שתף קטע נבחר

פיתוח לפי התקן - זכות או חובה?

"כל אתר שחורט על דגלו את הכיתוב 'דף זה נצפה היטב בדפדפן X מייחל לימים הישנים הרעים שהיו לפני האינטרנט, אז לא ניתן היה לצפות במסמך שנכתב במחשב אחר, מעבד תמלילים אחר או רשת שונה משלך".

 

ציטוט זה מפי טים ברנרס לי, מתאר את המצב העגום המאפיין אתרי אינטרנט רבים אשר אינם מקפידים על שימוש בתקנים שמגדיר ארגון ה-W3C, אלא בתקנים שהגדירה מחדש בצלמה חברת מיקרוסופט עבור דפדפן האינטרנט שלה, אינטרנט אקספלורר.

 

לאינטרנט ניתן כידוע לגשת גם באמצעות טלפון חכם, טלוויזיה אינטראקטיבית או מכשירים אחרים בהם אין לענקית התוכנה, הדומיננטית בתחום מערכות ההפעלה ל-PC, נוכחות דומה, כך שאין הגיון בפיתוח אתרים המותאמים לדפדפן שלה באופן בלעדי אם המטרה לפתח אתרים נגישים.

 

פיתוח אתרים שלא על פי התקן פוגע לא רק בזכות הבסיסית לגישה למידע של משתמשי מערכות ההפעלה האלטרנטיביות כמו לינוקס ומקינטוש, אלא גם בגולשים הסובלים ממוגבלויות פיזיות, שגם הם זקוקים לשירותיהם של אתרי אינטרנט של גופים ציבוריים הממומנים על ידי כספי משלמי המיסים.

 

אתרים ממשלתיים, אתרי הבנקים, ולעיתים קרובות גם אתרי האוניברסיטאות - סובלים כולם מבעיות דומות. מוסדות אלו נענים מדי פעם בחיוב לבקשות הגולשים לתמוך בתקן, אבל לעיתים קרובות מדי, התשובה הסתמית היא כי אינטרנט אקספלורר הוא התקן.

 

כלים לפיתוח אתרים לפי התקן

 

  • עמותת המקור פתחה לאחרונה רשימת דיוור חדשה שנועדה לתמוך במפתחים המעוניינים לפתח אתרים תקניים. ניתן להצטרף לרשימה על ידי משלוח בקשת "subscribe" לכתובת: w3c-subscribe@projects.hamakor.org.il ולאחר מכן פשוט לעקוב אחר ההנחיות.

 

 

  • מפתחים בסביבת חלונות יכולים להעזר ב-MozIE המאפשר רינדור דפים סימולטני בחלון מפוצל עם IE ו- Gecko.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פיתוח אתרים שלא על פי התקן פוגע. אילוסטרציה
מומלצים