שתף קטע נבחר

התלמידים סירבו לרכב על גמלים כדי שלא לנצלם

תלמידות בבי"ס אליאנס ברמת אביב ארגנו עצומה נגד הכוונה שתלמידי כיתות י"ב ירכבו על גמלים בטיול השנתי, "כי מדובר בניצול של חיות". רבים מהתלמידים חתמו, ובבית הספר נערכה הצבעה בעניין. התלמידים בחרו לבסוף פעילות חלופית בטיול: סנפלינג

200 מתלמידי כיתות י"ב בבית ספר אליאנס ברמת אביב, שיצאו לטיול שנתי, החליטו שאינם רוצים לרכב על גמלים, כדי למנוע את "ניצול החיות".

 

בין יתר הפעילויות שתוכננו לתלמידים בטיול השנתי באילת, היה גם טיול על גבם של גמלים. אבל לא כל התלמידים ששו לקראת הרכיבה המתוכננת, ביניהם איילת חליוה, ו-20 תלמידות נוספות, חלקן פעילות בתחום זכויות בעלי החיים ואחרות צמחוניות.

 

חליוה מספרת ש"כאשר נודע לנו כי בטיול יש רכיבה על גמלים הודענו שאנחנו לא מוכנים לכך. החתמנו על עצומה בקרב התלמידים ורבים חתמו". בעצומה נכתב: "אנחנו מתנגדים לרכיבה על גמלים, ומאמינים שאנחנו יכולים גם ללא גרימת סבל מיותר לגמלים. נעדיף להשתתף בפעילות אחרת".

 

לדברי חליוה, "פנינו גם למנהלת בית הספר, ורדה קגן, וביקשנו ממנה להחליף את הרכיבה על הגמלים בפעילות אחרת. המנהלת באה לקראתנו ואז רכזת השכבה עברה בין הכיתות בשכבה וערכה הצבעה מי רוצה לרכב הגמלים בטיול או לבצע סנפליג במקום. רוב התלמידים הצביעו לטובת הסנפליג".

 

"אני מאמינה שכל יצור חי נולד חופשי ובעולם מנצלים את בעלי החיים", מוסיפה חליוה. "זה שגמל תיאורטית מסוגל לשאת על גבו את התלמידים, זה לא אומר שהוא רוצה לעשות את זה. למה לקחת גמלים ולנצל אותם למטרות כלכליות ולתת להם לשאת 200 תלמידים על גבם? הפעילות שלנו הייתה בדגש שלא ניקח בפועל חלק בניצול הגמל ונממן כלכלית את בעליו בכסף שאנחנו משלמים. גם אם הכסף שלנו מיועד לקניית אוכל לגמלים עדיין זה לא מוצדק לנצל אותם".

 

כעת היא מקווה ש"גם בתי ספר אחרים ובציבור כולו ילמדו. הוכחנו שאפשר גם אחרת ועשינו את העולם קצת יותר טוב".

 

ואיך היה הטיול?

 

"היה כיף, נהנינו מאוד גם מהסנפליג". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים