שתף קטע נבחר

הכל נשאר במשפחה

ארבעה שפים וקונדיטור אחד מגישים מבחר מתכוני שבועות לבנים ומפתים להכנה משותפת של הורים וילדים. חג שמח וטעים

מרק יוגורט עם ענבים סלט פסטה קיצי מאפינס ברוטב שמנת עוגת גבינה ושוקולד 
קינוח גבינה ופירורים 

מ"חלבת טרה" החליטה להקדיש את חג השבועות הזה לילדים, ופנתה לשפים מובילים, על מנת שיתקינו מתכונים המתאימים להכנה לילדים בשיתוף עם ההורים. פעילות זו היא הדובדבן שבקצפת במסגרת פרויקט "ביכורי שבועות ילדים" שכולו תרומה לקהילה, בשיתוף עמותות שונות ("לתת", "הילד החוסה",  "יד ביד" ועוד) במסגרתו פועלת המחלבה למען ילדים נזקקים. השפים חיים כהן, אנטוניו מנסה, מנה שטרום, שגב משה ועוד ועוד צירפו אליהם ילדים פרטיים וקרובים, והתייצבו במטבח, המתכונים לפניכם.

 

 

מרק יוגורט עם ענבים

השף חיים כהן מגיש עם בתו הבכורה, טל (4) שאוהבת לאכול הכל - כמו גדולה, את המתכון האהוב עליהם בשבועות - מרק יוגורט עם ענבים. כהן: "התחכום הוא בפשטות. מרכיבים רגילים לגמרי שהשילוב בינהם יוצר חגיגה". 

 

חומרים (ל 4-6 מנות):

3 גביעי יוגורט

2 גביעים (250 גרם כל אחד) גבינת יוגורט טבעית 3%

1 כוס מים קרים

1 כפית שמן זית

1 כוס ענבים ירוקים

 

הכנה:

מניחים את היוגורט, הגבינה והמים בקערה גדולה. מוסיפים שמן זית ובוחשים היטב. חוצים את הענבים ומערבבים עם היוגורט. מצננים לפני ההגשה.

 

 

חזור למעלה
סלט פסטה קיצי

השף אנטוניו מנסה ממסעדת "אלי אולי" מגיש יחד עם אנאי (5.5), בת הזקונים שאוהבת לאכול כל מה שאבא מכין בשבילה, מתכון סלט פסטה קייצי במיוחד לשבועות. "אין ילד שלא אוהב פסטה, ובהכנת הסלא הזה כולם יכולים להשתתף, גם ילדים קטנים מאוד", אומא מנסה.

 

חומרים (4 מנות):

250 גרם פסטה קצרה (מקרוני, קרניים, פנה)

2 עגבניות

2 מלפפונים

2 בצלים ירוקים

1 גביע גבינת יוגורט טבעי 3%

1/4 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית זעתר

2 כפות מיץ לימון

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

 

הכנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים מהמים ומקררים.

 

2. כשהפסטה מתבשלת חותכים את העגבניות, המלפפונים והבצלים לקוביות קטנות. מניחים בקערה ומוסיפים את הגבינה. מערבבים היטב. מוסיפים את הפסטה לתערובת וכן את הפפריקה, הזעתר, מיץ הלימון והשמן. מערבבים היטב ומתבלים בשמן ובפלפל לפי הטעם.

 

 

 

 

חזור למעלה
מאפינס ברוטב שמנת

השף שגב משה מגיש עם דנה בת ה-9, בת של חברים, מתכון למאפינס גבינה ברוטב שמנת. דנה מספרת שהיא לא אוהבת לאכול, אבל את עוגת השוקולד-בננה ששגב הכין לה ליום ההולדת היא לא תשכח לעולם. "את הקריירה הטלוויזיונית שלי התחלתי בערוץ הילדים ובשבילם אני אוהב לבשל", אומר שגב. "המאפינס הם שלאגר אצל הילדים והאמהות, וכדי להכין אותם צריך רק לערבב את כל החומרים. כל ילד יכול לעשות זאת."

 

חומרים (ל-12 מאפינס):

1 חבילה (350 גרם קמח תופח)

1 כפית מחוקה מלח

2 כפות טימין טרי, קצוץ דק

2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

5 כפות זיתים מגולענים, חתוכים גס

2 ביצים

1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 3%

1/2 כוס גבינה צהובה מרוסקת

150 גרם חמאת מומסת

3/4 כוס חלב 3%

 

לרוטב:

1 גביע שמנת חמוצה

1 כף שמן זית

4 כפות עירית קצוצה דק

 

הכנה:

1. מחממים את התנור לחום גבוה ( 200 מעלות צלזיוס) משמנים היטב את השקעים של תבנית מאפינס גדולה.

 

2. בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם המלח,  הקורנית, הפטרוזיליה והזיתים הקצוצים. בקערה אחרת טורפים את הביצים עם הגבינות, החמאה והחלב. מערבבים את שתי התערובות עד שמתקבלת בלילה אחידה.

 

3. ממלאים את שקעי התבנית בתערובת עד חצי מנפחם. אופים כ-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז כל מאפין יוצא יבש.

 

4. להכנת הרוטב מערבבים את כל החומרים. מגישים את המאפינס חמימים בלוויית הרוטב.

 

 

חזור למעלה
עוגת גבינה ושוקולד

הקונדיטור בן עמי ברתיני-שביט מגיש עם בנו דניאל מתכון לעוגת גבינה ושוקולד. "זו העוגה הקלאסית שכולם אוהבים, ובמיוחד ילדים", אומר בן עמי. "בהכנה נדרשת מעורבות פעילה של ההורים, אבל הילדים תמיד מתנדבים ללקק את המקצפים והקערה".

 

לבצק:

50 גרם חמאה

3 חלמונים

1/4 כוס סוכר

1/4 1 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

2-1 כפות מים קרים

 

למלית:

5 ביצים

1 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

3 גביעים (750 גרם) גבינה לבנה 3%

4 כפות קורנפלור

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

 

לציפוי:

100 גרם שוקולד

1/4 כוס שמנת לקצפת

 

הכנה:

1. מחממים את התנור לחום (בינוני 180 מעלות צלזיוס). משמנים תבנית אפייה עגולה בקוטר 26 ס"מ, או מלבנית (53X25 בערך). 

 

2. להכנת הבצק מניחים את כל החומרים במעבד מזון ומפעילים עד שמתקבל כדור בצק. מהדקים לתחתית התבנית, דוקרים במזלג ואופים 15 דקות. מוציאים מהתנור ומנמיכים את החום ל-160 מעלות.

 

3. מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם 1 כוס סוכר לקצף יציב. מערבבים את החלמונים עם הסוכר שנותר, סוכר הווניל, הגבינה, הקורנפלור והפודינג. מאחדים את הקצף ותערובת הגבינה בתנועות קיפול.

 

4. יוצקים את התערובת על הבצק האפוי למחצה ומחזירים לתנור ל-45 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו עד שהתנור והעוגה מתקררים.

 

5. להכנת הציפוי מחממים את השוקולד והשמנת בסיר קטן ובוחשים עד שנמס. יוצקים על העוגה ומיישרים בסכין רחבה.

 

 

חזור למעלה
קינוח גבינה ופירורים

אבנר אנגל, שף קונדיטור, מגיש עם האחיניות שלו מיטל (12) וירדן (10) מתכון קינוח גבינה ופירורים בכוס. "זה כמו עוגת גבינה פירורים - אבל ההגשה בכוסית מוסיפה מגע עכשווי מגניב", אומר רנגל. "הבצק קל להכנה, ואפשר להחליפו בקלות בשקית פירורי ביסקוויטים מעורבת ב-100 גרם חמאה מומסת".  

 

חומרים (ל-6 מנות):

 

לפירורי הבצק:

1 כוס קמח תופח

100 גרם חמאה רכה

1/4 כוס סוכר

1 חלמון

1 כפית קליפת לימון מגוררת

 

לקרם הגבינה:

1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 3%

1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה

2/3 כוס סוכר

קליפה מגוררת מ-1 לימון

קליפה מגוררת מ-1 תפוז

1 מכל (250 מ"ל) שמנת לקצפת

 

הכנה:

1. להכנת הפירורים מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.

 

2. מניחים את כל חומרי הבצק בקערה ומעבדים בידיים לבצק. מהדקים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-10 דקות או עד שמזהיב. מצננים ומפוררים.

 

3. להכנת הקרם מניחים בקערה את הגבינה, השמנת החמוצה, הסוכר והקליפות המגוררות ומערבבים היטב. מקציפים את השמנת לקצפת עמידה ומקפלים לתערובת הגבינה.

 

4. להרכבת הקינוח מניחים מעט מהפירורים בתחתית כוס, ממלאים בקרם הגבינה עד ל-3/4 גובה הכוס ומסיימים בשכבה נוספת של פירורים. מצננים שעתיים לפחות לפני ההגשה.

 

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שלום בר טל
חיים כהן מבשל עם בתו. התחכום הוא בפשטות
צילום: שלום בר טל
צילום: שלום בר טל
אנטוניו מנסה. אין ילד שלא אוהב פסטה
צילום: שלום בר טל
צילום: מירו
שגב משה. אוהב לבשל בשביל ילדים
צילום: מירו
מומלצים