שתף קטע נבחר

יש פלאפל אחר

דרור פינטו מטגן כדורי פלאפל משרימפס (אפשר להחליף בדג), מחצילים (קלויים) ומתרד (בשביל הבריאות)

אח, פלאפל! יש משהו במהות של הפלאפל ובעיקר של הדוכנים שבהם הוא נמכר שמשרה אווירה נעימה של "ביחד". בפלאפליות תמיד  יש חתך אוכלוסייה מגוון - אנשי עסקים, צעירים ופועלי בניין - שעצרו לרגע את היום העמוס לאיזה פיתה של שחיתות. ולכל אחד יש את פינת הרחוב ההיא, שבה נמצא הדוכן הקבוע שלו.

 

למרות שהוא נחשב כאוכל עממי מככב הפלאפל בלי בושה בתפריטיהן של מסעדות גורמה. אומנם, ניתן לקנות לפחות חצי דוכן פלאפל במחיר שהן מוכרות כדור אחד, אך הגיוון בטעמים ובחומרי הגלם מהם הוא עשוי שווה את המחיר (וזאת, לפחות, דעתי האישית).

 

השבוע נכין פלאפל קצת שונה וטעים לא פחות מזה שנמכר בדוכנים: פלאפל שרימפס (שניתן להכין גם מדגים), פלאפל חצילים (כי הכל אפשר להכין מהירק הנפלא הזה) ופלאפל תרד (בשביל הטעם והבריאות).

 

כל הכמויות שלהלן מספיקות בדיוק ל-25 כדורי פלאפל סטנדרטיים, כולל מה שאוכלים תוך כדי הטיגון (כי איך אפשר להתאפק?)

 

פלאפל שרימפס

 

כמה זמן: 15 דקות לפיתה

 

חומרים:

1/2 ק"ג שרימפס בינוניים, מנוקים ומוכנים לבישול

1 כפית אבקת סודה לשתיה

2 פרוסות לחם לבן, מושרות במים וסחוטות

150 גרם פירורי לחם

חלבון מביצה אחת

פלפלון צ'ילי, קצוץ

4 כפות פטרוזיליה או כוסברה, קצוצה

מעט זעתר, מלח

שמן לטיגון

 

הכנה:

1. קוצצים את השרימפס דק בעזרת סכין (איסור מוחלט כאן על מעבד מזון).

 

2. מוסיפים לתערובת את לחם (או הפירורים), אבקת הסודה, הפטרוזיליה, הכוסברה הזעתר, המלח והפלפל.

 

3. צרים כדורים ומגלגלים בפירורים.

 

4. מחממים שמן במחבת, ומטגנים את הכדורים עד להזהבה.

 

במקום השרימפס ניתן בהחלט להשתמש גם במוסר או לוקוס.

 

פלאפל תרד

 

כמה זמן: 20 דקות בול

 

חומרים:

1/2 ק"ג גרגרי חומוס, מושרים למשך לילה במים

1/2 ק"ג תרד טרי, נקי ומוכן לשימוש

2 שיני שום

1/2 כפית אבקת אפייה

1 כפית כמון (לפי הטעם)

מלח, פלפל

 

הכנה:

1. חולטים את התרד כחצי דקה במים רותחים ומסננים.

 

2. מסננים את החומוס וטוחנים עם התרד במטחנת בשר עד ליצירת תערובת אחידה. מוספים את אבקת האפיה ומתבלים.

 

3. יוצרים כדורים ומטגנים בשמן עמוק.

 

פלאפל חצילים

 

הכנה: 20 דקות (לא כולל קליית משך חצילים)

 

חומרים:

4 חצילים בינוניים, קלויים

3 שיני שום

2 ביצים

1/2 כוס פירורי לחם + 2 כפות קמח

מלח, פלפל

 

הכנה:

1. מרוקנים את הביפנוכו של החצילים וקוצצים אותו. מוסיפים ביצים פירורי לחם, מלח ופלפל. מערבבים היטב.

 

2. מוסיפים לפני הצורך את הקמח אם התערובת דלילה מדי (לא חובה).

 

3. צרים כדורים בידיים לחות, ומטגנים בשמן עמוק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
לכל אחד יש את פינת הרחוב ההיא, שבה נמצא הדוכן הקבוע שלו
צילום: צביקה טישלר
מומלצים