שתף קטע נבחר

מומחה לגידול אמסטפים: אל תכחידו גזע שלם

מנהל אתר החוג לאמריקן פיטבול טרייר, האחראי על גידול גזע האמסטף כותב ל-ynet: "חוות הדעת של אינספור חוקרי התנהגות בעלי-חיים ומאלפים קובעת, כי האמסטף הוא כלב ידידותי במיוחד לאדם. זה לא אומר שכל אחד יכול לגדל אמסטף. צריך לטפל ביד קשה באלו אשר לא ראויים לגדל את הגזע הזה, ולא לחסל את חסרי הישע, שלא יכולים לזעוק". טור אישי

ראשית, ברצוני להביע את השתתפותנו בצער משפחתה של אביבית גנון בת הארבע, שקיפדה את חייה, לאחר שננשכה בידי כלב אמסטף. אסון מצער שנראה לי כחלום בלהות.

 

ההיסטוריה

 

האמסטף (אמריקן סטפורדשייר טרייר) החל את חייו כגזע בשנת 1936, והוכר רשמית רק בשנת .1972. הוא התפתח מכלב הפיטבול (אמריקן פיטבול טרייר).

 

מאז תחילת המאה ה-19, ועד שנות ה-70' של המאה ה-20, הפיטבולים הללו היו מיועדים לקרבות כלבים בלבד, תופעה מגונה וחולנית, שבאותם ימים בארה"ב, הייתה חוקית.

 

ככלבי קרבות, נדרשו הגזעים הללו לשהות במחיצת בני משפחה רוב זמנם, למעט עם כניסתם לזירה, שם נדרשו להילחם על חייהם, וגם זאת כאשר לידם עומדים בעליהם ואנשים נוספים. לאחר הקרב, חזרו לחיק משפחתם האוהבת.

 

בשל כך, נדרשו המגדלים לכוון את הגזעים הללו להתנהגות ידידותית לאדם ולחיים בקרבת ילדים. באותם ימים בוצעה בהם סלקציה אכזרית.

 

כלב שלא ניצח בקרב וכלב שהראה אגרסיביות לאדם לא הרביע, לא הוליד גורים ובספרות קיימות עדויות חד-משמעיות לכך שכלב שאיים על אדם או תקף אדם, נורה בו במקום - כדי שלא יעביר את הגנים לדורות הבאים.

 

צורה נוראה זו של מיון גנטי, מצערת ככל שתהיה, יצרה את אופיו המיוחד של האמסטף/פיטבול שלנו - אוהב אדם, מתפנק, חובב משחק עם ילדים, ועקב כך גם הגזע הנגנב ביותר.

 

לא לחסל את חסרי הישע

 

עצתי לשרים ולחברי הכנסת, שמנסים לפגוע בגזע האמסטף על-ידי חקיקה, היא שמוטב שישקיעו את זמנם בפוליטיקה ופחות בניתוח אופי והתנהגות כלבנית.

 

ישנם אינספור חוקרי התנהגות בעלי-חיים ומאלפים, שחוות דעתם המקצועית קובעת כי האמסטף הוא כלב ידידותי במיוחד לאדם. אני חושב שלא תמצאו רבים שיאמרו את ההיפך.

 

מבלי לבדוק ולנתח סטטיסטיקות של נשיכה, מבלי לטפל בבעיה עצמה (שהיא הבעלים), מחליטים לטפל בסימפטום (הכלב), ולחסל גזע אחד או יותר מעל פני האדמה. זה לא אומר שכל אחד יכול לגדל אמסטף. צריך לטפל ביד קשה באלו אשר לא ראויים לגדל את הגזע הזה, ולא לחסל את חסרי הישע, שלא יכולים לזעוק. 

 

צריך לנקוט יד קשה נגד בעלי כלבים משוחררים, יש לתבוע לדין את אותם אנשים חסרי אחריות, לתפוס כלבים משוטטים ולהכניסם להסגר. אלא שצריך לעשות זאת בכל הגזעים.

 

אנשים לוקחים אמסטף כדי לחזק את האגו

 

בכל מקרה תקיפה שאירע בעבר, ניתן למצוא את הסיבה לתקיפה. בדרך כלל מדובר בגידול לקוי, חוסר אחריות, קלות דעת ועבריינות פושעת. כלב שגודל באופן אחראי, הגיע מבית גידול רציני, וטופל כהלכה  - לא סביר שיתקוף. 

 

כלב מסוכן הוא כלב שתקף, הפגין חוסר יציבות או איים לתקוף. ללא קשר לגזעו. האמסטף הוא ללא ספק כלב חזק מאוד, אך יש חזקים ממנו כגון מסטיפים וכלבי רועים למיניהם. פוטנציאל הסיכון שלהם רב יותר, אך עדיין הם לא בכותרות.

 

הסיבה נעוצה בחלק מהאוכלוסיה שנמשכת לגזע האמסטף, זו שלוקחת את הכלב כדי לחזק את האגו, ומזניחה את הכלב לאחר שהרסה את אופיו הנהדר בגידול לקוי, עידוד אגרסיביות והזנחה. האמסטף דורש בעלים אחראי, אסרטיבי ובוגר. כך יגדל להיות בן-בית מדהים.

 

אני מגדל אמסטפים ופיטבולים מזה כ-14 שנים. בכל התקופה הזו, מעולם לא היו אפילו קרובים הכלבים שברשותי לתקיפה. הם אפילו לא איימו או גרגרו על אדם. הם חונכו כהלכה.

 

היום אני מגדל את ריקסון (בתמונות), פיטבול חביב ועדין נפש, אשר לא רק שאינו יודע לשמור, אני בטוח שאם יראה פורץ נכנס לביתי, הוא ילקק אותו למוות.

 

הבעיה נעוצה בבעלי הכלבים

 

פועל יוצא מכך הוא הקשר המיוחד שהכלבים הללו יוצרים עם הבעלים המתאימים, והידידותיות שהם מפגינים כלפי ילדים ובכלל. ריקסון הוא בן שלוש, וחי בתוך הבית עם חתול שאימצנו ושמו סמי. ריקסון מעולם לא פגע בו לרעה. ריקסון מחבב במיוחד את האחיינים שלי שנוהגים להציק לו לא מעט. בתמורה הם מקבלים ליקוקים לחים ומשחקי תופסת. 

 

אנחנו מוכנים לקחת אלינו כל כלב מהגזעים הללו ולמצוא לו בעלים חדשים ואחראים, אנחנו מגנים את האפשרות שכלבים יושמדו בשל גזעם. 

 

אנשי החוג הישראלי לאמריקן פיטבול טרייר מוכנים לסייע בבחינת אופי הכלבים באמצעות אנשי מקצוע. אנחנו מוכנים להופיע בכל אמצעי תקשורת ולטעון את טענותינו להגנת הגזעים הללו. נהיה להם לפה.

 

הציבור וההנהגה חייבים להבין, הבעיה היא בעלי הכלבים, ורק הם. תגביל את הבעלים, תעניש אותם, תאסור עליהם גידול, תתבע אותם לדין. אל תכחיד גזע.

 

לא ניכנע, לא נרפה, לא נפסיק, ונגיע לכל מקום בעולם כדי לשמור על הגזעים שלנו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עדי רצהבי
קשר מיוחד עם הבעלים
צילום: עדי רצהבי
צילום: עדי רצהבי
ידידותיות כלפי ילדים
צילום: עדי רצהבי
צילום: עדי רצהבי
ריקסון בן שלוש
צילום: עדי רצהבי
מומלצים