שתף קטע נבחר

תוספות או ראשונות

כל אחת מהמנות הבאות יכולה לשמש כתוספת נפלאה לבשר או עוף , או כמנה ראשונה מעניינת בזכות עצמה, במקסימום 20 דקות הכנה

 

סלט שורשים חם

 

אחלה סלט חורפי שמחמם את הבטן וממלא את הבית בריח משגע. אגב, הוא דל קלוריות באופן יחסי.

 

כמה זמן: 15 דקות למעדן

 

חומרים (כתוספת ל-2 סועדים): 

1 שורש קולורבי

1 שורש סלרי

1 שורש פטרוזיליה

1 גזר

3 כפות שמן זית

חופן שמיר, קצוץ

1 כף צלפים

מלח, פלפל

אפשרות גיוון פחות דיאטטית: כוס שמנת לבישול, 1/2 כוס רוקפור

 

הכנה: 

1. פורסים את השורשים לפרוסות דקיקות (כדאי להשתמש בפומפיה המשונה הזאת שעונה לשם מנדולינה).

 

2. במחבת בינונית מחממים את השמן ומאדים את השורשים עד שהם מתרככים ומפיצים ריח נהדר בכל הבית.

 

3. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הצלפים ומגישים.

 

4. אפשרות גיוון: למי שרוצה לשדרג יכול להעביר את כל הכבודה לתבנית חסינת חום, לצקת את השמנת והרוקפור ולהקרים בתנור.

 

אורז ירוק עם חזה אווז מעושן

 

אורז עשיר בעשבי תיבול שהולך נהדר עם נתח בשר עדין. רצוי להכינו עם ציר עוף או מרק צח, אבל יצא נהדר עם מים רותחים.  

 

כמה זמן: 20 דקות בול

 

חומרים (כתוספת ל-2 סועדים): 

1 כוס אורז

2 כפות שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ

1 שן שום, פרוסה

½ כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, שמיר, בצל ירוק, כוסברה ואפילו נענע)

50 גרם חזה אווז מעושן, חתוך לקוביות

½ 1 כוסות מרק צח רותח, או מים

מלח, פלפל

 

הכנה:

1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים בו את הבצל עד שמזהיב. מוסיפים את חזה האווז ומשחימים. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך עירבוב כ-2 דקות.

 

2. מוסיפים את המרק (או המים) מתבלים במלח ופלפל ומככניסים פנימה את עשבי התיבול הקצוצים.

 

3. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כרבע שעה. ניתן לגרד מלמעלה מעט פרמזן לפני ההגשה.

 

 

סלט ירקות ועוף בסגנון תאילנדי

 

מתאים לכל ימות השנה, הולך מצויין כתוספת מרעננת, עם אורז לבן ואפילו בסנדוויץ'.

 

כמה זמן? 20 דקות ולא יותר

 

חומרים (תוספת ל-2 אנשים): 

100 גרם חזה עוף, נקי מעור ועצמות ופרוס לרצועות דקות

2 כפות שמן שומשום

1 שן שום, פרוסה

2 כוסות של ירקות חתוכים לגפרורים (מה שנקרא ג'ולייאן): בצל, גזר, פלפלים, ג'ינג'ר, נבטים סיניים, כרוב

2 כפות חומץ בהיר (רצוי חומץ אורז)

2 כפות רוטב סויה

 

הכנה: 

1. מחממים במחבת את השמן ומטגנים את השום עד שנהיה שקוף. מוסיפים את חזה העוף ומקפיצים כדקה.

 

2. מוסיפים פנימה את הירקות ומטגנים יחדיו בערך דקה נוספת (נא לא לבשל את העסק עד שהירקות הופכים לסמרטוטים). מתבלים בחומץ וסויה, מפזרים מעט בצל ירוק ומגישים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שורשים. מקפיצים במחבת
אורז. רצוי עם ציר
מומלצים