שתף קטע נבחר

אין כמו המרק של אמא

ולמרות זאת, דרור פינטו רוקח שלושה פינוקים לחורף: מרק קרם אפונה (מהיר), מרק עגבניות (עם פטנט) ומרק ירקות (שטעים פי שניים למחרת)

עד לא מכבר האמנתי שאכילת מרק היא בזבוז של זמן איכות מול הצלחת. מרק, בניגוד לבשר או קינוח טוב, הוא סתם מים וירקות - אוכל-בית-חולים שמתאים יותר לנשים זקנות, ולא ראוי להקרא אוכל אמיתי.

 

אבל, כשטיפת הגשם הראשונה חדרה דרך צווארון החולצה והחליקה בקרירות במורד הגב (ונכון שזה הדבר הכי מעצבן בגשם?), הרמתי מיד טלפון לאמא כדי לנסות ולסחוט ממנה כמה מתכונים טובים למרק. היא לא ממש שיתפה איתי פעולה, וניצלה את המצוקה כדי לגרום לי לחזור הביתה. "לפעמים אני מרגישה שאתה חוזר הביתה רק בגלל האוכל", ניגנה לי כמו פולניה טובה על העצב הכי רגיש. אומנם, אמא מבשלת מצויין, אבל בכל מה שנוגע ל"ביקורי מולדת" - היא טועה לגמרי.

 

היא הציעה שאבוא ונבשל שנינו יחדיו איזה מרק או שניים, ואילו אני חשבתי שזאת הזדמנות מצויינת לגנוב ממנה את המתכונים וגם לבשל מבלי לרחוץ כלים אחרי. 

 

מיותר לציין שהמרקים היו כמעט מוכנים כשהגעתי ולא נותר לי אלא לרחוץ כלים. כשחזרתי לדירה הקפואה ניסיתי לפענח כל מתכון ומתכון, הרתחתי וקצצתי, טעמתי והשלכתי, שיפצתי וקיצרתי תהליכים עד שיצאו מרקים לתפארת. וכשסוף כל סוף סיימתי לטרוח והתיישבתי לאכול, הבנתי שטעים ככל שיהיה המרק שלי, אין כמו האוכל של אמא.

 

לפני שנתקתק שלושה מרקים מהירים - קרם אפונה, ירקות ומרק עגבניות עם פטנט - הנה כמה טיפים:

 

  • כשמחממים מרק עם שמנת יש להקפיד שלא להרתיח אותו. השמנת עלולה להתפרק והמרק יהרס.

 

  • במקום סתם שקדי מרק או קרוטונים מוכנים, הכינו לעצמכם קרוטונים משובחים ברגע: קרעו לחם לבן משובח או סתם חלה מאתמול לפיסות בגודל של ביס, הזליפו מעל שמן זית, ופזרו מלח גס וטימין (או כל עשב תיבול אחר), והשחימו בתנור שחומם לחום בינוני.

 

  • נמאס לכם מהקניידלך הסטנדרטיים? הכינו בצקניות: על כל כוס קמח, הוסיפו ביצה, ½ כוס מים ומעט מלח, הזליפו את הבלילה בזהירות, כפית אחר כפית לתוך הסיר הרותח ובשלו עד שהן צפות למעלה.

 

  • נשאר מרק? הוסיפו ½ כוס אורז על כל שתי כוסות מרק. בשלו כחצי שעה (עד שהאורז מתרכך ואף מתפרק מעט) ותקבלו פינוק מושלם לחורף.

 

מרק קרם אפונה מהיר

 

כמה זמן: 20 דקות בול

 

חומרים (4 מנות):

2 כפות חמאה, או מרגרינה

1 בצל סגול, קצוץ דק

1 גזר, קלוף ומגורר גס

1/2 ק"ג אפונה צעירה קפואה, מופשרת (בערך חבילה אחת)

½ כוס יין לבן

1 עלה דפנה

מעט טימין (לא הכרחי)

1 מכל שמנת מתוקה לבישול (15% שומן)

מלח, פלפל

1 ליטר מים, רותחים

 

הכנה:  

1. מחממים את החמאה בסיר גדול. מטגנים את הבצל והגזר עד להזהבה קלה. מוסיפים את האפונה, היין והמים, מוסיפים את עלה הדפנה ומבשלים כ-5 דקות.

 

2. מסירים את עלה הדפנה ומעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון. מרסקים לקרם חלק.

 

3. מוסיפים את השמנת ומתבלים במלח ובפלפל.

 

מרק עגבניות מהיר עם פטנט

 

במרק ניתן להשתמש בעגבניות קלופות ומשומרות, אבל הכי טוב פשוט להשתמש בעגבניות טריות. אם הן לא אדומות ועסיסיות דיין (כמו שתמיד קורה בחורף) ניתן לחזק את העסק עם כף רסק עגבניות. מתאים במיוחד לאירוח חורפי.

 

כמה זמן: 20 דקות ולא שנייה יותר

 

חומרים (ל-4 מנות): 

1 קופסה עגבניות שלמות, או מרוסקות, או 8 עגבניות אדומות וחצופות, קלופות

מעט סוכר

מלח, פלפל

כף עלי טימין או אורגנו

עלה דפנה

4 ביצים (אחת עבור כל סועד)

 

להגשה:

מעט שמן זית

פרוסת חלה, או בגט - קלוייה

גבינת פרמזן

 

הכנה:

1. טוחנים את העגבניות במעבד מזון ושמים בסיר עם הסוכר והתבלינים. מבשלים עד שעגבניות מתפרקות לגמרי. את השלב הזה ניתן להכין מראש.

 

2. מנמיכים את הלהבה ופותחים בזהירות את הביצים לתוך הסיר (לא לערבב!).

 

2. הגשה: מניחים פרוסת לחם בכל צלחת מרק ועליה את הביצה. יוצקים מסביב מרק לכיסוי הלחם ומפזרים גבינה מגוררת.

 

מרק ירקות בצ'יק

 

"מרק ירקות ב-20 דקות" - נשמע בדוי נכון? אבל יש דבר כזה, והוא אפילו טעים לאללה.

 

חומרים (ל-4 מנות): 

 4 כפות מרגרינה

1 בצל גדול, קצוץ

2 שיני שום, פרוסות

3 גזרים

3 קישואים

1 תפוח אדמה, גדול

1 שורש סלרי, גדול

2 שורשי פטרוזיליה

2 גבעולי סלרי, פרוסים

1 כוס דלעת מגוררת

1 בטטה

4 כפות רוטב סויה

4 כפות קוואקר

עירית קצוצה לקישוט

מים לכיסוי הירקות (בערך שתי כוסות)

 

הכנה: 

1. מגררים את כל הירקות פרט לגבעולי הסלרי (רצוי במעבד מזון עם הלהב שנראה כמו פומפיה מסתובבת).

 

2. במחבת עמוקה (כן, כן מחבת!) ממיסים את המרגרינה ומקפיצים את הבצל והשום עד שמזהיבים קלות. מוסיפים את הירקות ומשחימים גם אותם.

 

3. מוסיפים את הסויה, גבעולי הסלרי, המים והקוואקר ומביאים לרתיחה. מבשלים מכוסה עד שמתקבל מרקם קטיפתי. מגישים עם עירית קצוצה. המרק הזה, אגב, טעים פי שניים למחרת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
נשאר מרק? הוסיפו ½ כוס אורז על כל שתי כוסות מרק ובשלו כחצי שעה
צילום: סי די בנק
מומלצים