שתף קטע נבחר

שלושה מתוקים וחגיגה

דרור פינטו חוגג שנה למדור ומציע שלושה מתכונים מהירים ומתוקים: סופלה שוקולד מהיר, בלינצ'ס עם ריקוטה ותפוזים ובננות מטוגנות

בשבוע הבא, אם ירצה השם, נחגוג שנינו יומולדת. אני אחגוג 24 אביבים, שנראים קצרים יותר משנה לשנה. הוא, המדור וסוג של בייבי עבורי, יציין שנה ראשונה שחלפה לה די במהירות. השבוע, כשכתבתי את הטור הזה, התקשתי להתעלם מתחושת נוסטלגיה בלתי ניתנת לשליטה. אותה תחושה שבוחרת לצוץ כמו תמרור דווקא בזמנים הכי צפופים והכי לחוצים. ותסלחו לי לדקה קצרה אם אייגע אתכם מעט.

 

השבוע נזכרתי לפתע בפעם הראשונה שלי במטבח. זה היה, נדמה לי, בגיל שש או שבע, והמתכון הראשון שהכנתי היה מלפפון ממולא בגבינה לבנה.

 

הרשו לי רק להגן על עצמי ולומר שלא היו ברשותי ספרי "הבישול הראשון שלי" למיניהם, ובהתחשב בעובדה שכל מה שהסכמתי להכניס לפה היה, איך לא, מלפפון וגבינה לבנה, מוכרחים לציין שמדובר במנה רבת השראה ביחס לחומרי הגלם.

 

מאז, עברו עוד כמה מלפפונים במטבח שלי והספקתי לגרום לאסונות לא-קטנים שכללו שריפה, אמבולנס והרבה מאוד פלסטרים. טוב, ככה זה כשממהרים לבשל שלושה ב-20 דקות. ואולם, מבין כל התאונות הקולינריות האלה יצאו פה ושם גם מתכונים לא רעים וכמה סיפורים.

 

השבוע נפתח רשמית בחגיגות היומולדת ונבשל שלושה מתכונים זריזים שאהובים עליי במיוחד: סופלה שוקולד מהיר, בלינצ'ס עם ריקוטה ותפוזים ובננות  מטוגנות.

 

סופלה שוקולד מהיר

 

עד כמה שהוא מפנק, בכל הנוגע לסופלה מדובר בקינוח מאוד אנטיפתי. הוא לא מוכן לחכות לאורחים, האורחים הם אלו שצריכים לחכות לסופלה. חייבים לאכול אותו מייד.

 

כמה זמן: 20 דקות ולזלול 

 

חומרים (ל-4 מנות):

6 ביצים, מופרדות

1 כוס סוכר

220 גרם חמאה 

1/3 כוס קמח

250 גרם שוקולד מריר משובח

אבקת סוכר לקישוט

נזדקק גם לתבניות אישיות לסופלה

 

הכנה:

1. בסיר כפול (באן מארי) ממיסים את השוקולד עם החמאה ומערבבים פנימה את הקמח. בינתיים מקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר.

 

2. מקציפים את החלמונים עם יתרת הסוכר עד שמתקבל קצף אוורירי ובהיר.

 

3. מקפלים את החלמונים המוקצפים אל תוך תערובת השוקולד והקמח ולאחר מכן גם את החלבונים.

 

4. משמנים כלי לסופלה בחמאה, מקמחים מעט מונערים עודפי קמח, ויוצקים מהתערובת עד לשלוש רבעי גובה הכלי.

 

5. מניחים את כלי הסופלה בתנית אפייה ובה מים חמים (המים ישמרו על טמפרטורת אפייה נכונה). אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס, במשך כ-10 דקות, עד שהסופלה עולה והשכבה העליונה נסדקת.

 

 

בלינצ'ס עם ריקוטה ותפוזים

 

אני אוהב במיוחד את השילוב של הריקוטה והתפוזים. הטעם העדין של קליפת התפוזים המרירה מתאים כמו כפפה לעדינות של הריקוטה. אגב, אם נשאר לכם עודף מהמלית, תוכלו למלא גם עלי פילו. אני הכי אוהב פשוט ללקק עם האצבע.

 

כמה זמן: 20 דקות לפצצות לגבות

 

חומרים (ל-20 יחידות):

 

לבלינצ'ס:

1 כוס קמח

2 ביצים

1/4 1 כוסות חלב

קורט מלח

תמצית וניל

1/4 כוס שמן תירס, או סויה

 

למילוי:

200 גרם גבינת ריקוטה

1/3 כוס אבקת סוכר

גרידה מתפוז אחד (בלי החלק הלבן בבקשה)

 

לקישוט:

אבקת סוכר

נענע

מרמלדת תפוזים

 

הכנה:

1. מערבבים היטב את חומרי הבלינצ'ס לבלילה אחידה (רצוי בבלנדר).

 

2. בוחשים היטב את החומרים למלית.

 

3. משמנים מחבת טפלון חמה ויוצקים מעט מהבלילה (כחצי מצקת). מטים מעט את המחבת עד שהבלילה מתפזרת באחידות ומטגנים עד שמופיעות בועות למעלה. הופכים ומטגנים לכמה שניות.

 

4. מניחים שתי כפות מהמלית על קצה הבלינצ'ס ומקפלים.

 

5. מפזרים מעל אבקת סוכר, מקשטים בנענע ובריבה, ואוכלים מייד.

 

בננות מטוגנות

 

במתכונים רבים מכינים את המנה עם בירה. אני מעדיף טעם של רום וזו הגרסה שלי.

 

כמה זמן: 10 דקות למנה מדליקה

 

חומרים (ל-4 מנות):

4 בננות

 

לבלילה:

2 ביצים

3/4 כוס קמח

1/2 כוס סירופ מייפל

מעט קינמון

3 כפות רום

חמאה לטיגון

 

הכנה:

1. מערבבים את מרכיבי הבלילה לקלת מרקם אחיד.

 

2. חוצים את הבננות לאורך טובלים אותן בבלילה.

 

3. מטגנים אותן קלות להשחמה, יוצקים רום מעל ומציתים. מגישים מיד.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סופלה שוקולד. לא מוכן לחכות לאורחים
מומלצים