שתף קטע נבחר

רינה פושקרנה תמכור אוכל קפוא ברשתות השיווק

רינה פושקרנה לא עוצרת: בעלת רשת המסעדות ההודיות רכשה את מפעל שף הים ובאמצעותו היא מתחילה למכור אוכל הודי קפוא ברשתות השיווק, מתכננת להתחרות בטבעול וחולמת לייצא את בשורת האוכל ההודי שלה מעבר לים

הסניף של חצי חינם בחולון נראה כאילו הוסב לסט צילומים של בוליווד (המקבילה ההודית להוליווד). רקדן הודי מרקד לצלילי מוסיקה הודית. אבל האטרקציה האמיתית היא רינה פושקרנה, בעלת רשת מסעדות טנדורי. פושקרנה, לבושה בסארי, מחלקת במו ידיה טעימות מסדרת מוצרי האוכל ההודי החדשה שלה, שבימים אלו החלה לשווקה ברשתות השיווק.

 

מדובר במזון קפוא באריזות אישיות, המיוצר במפעל החדש של פושקרנה והמשווק תחת המותג רינה'ס. הסדרה כוללת בינתיים 6 מנות הודיות כשרות - עוף טיקה דלהי, טיקה גואה במרינדה, טיקה בומביי, טיקה מאסלה, מקהאני וקורמה ברטבים. המנות מצטיינות בערך קלורי לא גבוה - כ-120-100 קלוריות ל-100 גרם, ואין בהן חומרים משמרים.

 

פושקרנה לא מאמינה בקמפיינים בטלוויזיה. מי שהשכילה להפוך את עצמה למותג ורכשה לעצמה מוניטין של הכוהנת הגדולה של האוכל ההודי בישראל מקדמת את המוצרים שלה בעצמה בסניפי הרשתות. ואכן, הלקוחות בסניף מזהים אותה ורבים ניגשים אליה.

 

פושקרנה היא בת לאמא יהודייה מעיראק, שהגיעה להודו והתחתנה עם הודי סיקי. לארץ הגיעה עם משפחתה בשנת 1981, כשהאוכל ההודי עדיין לא היה מוכר בישראל. היא התחילה בדוכן לחטיפים הודיים צמחוניים בלונדון מיניסטור בתל-אביב, ובהמשך פתחה בכיכר דיזנגוף את הסניף הראשון של טנדורי - כיום רשת מסעדות המונה 7 סניפים, כולל מסעדה תיאלנדית (קוקונט) בהרצליה.

 

לפני 5 חודשים רכשה פושקרנה, בהשקעה עצמית של 8.5 מיליון שקל, את מפעל שף הים בקיבוץ איילון, המתמחה בייצור תחליפי שרימפס ומוצרי דגים. המפעל נקלע לקשיים לאחר שחברת המזון של שעיה טנצר, שהחזיקה ב-50% משף הים, פשטה את הרגל והותירה חובות כבדים למפעל ולקיבוץ.

 

הקיבוץ נאלץ לוותר על המפעל ופושקרנה רכשה אותו מכונס הנכסים, אחרי שגברה על מתחרים כמו זוגלובק ודודי עזרא (בעלי נטו).

 

החלום של פושקרנה לפרוץ עם בשורת האוכל ההודי גם למרכולים ולחול החל לפני כ-3 שנים. עמי סגיס, אז מנכ"ל שופרסל, הרים את הכפפה שזרקה לו ופושקרנה והרשת הקימו מיזם משותף, שייצר אוכל הודי קפוא במפעלי המזון המוכן גידרון, שבבעלות שופרסל. סגיס התכוון להעביר את המפעל לאזור פיתוח בדרום הארץ ולהרחיבו, בהשקעה גדולה, אך עם חילופי הבעלות ברשת ועזיבתו של סגיס, הוחלט לסגור את מפעל המזון של גידרון, והמיזם התפרק.

 

פושקרנה לא ויתרה על החלום להגיע עם אוכל הודי לכל בית בישראל, כדבריה. היא פשוט העתיקה אותו לשף הים. בניסיון הנוכחי מלווים אותה בכירים לשעבר בשופרסל, שהיו מעורבים במיזם הראשון. לחברה החדשה שלה קוראים פרסקו והמנכ"ל הוא שאול ניסים, לשעבר מנהל המרכז הלוגיסטי ויו"ר גידרון, שהיה אחראי בשופרסל על חוזה ההתקשרות עם פושקרנה. ניסים היה איש אמונו של סגיס, עוד מהימים שסגיס היה מפקדו בצבא, וכמוהו בא מהתחום הלוגיסטי.

 

על סגיס, כיום מנכ"ל גרנית הכרמל, אומרת פושקרנה שהוא יור של כבוד של פרסקו, ועד היום היא מתייעצת איתו. מנהל הייצור במפעל הוא יאיר צברי, לשעבר מנהל מלאי בשופרסל, ואילו סמנכ"ל המו"פ, טל יוסי, הגיע משטראוס.

 

ממפעל קיבוצי הפך שף הים למפעל משפחתי: קונל פושקרנה, הבן (32), עובד במפעל בתחום אבטחת האיכות, בעוד שאת אמו, רינה, אפשר למצוא ליד דוודים ענקיים, בוחשת וטועמת מהתבשילים. גם בעלה מסייע, בעוד שהבת, שרינה, אחראית על רשת המסעדות.

 

"ברור לי שכדי להתחרות בארץ אני צריכה לייצר אוכל קולינרי, כשהדגש הוא על טעם ייחודי", אומרת פושקרנה. היא לא מתכוונת להיצמד רק לאוכל הודי. לצד מוצרי תחליפי השרימפס, מוצרי הדגים, האוכל האיטלקי והשניצלים שהמפעל מייצר עבור הצבא, מתכוונת פושקרנה להתחרות בטבעול ולפתח את תחום תחליפי הבשר מסויה. הידע בנושא מצוי במפעל מהתקופה שבה טבעול היה שותף בו.

 

פושקרנה מתכוונת לייצר שווארמה, פלאפל וקציצות מסויה, בעיקר לייצוא, ולמצב אותם כאוכל בריאותי-אתני. בחודש הבא ייסע מנכ"ל פרסקו, שאול ניסים, יחד עם בנה, קונול פושקרנה, לרשת וול-מארט האמריקנית, כדי להציג את המוצרים.

 

בקרוב תוסיף פושקרנה למגוון מוצרי שף הים גם את המותג שף העוף, שיכלול מגוון מוצרי עוף מעובד קפוא.

 

במקביל מתכננת פושקרנה לייצר מוצרים המתבססים על טופו. "טוני בלייר, ראש ממשלת בריטניה, אמר שהצי'קן טיקה הוא הדבר בטוב ביותר שקרה לתרבות האנגלית. אני מתכוונת ליישם את דבריו ולייצא אוכל הודי לכל העולם", אומרת פושקרנה.

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים