שתף קטע נבחר

למה שלא תאפו קוגלהוף שוקולד ומשמשים?

מיכל לוי-אלחלל אופה לכבוד ט"ו בשבט עוגה שאפשר להגיש מיד, או להקפיא (עד חודש) ולחמם לפני ההגשה

 

חומרים (לתבנית טבעתית, רצוי לקוגלהוף, בקוטר 22-24 ס"מ):

 

לבצק:

1 כוס (200 מ"ל) חלב

70 גרם חמאה

4 כוסות (500 גרם) קמח

20 גרם שמרים לחים, מפוררים

½ כפית מלח

1/3 כוס (70 גרם) סוכר

1 ביצה טרופה קלות

 

למלית:

½ כוס (100 גרם) סוכר

150 גרם שוקולד מריר קצוץ

1/2 1 כוסות (200 גרם) משמשים מיובשים, קצוצים

2 כפיות קפה נמס

1 כף (30 גרם) חמאה, מומסת

 

הכנה:

1. הבצק: מחממים את החלב והחמאה בסיר על להבת הכיריים, עד שהחמאה נמסה (או מעבירים לקערה ומחממים במיקרוגל). שמים את שאר מרכיבי הבצק בקערת מערבל או במעבד מזון, או בקערה גדולה. מוסיפים את החלב והחמאה ומעבדים (או מערבבים ידנית) לבצק רך. אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח. לשים 10 דקות במהירות נמוכה (או מעבירים למשטח ולשים ידנית). מכסים בבד לח ומתפיחים 40 דקות.

 

2. המלית: מערבבים את מרכיביה בקערה.

 

3. משמנים את התבנית היטב.

 

4. מקמחים משטח ומרדדים את הבצק למלבן דק בעובי של כ-1/2 ס"מ, ברוחב 25 ס"מ ובאורך 45 ס"מ. מפזרים את המלית על הבצק, מגלגלים לגלילה ופורסים ל-15 פרוסות. מסדרים 7 מהן בשכיבה בבסיס התבנית ועליהן, בשכיבה, את 8 הנותרות. מכסים בבד לח ומתפיחים כ-45 דקות.

 

5. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס), אופים 35-40 דקות. אם הבצק משחים מהר, מנמיכים את הטמפ' ל-165 מעלות בזמן האפייה).מגישים מיד, או מקפיאים כחודש. ומחממים לפני ההגשה.

 

עוד בגיליון "שף" (מחר בחנויות): מבצע השאלון של "שף": 100 הקוראים הראשונים זוכים שישלחו תשובות לשאלון יזכו בספר במתנה! * סודות האפייה : לחמים מתובלים * קינוחים אישיים ויפיהפיים בספלים * בני סיידא מבשל קטניות *ועוד

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מקמחים משטח ומרדדים את הבצק למלבן דק בעובי של כ-1/2 ס"מ
לאשה בפייסבוק
מומלצים