שתף קטע נבחר

נשארו לכם גבינות מהחג?

איילת בן-יוסף מציעה שני מתכונים פשוטים וזולים לניצול העודפים: לזניה עם זוקיני (או חצילים), ומיני בורקס-פיצה (שאפשר לשמור בהקפאה)

כמו בכל שנה חג השבועות משאיר אתי עם מקרר מלא בגבינות. באופן אישי מייד במוצאי החג אני מחפשת את הפרה או התרנגולת הקרובה ביותר ומתנפלת עליהן, ואין לי שום רצון לגעת במוצרי חלב לפחות עד תשעה באב. הבעיה טמונה כמובן בגנים שלי. אוכל כידוע אסור לזרוק ולכן אין ברירה אלה להמשיך ולבלוע את הממרחים הלבנבנים עד צאת נשמתינו או עד שהקופסה תתרוקן ונוכל להשליך אותה לפח.

 

מוטי גם ככה ממש שונא גבינה לבנה. הוא לא מבין למה אני קונה שלוש קופסאות, אם ברור מלכתחילה שאפילו אחת לא תאכל עד תומה "ומה אם יתחשק לי לעשות עוגת גבינה?" אני מקשה. הטיעון הזה סותם לו את הפה כי מוטי מת על עוגות גבינה אבל אני אף פעם לא עושה, אלא שולחת אותו לאמא שלו (ע"ע הפיאסקו של שנה שעברה).

 

בקיצור כמו בכל שנה נשארנו עם המון גבינת במקרר. וגם אם כרגע לא ממש בא לנו לאכול אותן - את שני המתכונים שלפניכם אפשר להכין, להקפיא, ולשלוף אחרי החגים.

 

לזניה עם זוקיני

 

זוקיני הם קישואים ירוקים, קשים, מוצקים וחתיכים ביותר.

 

נזדקק ל:

250 גרם עלי לזניה ללא בישול (חבילה של 500 גרם עולה 13 ₪, אנחנו נזדקק לחצי - 6.5 ₪)

2 גביעי גבינה: אפשר להשתמש בכל גבינה לבנה שיש לכם במקרר - קוטג', 5%, 9%, גבינת שמנת בטעמים ואפשר כמובן לערבב בין הסוגים. (7.50 - ₪ לפי 500 גרם גבינה לבנה)

2 ביצים

2 כפות פטרוזיליה, קצוצה

2 זוקיני גדולים, או 4 קטנים (3 ₪)

1 כף שמן זית

2 קופסאות קטנות (של 100 גרם) רסק עגבניות (3.80 ₪)

2 שיני שום, כתושות

1 כפית אורגנו יבש

100 גבינה צהובה, מגוררת (4 ₪)

מלח ופלפל שחור גרוס

 

וכך עושים:

1. מכינים את הזוקיני: פורסים את הזוקינים לפרוסות אלכסוניות דקות, שמים בקערה ויוצקים כף שמן זית ומעט מלח. מערבבים היטב. מחממים מחבת פסים (גריל) עד שהיא חמה מאוד ומניחים את פרוסות הזוקיני על המחבת. קולים את הפרוסות עד להשחמה משני הצדדים. מעבירים לכלי שיתקררו.

 

2. מכינים את תערובת הגבינה: בקערה מערבבים את גבינה עם ביצים ופטרוזיליה, מתבלים במלח ופלפל ואפשר להוסיף עוד גבינה אם יש במקרר כמו פטה, בולגרית, צפתית ודומיהן.

 

3. מכינים את רוטב העגבניות: מערבבים ביחד רסק עגבניות, שום, אורגנו וחצי כוס מים. מוסיפים מלח ופלפל ואם צריך גם מעט סוכר.

 

4. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרכיבים את הלזניה: בתחתית התבנית מורחים כף מרוטב העגבניות (כדי שהעלים לא ידבקו) ומסדרים שכבה של עלי לזניה. מעליהם יוצקים מחצית מתערובת הגבינה. מעל הגבינה מסדרים שכבה של פרוסות זוקיני קלוי וסוגרים עם עוד שכבת עלי לזניה. על העלים מורחים רוטב עגבניות, יוצקים את שאר תערובת הגבינה ומסדרים שכבה של זוקיני. סוגרים בעלי לזניה, עליהם יוצקים את שארית הרוטב ומפזרים את הגבינה הצהובה.

 

5. שולחים את הלזניה לתנור לחצי שעה - עד שהכל מבעבע והגבינה מזהיבה. חשוב לתת ללזניה לנוח קצת לפני שפורסים ומגישים - כדי שהיא תתגבש ותתיצב.

 

את הלזניה הזאת אפשר לעשות גם עם חצילים קלויים - בדיוק באותה שיטה. סה"כ: 24.80 ₪. 

 

מיני בורקס-פיצה

 

עוד שיטה להפטר מגבינות קשות ולהאכיל גדוד.

 

נזדקק ל:

400 גרם בצק עלים (8.80 ₪)

200 גרם גבינה צהובה / קשקבל / עזים וכדומה (8 ₪)

קטשופ

זיתים קצוצים או תוספת אחרת (קבנוס, פטריות, גבינה מעושנת, אנטיפסטי)

ביצה טרופה לציפוי

 

וכך עושים:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.

 

2. מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 8-10 ס"מ.

 

3. מורחים על כל עיגול מעט קטשופ, מפזרים גבינה צהובה וזיתים. מקפלים את הבצק לשניים ומהדקים את הקצוות היטב.

 

4. מסדרים את הבורקסים בתבנית, מורחים ביצה טרופה (אפשר לזרות שומשום או קצח אם רוצים) ואופים כ-20 דקות, עד שהמאפים תופחים ומזהיבים.

 

את הבורקסים האלה אפשר להכין עכשיו, לא לאפות ולשמור בהקפאה לאורחים שנוחתים בהפתעה או למנצ'יס של אמצע הלילה. סה"כ:  16.80 ₪.

 

סך כל הארוחה: 41.60 ₪

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לזניה זוקיני. 24.80 ₪
צילום: איילת בן-יוסף
מיני בורקס. 16.80 ₪
צילום: איילת בן-יוסף
מומלצים