שתף קטע נבחר

שלוש הצעות למשלוחי מנות

מאפי בצק וגבינה, סהרונים עם ביצה וקשקבל ושבלולי בצק פריכים עם ריבה מתוקה - כל אחד ב-20 דקות הכנה

תמיד אהבתי להתחפש בפורים. מדי שנה, חודשים לפני החג, התחלתי לשגע את אמא עם השאלה הגדולה: "למה מתחפשים השנה"?

 

אמי היקרה, שתחיה שנים ארוכות, לא התעצלה, שלפה חוט ומחט, חיברה פייט לפייט, נוצה לנוצה, והצליחה כבדרך קסם להפוך חולצה ישנה של אבא לתחפושת מעוררת קנאה. אותה חולצה, אגב, ליוותה אותנו שנים ארוכות, וכשגדלתי למעיין אטריית ספגטי וידי התארכו נורא ביחס לשאר הגוף - היא פשוט הוסיפה עוד קישוטים לשרוולים וקראנו לזה זורו.

 

התפקיד שלי בהכנות, פרט לנידודים, היה להכין משלוח מנות. ובסופו של יום עמוס ממתקים היה מתקבל משלוח לתפארת, כמו שאני קיוויתי לקבל.  אלא שתמיד, ללא יוצא מן הכלל, היה נופל לידי  משלוח המנות העלוב ביותר שניתן לקנות - מהסוג שמכיל חטיפים שפג תוקפם. אם יש משהו שיכול לבעס ילד בפורים זה משלוח מנות עלוב.

 

בכלל, כדאי כבר להרגיל את הילדים כשהם עוד קטנים לתרום את משלוחי המנות לאותם ילדים שהוריהם לא יכולים להרשות לעצמם כמה ממתקים וצלופן. זו הרי המטרה של כל המנהג, לא?

 

השבוע נתחיל בהכנות לקראת פורים ונתקתק שלושה מתכונים זריזים למשלוחי מנות שמתאימים במיוחד למבוגרים: מאפי בצק וגבינה, סהרונים עם ביצה וקשקבל ושבלולי בצק פריכים עם ריבה מתוקה.

 

מאפי בצק וגבינה

 

כמה זמן: 20 דקות ולא יותר

 

חומרים (ל-20 מאפים):

3 כוסות קמח

½ כוס חלב פושר

10 גרם שמרים טריים

1 כפית מלח

פלפל שחור, גרוס

1 ביצה

100 גרם מרגרינה

100 גרם גבינת פטה, מגוררת

 

הכנה:

1. בקערה מערבבים את הקמח, החלב והשמרים.

 

2. בקערה נפרדת מערבבים היטב את המרגרינה, הגבינה והביצה לתערובת אחידה (אפשר במעבד מזון). מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לקערת הקמח.

 

3. לשים את החומרים יחד לבצק אחיד וגמיש, יוצרים כדורים בגודל פינג-פונג. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

 

4. אופים עד להזהבה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס.

 

סהרונים עם ביצה וקשקבל

 

כמה זמן: 20 דקות לחגיגה

 

חומרים (ל-20 יחידות):

3 כוסות קמח תופח

150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

250 גרם גבינה לבנה 5% שומן

1 ביצה

100 גרם גבינת קשקבל, מגוררת

5 ביצים קשות, חתוכות לרבעים

מעט קצח וחלמון ביצה לקישוט

 

הכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

 

2. מכניסים את הקמח, המלח והחמאה למערבל ומעבדים, בפולסים קצרים, עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים פנימה את הביצה והגבינה הלבנה ומערבלים רק עד שהבצק מתגבש לכדור (ביום חם כמו היום כדאי להכניס את הבצק למקרר לכמה דקות).

 

3. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 2-3 מילימטרים. קורצים עיגולים בחותכן. במרכז כל עיגול מניחים גבינה ורבע ביצה קשה ומקפלים.

 

4. צובעים כל סהרון בחלמון צהוב, מפזרים מעט קצח ואופים עד להזהבה.

 

שבלולי בצק עם ריבה

 

במתכון הזה עושים שימוש בבצק הפריך האולטימטיבי שנוח מאוד לעבודה וקשה מאוד לפשל איתו. הוא גם מתאים בהחלט לאוזני המן.

 

כמה זמן: 20 דקות ודי

 

חומרים (ל-20 יחידות):

½ 2 כוסות קמח תופח

150 גרם מרגרינה

½ כוס סוכר

½ כוס מיץ תפוזים, או חלב

גרידה מתפוז או לימון

2 חלמוני ביצה

מעט מלח

 

הכנה:

1. במעבד מזון מערבלים את הקמח, הסוכר, המרגרינה והמלח לתערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים והמיץ (או החלב) ומערבלים עד שהבצק נאסף לכדור.

 

2. על משטח עבודה מקומח לשים מעט את הבצק (מוסיפים רק מעט קמח עם יש צורך), ומרדדים לעלה בעובי 2-3 מילימטרים.

 

3. מחממים מעט את הריבה (במיקרוגל או בסיר כפול), מורחים אותה על העלה ומגלגלים.

 

4. חתוכים לפרוסות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהשבלולים מזהיבים (לא יותר מעשר דקות).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משלוח מנות זה לא רק אוזני המן. אפשר גם מלוחים
מומלצים