שתף קטע נבחר

ביהמ"ש בארה"ב: סמכות השיפוט חלה על iMesh

בית המשפט המחוזי בדרום ניו יורק דחה את טענת פרקליטי תוכנת שיתוף הקבצים הישראלית, לפיה בתי המשפט בישראל או קליפורניה מתאימים יותר לדון בתביעה של חברות המוזיקה הגדולות בעולם

בית המשפט המחוזי בדרום ניו יורק קבע כי סמכות השיפוט שלו חלה על iMesh, תוכנת שיתוף הקבצים מאור יהודה. זאת, בעקבות תביעה שהגישו חברות המוזיקה הגדולות בעולם נגד החברה הישראלית, בטענה כי היא אחראית להפרת זכויות יוצרים המתבצעת על ידי חלק ממשתמשי הרשת.

 

התביעה הוגשה בחודש ספטמבר, 2003, סמוך להגשת מאות תביעות נגד משתמשים בתוכנות שיתוף קבצים המואשמים בהפצת שירים פיראטיים, והעידה כי למרות המרדף אחר משתפי הקבצים, חברות התקליטים אינן מוותרות על מאבק מקביל בתוכנות השיתוף. חברות התקליטים טוענות כי תוכנות שיתוף הקבצים ברשת, המאפשרות לגולשים להוריד חינם יצירות המוגנות בזכויות יוצרים, אחראיות לירידה במכירות המוזיקה בשנים האחרונות. "iMesh ביססה את עסקיה ורווחיה על גבם של היוצרים וגורמת למשתמשיה להשתתף בפעילות הבלתי חוקית מבלי שיהיו מודעים לחומרת מעשיהם", מסר אז קארי שרמן, נשיא איגוד תעשיית המוזיקה בארה"ב (RIAA).

 

פרקליטי iMesh טענו בבית המשפט, כי בתי המשפט ישראל או קליפורניה מתאימים יותר לדון בתביעה, אך בית המשפט בניו יורק פסק כי ישנן די עדויות הקושרות בין תוכנת שיתוף הקבצים למדינת ניו יורק. בתי משפט כבר קבעו בעבר כי מקום הפרסום של לשון הרע נגד גולשים אינו שרתי האינטרנט המאחסנים את התכנים הפוגעים אלא המקום בו קוראים הגולשים את ההכפשה. בית המשפט העליון באוסטרליה שדן בתביעת המיליונר היהודי יוסף גוטניק נגד חברת דאו-ג'ונס האמריקנית, קבע בדצמבר, 2002, כי הערכאות ביבשת החמישית מוסמכות לדון בתביעה, על אף שהידיעה המשמיצה לכאורה פורסמה באתר אינטרנט אמריקני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים