שתף קטע נבחר

 

סקר: 57% סבורים כי אישה מוכה אשמה במצבה

תמונה קשה עולה מעמדותיהם של עולים חדשים – רק 17% חושבים שהאשה אף פעם אינה אשמה באלימות שהופעלה נגדה. הסקר חושף מודעות הולכת וגוברת לאי השוויון בעבודה בין גברים לנשים, אך עדיין - כמעט רק הנשים הן אלה שמודעות לכך

57% מהציבור סבורים כי נשים מוכות הן האשמות במצבן - כך עולה מסקר שמפרסם הבוקר (ו')העיתון "ידיעות אחרונות".

 

הבשורה המעודדת העולה מהסקר, שערך מכון "דחף" בראשות מינה צמח לרגל יום האישה הבינלאומי: בשנים האחרונות חל שינוי לטובה במודעות למעמד האשה ולשיוויון בין המינים. הבשורה הפחות טובה: נשים הן עדיין אלה שמודעות לאי השיוויון הרבה יותר מגברים. 

 

נעמ"ת: "המצב חמור מבעבר"

 

רק 34% מהציבור הישראלי חושבים שהאשה איננה אשמה אף פעם בכך שהותקפה. מתברר שאפילו הנשים הישראליות אינן מגלות סולידריות עם הנשים המוכות – 53% מהנשים, כמעט כמו הגברים, חושבות שגם נשים אשמות באלימות המופעלת נגדן.

 

תמונה קשה עולה מעמדותיהם של עולים חדשים – רק 17% מהם חושבים שהאשה אף פעם אינה אשמה באלימות שהופעלה נגדה, לעומת 41% בקרב הוותיקים. העובדה ש-24% מהעולים בחרו שלא להשיב על השאלה, מעלה את החשש כי שיעורם של אלה הסבורים שחלק מהנשים אשמות באלימות נגדן גבוה אף יותר מה-59% שהצהירו על כך בגלוי.  

  

טליה לבני, יו"ר נעמ"ת, אמרה ל-ynet בתגובה: "הסקר מוכיח שהמצב חמור יותר מבעבר. אלימות בארץ היא דבר מקובל. זו אחת הסיבות שביקשתי להקים רשות לאומית שתעסוק בנושא, שכן חלק גדול מהעניין הוא הסברה בקרב מבוגרים, שינוי נורמה וחינוך. שינוי כזה לא יכולים לבצע רק ארגונים וולנטרים ושירותי רווחה, צריך להיות טיפול מערכתי בנושא. צריך לשנות את הנורמה החברתית".

 

לדבריה, "גם בשטח יש החמרה בשל המצב הכלכלי חברתי שיוצר מצב של לחץ, שמשפיע על כל קבוצות האוכלוסיה".

 

אי שוויון בעבודה: מכירים במציאות

 

21% מכלל הציבור ו-25% מהנשים סבורים שנשים עובדות הן אמהות פחות טובות. 53% סבורים, שאילו נשים קבעו את תקציב המדינה, הוא היה צודק יותר.

 

הסקר גילה כי 59% מהציבור סבורים שבתחום העבודה אין שיוויון בין המינים. הנתון הזה גבוה במיוחד בקרב הנשים (69%), אך גבוה גם בקרב הגברים (48%).

 

למרות זאת, 57% מהציבור מאמינים שבשנים האחרונות השתפר המצב, ויש היום יותר שיוויון בתחום זה מאשר לפני כמה שנים.

 

55% מהציבור מאמינים כי הדרך הטובה ביותר לפעול לקידום השיוויון בין המינים בעבודה היא להתמקד במאבק לשיוויון בתפקידים הבכירים, ופחות בתפקידים הזוטרים.

 

הסקר מאותת לנשות ישראל שיש עם מי לדבר, אך גם שעליהן לערוך חשבון נפש כן עם עצמן.

ואולם, נתון אחד, מזעזע וחמור, המאיים להפוך על הקערה על פיה: התחזקות העמדות הנאורות באשר לשיוויון בין המינים עומדת ביחס הפוך לעמדות החשוכות בנושא האלימות נגד נשים.

 

בהכנת הידיעה השתתפה רותם כהן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
גם נשים חושבות שנשים אשמות (אילוסטרציה)
צילום: סי די בנק
צילום: סי די בנק
פערי שכר. יש הכרה במצב (ארכיון)
צילום: סי די בנק
צילום: ג'ניפר פוסטר
על הנשים לעשות חשבון נפש (ארכיון)
צילום: ג'ניפר פוסטר
מומלצים