שתף קטע נבחר

הוקפאה הפרטת הפיקוח על משפחות אומנה לילדים מפגרים

כך הורה יו"ר ועדת העבודה, הרווחה והבריאות, ח"כ שאול יהלום, לאחר שהתברר כי 11 המפקחות על מאות משפחות האומנה לילדים מפגרים, יאבדו אחרי חג הפסח את עבודתן, בעקבות ההפרטה. הכוונה היא ללחוץ על העמותות שיקבלו אחריות על הפיקוח, להעסיק את המפקחות, כולן בעלות ניסיון רב

משרדי הרווחה והאוצר יקפיאו את הליך הפרטת הפיקוח על משפחות אומנה לילדים מפגרים, עד למציאת פתרונות תעסוקה ל-11 המפקחות שמועסקות כיום במשרד הרווחה באמצעות חברת כוח אדם. המפקחות אחראיות על כ-500 משפחות אומנה המטפלות בילדים הסובלים מפיגור שכלי, שננטשו על ידי הוריהם. את ההקפאה של הליך ההפרטה כפה היום (ב') יו"ר ועדת העבודה, הרווחה והבריאות, ח"כ שאול יהלום.

 

בעקבות חוק ההסדרים משנת 2004, שחייב את כל משרדי הממשלה לפטר עד סוף מרס את כל עובדי חברות כוח האדם, נאלץ משרד הרווחה לפטר את 11 המפקחות, שצברו ניסיון רב, לעתים בן למעלה מעשר שנים, ולהפריט בזריזות את כל מנגנון הפיקוח על משפחות האומנה.

 

מנכ"ל משרד הרווחה, פרופ' דב גולדברגר, טען בישיבת הוועדה שאין לו ברירה אלא לפטר את העובדים, ורק הודות לפנייתו אל משרד האוצר נדחו הפיטורים עד לאחר חג הפסח. "לא היתה לי ברירה, מחקו לי את כל סעיף השכר", אמר גולדברגר.

 

יהלום דרש שמשרד הרווחה ידרוש מהעמותות האמורות לקבל את שירותי הפיקוח, להתחייב להעסיק את המפקחות, למרות ששכרן כיום כפול מהשכר המשולם בדרך כלל בעמותות. חשב משרד הרווחה, ברוך יפה נוף, הזהירו שייתכן והעמותות יסרבו ואז יידרש מכרז פתוח שהכנתו תיארך כחצי שנה.

 

ח"כ יהלום התעקש. "העמותות צריכות להבין שיש שני צדדים למטבע, ועמותה שתתנהג כך, לא נחדש לה את החוזה", אמר ח"כ יהלום. "נרד להן לקרביים. אנחנו רוצים שהמוקד המקצועי ימשיך לעבוד".

 

נציגת משרד האוצר, איריס גינצבורג, הסכימה לדחות את פיטורי המפקחות במהלך המו"מ עם העמותות, אך טענה שמשרד הרווחה חיכה להסדרת הנושא "עד הרגע האחרון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכאל קרמר
לא נחדש חוזים. יהלום
צילום: מיכאל קרמר
מומלצים