שתף קטע נבחר

מה מתבשל בשבועות

המיקום האידיאלי של חג השבועות - בתחילת הקיץ והשנה גם באמצע השבוע, מניב שפע של אירועים ופעילויות סביב נושא האוכל - מחביצת חמאה בצפון ועד שוקו-בר בדרום

 

שבועות באווירה מקסיקנית

 

ביום שישי (21.5.04), בשעות 11.00-15.00 יתקיימו ב"צ'ילי- פיאסטה מקסיקנית" טעימות לקראת החג. בתכנית: השקת בירה קוסקניה מפרו (מאלט 5.6% אלכוהול היחידה בעולם, המשלבת תהליך מאלט מסורתי מלא בשילוב פולי קפה), דוכן גבינות מחלבת עברי, גבינת ווחאקה - מוצרלה חוטים היחידה בישראל. מוזיקה ואווירה כמיטב מסורת הפיאסטה המקסיקנית. צ'ילי - פיאסטה מקסיקנה דיזנגוף 167 תל-אביב.


***

 

ביכורים בצפון: פסטיבל ימי חלב ודבש

 

בין התאריכים 21-29 במאי, יחגגו את שבועות בעמק יזרעאל בסימן חקלאות, טבע וארצישראל היפה. בתכנית: טקסי הבאת ביכורים "כמו פעם" , הרקדות, ערבי שירה וזמר, טיולים, ירידי אמנים ופעילויות באתרי תיירות.

 

הארוע המרכזי, טקס הבאת ביכורים בנהלל, יציין 80 שנות קציר. בטקס יעלו חקלאי העמק ממיטב תוצרתם, להקות מקומיות יופיעו, וכלים חקלאיים חדשים וישנים יוצבו סביב הבמה. במושב שדה יעקב תתקיים קבלת חג מסורתית ברוח תמונות ממגילת רות. חקלאי העמק ואמניו יציגו את תוצרתם במספר ירידים כפריים במזרע ובחוצות אלונים.

 

  • סיורים במחלבה: ביום חמישי 27/5/04, חג שבועות, מקיימת מחלבת אלון תבור, יום פתוח לציבור שכולו הרפתקה: סיורים במחלבה, מעקב אחר פסי ייצור, פינות יצירה ועוד. סיורים יצאו בכל שעה עגולה בין 9:00 ל 16:00 ואליהם יש להירשם מראש בטלפון 1800-666-442.

 

  • חקלאות אורגנית: יום חמישי, ה-27/5/04 הוכרז כיום החקלאות האורגנית בישראל. האירוע המרכזי, יריד אורגני עם דוכני טעימות הרצאות והסברים בנושא, יתקיים בכפר יהושע, בתחנת הרכבת העתיקה. במהלך היום יערכו סיורים מאורגנית לחוות אורגניות באזור והחוות יהיו פתוחות למבקרים עצמאיים.

 

  • מלאכות קדומות בעין דור: במרכז למלאכות ומסורות קדומות בקיבוץ עין דור מציעים בחג השבועות (26-29/5/04) מגוון פעילויות המחברות אותנו למאכלים ולדרכי ההכנה העתיקות:טחינה באבני ריחיים ואפיית פיתות על סאג', חביצת חמאה ותיבלונה, הכנת לבנה עם שמן זית וזעתר. המחירים נעים בין 10-20 ₪ לפעילות, (סדנה שלישית חינם). בעין דור מציעים גם טיולים בעקבות בעלת האוב וחברותיה הלחשניות. לפרטים נוספים: 04-6770333 056-765027.

 
***


 

מסעדות בדרום: פסטיבל "טעם האוכל" ביטבתה

 

חגיגת טעימות ב-26/5/04 לנוסעים דרומה וגם למקומיים - קיבוץ יטבתה עורך השנה פסטיבל אוכל, כמעט כמו זה התל-אביבי, רק עם שיק דרומי, ומקווה להפוך את המיזם החגיגי למסורת שנתית. מסעדות מקומיות יעמידו דוכני טעימה: ממלכת הדניס, אל גאוצ'ו , מאי טאי, מאפיית שוקולה, פאגו פאגו, יקביי תשבי ועוד.

 

בנוסף יהנו המבקרים מתערוכת כלים חקלאיים - הדגמות והסברים, סדנאות אפיית לחם לילדים, סדנאות יצירה לילדים, נסיעה בעגלה רתומה לטרקטור, פינת ג'מבורי לקטנטנים, רכיבה על סוסים וטעימות מהשוקו בר החדש.

 
***

חולבים בקניונים

 

  • בקניון ערים בכפר סבא, תוכלו לעשות שופינג וגם לחלוב עז בעת ובעונה אחת. הקניון, בשיתוף מחלבת טרה, יקיים פעילויות לרגל חג השבועות בתאריכים 23-24/5, בין השעות 17:00 ל-19:00. במסגרת הפעילויות תוצב בקניון "פינת חי" ומסביבה יתקיימו מגוון פעילויות לילדים ולהורים: פינות חליבה וליטוף עזים וגדיים, סדנה להכנת גבינות, טאבון וחלוקת פיתות, לבנה וזעתר. דוכני יצירה טעימות גבינות טרה לשבועות ועוד.

 

  • בקניון איילון הולכים על גדול - במקום עז תוכלו לחלוב פרה, אבל לא אמיתית. הקרנבל יתקיים בין התאריכים 23-25/5/04, היו הרבה גבינות והרבה רעש. בתכנית: הופעה של להקת גאיה (ביום שני בשעה 19:30), תחרות חליבת פרה (מלאכותית), הפנינג קולינריה ישראלית ופעילויות (בחינם!) לילדים.

 


***

 

ואם כבר יוצאים: סלי פיקניק מ"בית וקיט"

 

סלסלות החג של "בית וקיט" כוללות מעדנים, ממרחים ומאפים עשויים כולם עבודת יד, טריים ומצויינים: לחמניות ו-2 כיכרות לחם מסוגים שונים, מאפינס מלוחים ועוגת מאפינס מתוקה לקינוח, סלט ירוק בליווי רוטב, אצבעות ירקות בצירוף 2 סוגי מטבלים, ממרח טאפנד (זיתים) וממרח עגבניות מיובשות. פלטת גבינות אישית הכוללת בנוסף פירות יבשים ממולאים בגבינת עזים, חמאה וריבה. שתיה קרה - קנקנן לימונדה טרי עם לימונית ונענע, וסלסלת נצרים.

 

פינוק למטיילים ולנופשים באזור: עוברים ב"בית וקיט", אוספים את הסלסלה וממשיכים צפונה (או דרומה) לטיול. מחיר: 290 שקל כולל הסלסלה. לפרטים: 04-9933271.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בירה קוסקניה. עולה חדשה מפרו
סלסלת פיקניק של "בית וקיט". אוספים ומטיילים
פרות ביוטבתה. פסטיבל מסעדות ופעילויות
מומלצים