שתף קטע נבחר

מים שקטים. בורוכובסקי קופצת למים עמוקים

לצד כל כרישות האדם האירופיות יזנקו ל-100 מ' פרפר גם 165 ס"מ של עוצמה ישראלית. "אני אדישה? שטויות. אם לא היתה בי תשוקה לא הייתי מגיעה לטופ של השחייה", התקווה של המשלחת בבריכה מתכוננת לתרגיל הרטוב

26 למרץ 2003: על שפת הבריכה המרשימה באולם ה'פל'או סיינט ג'ורדי' בברצלונה, רגע לפני היציאה לגמר אליפות העולם ב-50 מטרים פרפר, ניצבת חבורת שחייניות שנראית כמו לקוחה היישר מפלוגת שומרות הראש האישיות של קדאפי. אינגה דה-ברויין המפחידה עורכת מתיחות אחרונות, אלופת העולם באותו זמן, ג'ני תומפסון, משחיזה את הזימים ובמסלול נוסף מתכוננת לזינוק שיאנית העולם משבדיה, אנה קמרלינג.


ורד בורוכובסקי שחייה פרפר
פורשת כנפיים. בורוכובסקי (צילום: ראובן שוורץ)

 

בין להקת הכרישות הזו ניצבת נערה בת 19 מאשדוד, 165 סנטימטרים של נחישות וכישרון. הכרוז מקריא את שמה - ורד בורוכובסקי, והעיניים מסרבות להאמין: נציגה כחול-לבן בגמר אליפות העולם. את המשחה עצמו סיימה בורוכובסקי במקום השישי, כשהיא יורדת מתחת ל-27 שניות ורושמת את אחת ההופעות הכי טובות בהיסטוריה הצנועה של הענף בישראל.

 

"כמובן שהתרגשתי קצת לפני הזינוק, גם בשל המעמד וגם בשל העובדה שלצידי עמדו השחייניות הטובות בעולם", היא משחזרת. "אבל ברגע שזינקתי למים, שכחתי מהכל והתרכזתי רק בעצמי".

 

- על מה חושבים ב-30 שניות האלו מתחת ומעל למים?

 

"אני משתדלת לא לחשוב על כלום כשאני שוחה, למרות שמטבע הדברים תמיד עולות מחשבות. לעיתים קרובות לאורך שעות של אימונים כמובן שהראש מתחיל לרוץ, אבל אני לא נלחמת בזה ורק מנסה להתרכז באימון".

 

וכשמדברים על האימונים כדאי לזכור שבורוכובסקי קופצת למים תשע פעמים בשבוע, לעיתים קרובות בשעות בהן הרוב השפוי של המין האנושי שוחה להנאתו בעולם החלומות.

 

- מאיפה את מגייסת את המשמעת העצמית לענף כזה תובעני?

 

"נתחיל בדבר הבסיסי ביותר - אני אוהבת לשחות, אני נהניית להיות בבריכה. אבל ברור שעם כל האהבה צריך כוח רצון כדי לקום מוקדם בבוקר ולהתאמן. צריך לזכור שמעבר לאימונים בבריכה אני גם מתאמנת בחדר כושר. מה שמחזיק אותי ודוחף אותי זו העובדה שיש לי מטרה ברורה מול העיניים".


ורד בורוכובסקי
אני אדישה? (צילום: יוסי רוט)

 

המשפט 'מים שקטים חודרים עמוק' הוצמד שוב ושוב לאורך הקריירה לבורוכובסקי, כאשר לגבי הריישא היתה תמימות דעים אולם לגבי סעיף המוטיבציה והלהט הועלו רבים ספקות. בורוכובסקי יודעת היטב מה היא מקרינה ומשדרת לסביבה, אבל מבהירה בחדות כי לחזות האדישה-ביישנית שלה אין שום קשר לביצועים.

 

"יש נטייה לחשוב שאני לא מספיק רוצה לנצח, בגלל שאני נראיית אדישה. זה פשוט שטויות. אנשים מתבלבלים וחושבים שהשקט הנפשי שלי הוא בעצם אדישות. אני מודעת לזה ולדעתי זה גם פגע בי ברמה של ההכרה הציבורית והתמיכה שאני מקבלת בישראל", היא מסבירה. "כמה אנשים באמת שמעו על ההישג שלי בברצלונה בשנה שעברה? מצד שני, מישהו חושב שאפשר להגיע למקום השישי בעולם ולמשחקים האולימפיים בלי רצון ומוטיבציה?"

 

צריך לזכור גם שבורוכובסקי, למרות גילה הצעיר והחזות התמימה, מגיעה לאתונה לא דרך הבקו"ם אלא כחלק מפלוגת המסייעת של המשלחת הישראלית. 

 

- הנסיון שצברת במשחקים בסידני יעזור לך כאן ביוון?

 

"ברור שסף ההתרגשות שלי לא יהיה גבוה כמו באולימפיאדה באוסטרליה, כי את טבילת האש שלי כבר עברתי. להתחרות בפעם הראשונה באולימפיאדה זו התרגשות עצומה, אפילו השהות בכפר האולימפי היא מאוד מלחיצה וצריך להתמודד עם הרבה מתח. הפעם, בכל אופן, זה יהיה הרבה יותר מוכר עבורי".  


ורד בורוכובסקי שחייה
תשע פעמים בשבוע (צילום: יוסי רוט)

 

ורד אמנם לא תתחרה במקצה המועדף עליה ל-50 מטרים פרפר (לא מקצוע אולימפי) אבל גם במרחק הכפול ל-100 מטרים יש לה את הפוטנציאל להגשים חלום רטוב לראשי המשלחת - גמר אולימפי. "עלייה לגמר היא המטרה והחלום שלי, אבל בניגוד לחלומות כאן מדובר בהזדמנות ריאלית. עבדתי במהלך השנה וחצי האחרונות על טכניקה ועל כוח ואני מאמינה שביצעתי התקדמות חשובה. הקדשתי הרבה מאוד כדי להגיע לרגע הזה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אי פי
דה-ברויין. מימין כרישה...
צילום: אי פי
צילום allsport
...משמאל סירת מנוע. קמרלינג
צילום allsport
מומלצים