שתף קטע נבחר

מכרז משרד הביטחון: לחפור תעלת מים בציר פילדלפי

תעלת המים, באורך 4 ק"מ, אמורה למנוע את הברחת אמצעי הלחימה ממצרים לרצועת עזה. במכרז שפרסם משרד הביטחון, לא פירטו כי התעלה תיחפר למעשה בציר פילדלפי, והעדיפו את ההגדרה: דרום רצועת עזה

משרד הביטחון פרסם הבוקר (יום ה') מכרז לבניית תעלת מים בציר פילדלפי, בגבול ישראל מצרים, שתקשה על ארגוני הטרור להבריח אמצעי לחימה ממצרים לרצועת עזה.

 

מידות התעלה המתוכננות: עומק משתנה של 15-25 מטרים ובאורך של כארבעה קילומטר.

 

קצין בכיר בצה"ל אמר, כי תעלת המים תקשה על חפירת מנהרות, אולם אינה מהווה פתרון סופי לבעיה. חפירת התעלה מהווה אפשרות פרקטית יותר מהרחבת ציר פילדלפי, כיוון שפעולה כזו מצריכה הריסת מבנים ואישורים משפטיים.

 

לפיכך פרסם משרד הביטחון את המכרז, הקורא לקבלנים להציע הצעות מחיר לביצוע הפרוייקט. במכרז נכתב, כי "העבודה כוללת, בין היתר, ביצוע עבודות עפר, עיצוב מדרונות ומשטחי בטון ועבודות עזר שונות". המשרד העדיף לכתוב כי העבודות יתבצעו בדרום רצועת עזה ולא הזכיר את המיקום המדויק: ציר פילדלפי.

 

ביצוע עבודה מעין זו בציר פילדלפי כרוכה בסיכונים ביטחוניים, וצה"ל יצטרך לאבטח את העבודות.

 

משרד הביטחון יערוך בשבוע הבא סיור לקבלנים באזור והמועד האחרון להגשת ההצעות הוא 12/7/2004. 

מבצע "קשת בענן" הוכתר כהצלחה

 

המלחמה של צה"ל בהברחות אמצעי הלחימה על ציר פילדלפי נמשכת כבר למעלה משלוש שנים, ובתקופה האחרונה התעצמה, נוכח מספר הברחות של טילי נ"ט, שהגיעו לארגוני הטרור.

 

הטילים ואמצעי הלחימה שימשו את הארגונים לבצע פיגועים כנגד חיילי צה"ל. כך בירי טיל נ"ט לעבר הנגמ"ש בשכונת זייתון בעזה, וכך בירי טיל דומה לעבר הנגמ"ש בציר פילדלפי, שני אירועים בהם נהרגו 11 חיילים.

 

בצה"ל יצאו למבצע "קשת בענן", מבצע רחב היקף לטיפול במנהרות, בו נטלו חלק כוחות גדולים של צה"ל, ובמהלכו נחשפו מספר מנהרות, חלקן כתוצאה ממידע מודיעיני שזרם לצה"ל בעקבות מעצר מבוקשים.

 

בצה"ל הביעו שביעות רצון מהמבצע, והעריכו כי הוא יקשה על הברחת האמל"ח ממצרים, בה מעורבים גם גורמים פליליים.

 

במהלך המבצע הסביר אלוף משנה פינקי זוארץ, מפקד החטיבה הדרומית ברצועת עזה, כי גם לחלק מתושבי רפיח נושא המנהרות ופעילות צה"ל שנעשתה בנושא גרמה מורת רוח רבה.

 

בעקבות אוזלת היד שגילתה הרשות הפלסטינית במניעת ההברחות, החלו לפעול בעצמם כנגד חופרי המנהרות ובמספר מקרים בודדים פגעו בהם פיזית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ציר פילדלפי
צילום: ברקאי וולפסון
תקרית הדמים בציר פילדלפי (ארכיון)
צילום: ברקאי וולפסון
צילום: איי אף פי
נגמ"ש צהל עלה על מטען בציר
צילום: איי אף פי
מומלצים