגורות כלל, שכן אין כאן בעיה של מתן עודף, מסביר דני יריב, דובר בנק ישראל.

 

ומה אומרות המסעדות, שעיגלו עשרות אגורות, ועוד בתשלום בכרטיס אשראי? איתן טרבלוס, הבעלים של רשת מסעדות אגדיר, אינו מבין על מה המהומה. "אני לא מעוניין להתעסק עם עשרות אגורות ולכן המחשב מתוכנת לעגל כלפי מעלה אם החשבון הוא מעל 0.50 אגורות, וכלפי מטה אם הוא 0.49 אגורות ומטה. פעם המסעדה מרוויחה ופעם הלקוח. נראה לי קטנוני להתעסק בכלל באגורות".

 

ואילו אבי ברמן, הבעלים של מסעדת אלימלך בתל אביב, הופתע לדבריו לגלות את הסעיף הזה בחשבון. לדבריו, מדובר בטעות חד-פעמית, והוא הבטיח שלא תישנה. "מבדיקה שערכנו אצל ספק תוכנת השרות שלנו נמצא שהתוכנה מכוונת לעגל ל-5 האגורות הקרובות. נראה שבחשבונית שלפניך חלה טעות במחשב בגלל בעיית חשמל רגעית, ונשמח לפצות על כך את הלקוח.

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אייל פישר
אגורות. עוברים על החוק
צילום: אייל פישר
מומלצים