שתף קטע נבחר

בואו נקנה רק תותים

חזה מולארד ברוטב מתקתק, זביונה: קינוח אלגנטי של תותים וקרם, וריבה מהירה לבישול במיקרו - והכל ב-20 דקות הכנה

קצת לפני שהחמסינים הגדולים יצלו אותנו כמו עופות בגריל, ומעט אחרי המבול הרציני האחרון (בפורים, אלא מה?) מתחיל הזמן של התותים.  

 

בשבילי, תות שדה הוא פרי מובהק של אביב, למרות שהעונה שלו מתחיל כבר בחורף. הוא מעולה עם גבינה וגם בתור רוטב שמוגש לצד בשר, אבל גם עם סתם קצפת ושמפניה.

 

כשקונים אותם, החוכמה היא לבחור את הקטנים והאדומים ביותר, ולא להתפתות לבומבילות הורדרדות מפלסטיק. והם טובים ביותר ממש לקראת סוף העונה. 

 

השבוע נבשל שלושה מתכונים נהדרים עם תותים: חזה מולארד ברוטב תותים, זביונה וריבת תותים אינסטנט עם הל ב-20 דקות בלבד (חכו ותקראו).

 

חזה מולארד ברוטב תותים

 

כמה זמן: 20 דקות לתענוג

 

חומרים (ל-4 מנות):

4 נתחי חזה במשקל של כ-200 גרם כ" א, חרוצים

פלפל שחור גרוס

מלח גס

שמן זית לטיגון

 

לרוטב:

סלסלה קטנה (כ-250 גרם) תות-שדה, מרוסק במעבד מזון

½ כוס בצל ירוק קצוץ

2 שיני שום כתושות

2 פלפלי צ'ילי אדומים קצוצים, לא הכרחי

2 כפות סוכר

½ כוס יין לבן מוסקט

פלפל שחור

 

הכנה:

1. מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה וכבדה. צורבים את נתחי החזה, על להבה גבוהה, כדקה מכל צד - מתחילים בצד של העור.

 

2. מנמיכים את הלהבה, הופכים ומטגנים במשך כ-3 דקות נוספות מצידם השני. שומרים במקום חמים.

 

3. מכינים את הרוטב: לאותה המחבת מוסיפים את התות, הבצל, השום, הצ'ילי והסוכר, ומבשלים כ-3 דקות. מוסיפים את היין, מתבלים בפלפל שחור ומצמצמים את הרוטב. מגישים נתח לכל סועד ויוצקים עליו את הרוטב.

 

זביונה עם תותים

 

הקינוח הכי אלגנטי שיש (וזה בסך הכל תותים וקרם).

 

כמה זמן: 10 דקות לגנעדן

 

חומרים (ל-4 מנות):

6 חלמונים

6 כפות סוכר

4 כפות יין מרסלה, או קרם דה קסיס

כ-10 תותים הכי יפים שיש, חתוכים לקוביות

 

הכנה:

1. מערבבים את החלמונים, היין והסוכר בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים (אסור למים לגעת בקערה).

 

2. מקציפים (אפשר בעזרת מיקסר חשמלי) את תערובת החלמונים עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה.

 

3 . בכוס זכוכית גבוהה מסדרים כף תותים טריים ויוצקים מעט מהזביונה. מגישים מיד. אפשר ואף רצוי לגרד מעט שוקולד לבן מעל.

 

ריבת תותים אינסטנט עם הל

 

אני משתדל לא להכניס את המיקרו באופן כה בוטה לבישולים שלי, אבל במקרה הזה מקבלים ריבה מצויינת ברבע מהזמן הדרוש להכנתה על האש. מי שמעוניין להכין ריבות בייתיות ומפחד להעז, המתכון הזה הוא דרך נהדרת להתחיל.

 

כמה זמן: 20 דקות בול 

1 ק"ג תותים אדומים, ללא העוקץ

1 ק"ג סוכר לבן

3 תרמילי הל, כתושים (לא חובה)

5 גרגרי פלפל שחור

 

הכנה:

1. מכניסים את כל החומרים לכלי מתאים לבשול במיקרו ומערבבים.

 

2. מכניסים את העסק למיקרו ומפעילים על עוצמה בינונית רק עד שמתחיל לגלוש. מפסיקים את פעולתו ומערבבים בכף עץ.

 

3. ממשיכים לבשל את העסק בזהירות (שוב עד שזה גולש). חוזרים על הפעולה כ-15 דקות בערך, עד שמתקבלת ריבה מוצקה דיה.

 

4. מבחן הצלוחית: יצוקים כף מהריבה החמה למרכזה של צלוחית שטוחה. מצננים מעט ובודקים עם הריבה "נתפסת" או נוזלת מהצלחת. אם היא נוזלית מדי, מחזירים למיקרו ומבשלים עוד כמה דקות. מגישים עם לחם טרי חמאה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מריאן הול
לבחור את הקטנים והאדומים ולא להתפתות לבומבילות
צילום: מריאן הול
מומלצים