שתף קטע נבחר

פרשת האימוץ: 2 זוגות ההורים ערערו לבית המשפט

בית המשפט המחוזי בתל-אביב דן בערעורם של ההורים המאמצים נגד החלטת בית הדין לענייני משפחה למסור את הפעוט להוריו הביולוגים. האם המאמצת אמרה ל-ynet: "אנחנו במתח ומחכים בקוצר רוח. זה כמובן משפיע על הילד". תומכיהם מקיימים עצרת הזדהות ברחבת מוזיאון תל אביב

פרשת "ילד המריבה": תומכי ההורים המאמצים מקיימים בצהריים (יום ד') עצרת הזדהות עם המשפחה ברחבת מוזיאון תל אביב הסמוכה לבית המשפט.

 

הבוקר הגישו ההורים המאמצים ערעור לבית המשפט המחוזי בתל אביב, בדרישה לשתף אותם בהחלטות תיק האימוץ. במקביל, הגישו ההורים הביולוגים ערעור לבית המשפט במטרה לבטל את ההחלטה המעכבת את מסירת הילד אליהם.

 

"מוכנים לכל מקרה, ומקווים לטוב"

 

ההורים הביולוגים מעדיפים להמתין להכרעה המשפטית. ואולם, האם המאמצת אמרה ל-ynet: "אנחנו מוכנים לכל מקרה שלא יהיה, ומקווים לטוב. אנחנו במתח ומחכים בקוצר רוח. זה כמובן משפיע על הילד, כל ההמולה סביבו והעיתונות. סדר היום שלו משתנה לחלוטין. לפעמים אנחנו רואים פחדים שלו כשהוא רוצה להיות על הידיים, ואני רוצה להודות לכל מי שתמך בנו. זה מאוד מחזק אותנו".

 

ההורים המאמצים הגישו, באמצעות העו"ד שמעון שובר, ערעור על החלטת בית הדין לענייני משפחה ויטענו בעיקר נגד אי שיתופם בהליך שהתנהל בפני בית הדין לענייני משפחה. ההורים הביולוגים, באמצעות העו"ד דין עדני, הגישו בקשה דחופה לביטול עיכוב מסירת הפעוט להוריו הביולוגיים.

 

ההורים הביולוגים יטענו שההורים המאמצים בחרו שלא לערער בעבר על החלטת בית הדין לענייני משפחה, שלא לשתפם בהליך המשפטי, ועשו זאת רק ביום שנקבע כיום מסירת הפעוט.

 

הצעה: תיקון לחוק האימוץ

 

חבר הכנסת מתן וילנאי יניח היום על שולחן הכנסת הצעת חוק שמטרתה למנוע הישנות מיקרים כאלו בעתיד. מנכ"ל המועצה לשלום הילד, ד"ר יצחק קדמן, שהיה שותף בגיבוש הצעת החוק, אמר שההצעה הוכנה על בסיס מודל האימוץ הגרמני, הכולל שלושה מרכיבים:

 

לא יתאפשר לאם למסור את תינוקה באופן מיידי לאימוץ, אלא תיקבע תקופה של 6-8 שבועות, שרק אחריה, אם תסכים, אפשר יהיה למסור את התינוק לאימוץ. מהרגע שהתינוק יימסר לאימוץ, האם לא תוכל לחזור בה יותר מהסכמתה לאימוץ. במצב הנוכחי, אשה יכולה לוותר על תינוקה, עוד לפני שילדה אותו.

 

התיקון השני מתייחס לתקופה שבה צו האימוץ עדיין לא סופי (כיום התקופה הזו עומדת על שישה חודשים). התיקון הוא שבכל הליך משפטי, ההורים המאמצים יהיו זכאים להיות שותפים בהליך, דבר שלא קרה במקרה הנוכחי.

 

התיקון השלישי קובע שבכל מקרה שבו יש מחלוקת משפטית, בית המשפט יורה על מינוי אפוטרופוס, שיבחן את טובת הילד במנותק מהאינטרסים של ההורים המאמצים והביולוגים. במצב הנוכחי, מינוי אפוטרופוס הוא בגדר רשות.

 

קדמן אומר שבמקרה הנוכחי, משרד הרווחה התנגד למינוי אפוטרופוס, אך בית המשפט החליט למנות אפוטרופוס בניגוד לעמדת משרד הרווחה. כיום, המצב החוקי מאפשר לבית המשפט למנות אפוטרופוס, אך לא מחייב אותו לעשות כן.

 

קדמן: "בית המשפט העליון הביא בעבר כדוגמה את המודל הגרמני באחד מתיקי האימוץ, כך שהנושא הזה לא זר לאף אחד. הוא לא מחייב מהפיכות גדולות, ולא עולה כסף. אני מקווה שהכנסת תאשר אותו במהירות האפשרית, כדי שנוכל מהטרגדיה הזו לדאוג לשיפור המצב בעתיד". 

 

לחצו כאן לדיון בפורום אימוץ  


פורסם לראשונה 09/06/2004 23:46

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערוץ 2
ההורים הביולוגיים
צילום: ערוץ 2
צילום: ערוץ 2
ההורים המאמצים
צילום: ערוץ 2
צילום: שאול גולן
תיקון לחוק. ח"כ וילנאי
צילום: שאול גולן
צילום: עמית שאבי
המודל הגרמני. ד"ר קדמן
צילום: עמית שאבי
מומלצים