שתף קטע נבחר
 

ימי הפרי

משמשים, אוכמניות, דובדבנים, פטל ופרסניפ - עכשיו אפשר למצוא אותם טריים טריים, ישר מהעץ, השיח והאדמה

הם מחכים לכם עכשיו על מדפי הירקן, אבל הם לא יחכו עוד הרבה זמן. או-טו-טו יעלמו המשמשים והאוכמניות הטריות. זה הזמן ליהנות מהם, וגם מהדובדבנים, הפטל וכל הדברים הנפלאים של הקיץ, שלא מגיעים אלינו מקירור. המשמשים הכתומים הם מקור נהדר לוויטמין A . האוכמניות, הדובדבנים והפטל השחור עשירים בפליבנואידים שעוזרים במניעת סרטן ושומרים על העור.הפרסניפ, בן-דודו של הגזר בעל הטעם המתקתק והאגוזי, עשיר בסיבים תזונתיים, אשלגן, ויטמין C וויטמיני B . אולי יותר קל לקחת מהמקפיא, אבל טרי זה הכי, אחי.

 

סלט פסטה עוף ומשמשים

 

ברוטב משמש ובזיליקום. סלט עתיר חלבונים וויטמין A .

 

חומרים (4 מנות):

4 כוסות פסטה פוסילי (בצורת ברגים)

6 משמשים בשלים אך לא רכים מדי, חתוכים לרבעים

1 חזה עוף שלם, מבושל ופרוס

2 בצלים ירוקים, חתוכים לרצועות דקות באורך כ-5 ס"מ

1 פלפל אדום, חתוך לגפרורים

1 כף בזיליקום טרי קצוץ או 2 כפיות יבש

 

לרוטב:

2 משמשים טריים ובשלים, מגולענים

2 כפות חומץ בן-יין לבן

1 כף דבש או סוכר דמררה

1 כף בזילקום, חתוך לרצועות (או 2 כפיות יבש)

1/4 כוס שמן

 

הכנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, שוטפים מהר תחת מים קרים ומסננים היטב.

 

2. בקערה, מערבבים פסטה, משמשים, עוף, בצל ירוק, פלפל אדום ובזיליקום.

 

3. להכנת הרוטב: שמים משמשים, חומץ וסוכר בממחה (בלנדר) ומרסקים עד לקבלת תערובת אחידה. בזמן שהממחה פועל, יוצקים פנימה שמן בהדרגה ומפעילים עד שהתערובת מסמיכה. בוחשים פנימה בזיליקום ויוצקים חלק על הסלט. את יתרת הרוטב מגישים בצד בנפרד.

 

פנקייק אוכמניות

 

פנקייק מעט יותר עשיר מהרגיל, והטעם בהתאם. לקבלת הצבע הלבן הרצוי, משתמשים בקמח לבן אורגני או קמח רב-שימושי (של "שטיבל") המכיל תוספת ויטמינים.

 

חומרים (18 פנקייקס בקוטר 7-8 ס"מ):

1 כוס קמח רב-שימושי (של "שטיבל")

1 כפיות אבקת אפייה

1/4 כפית קינמון

1/4 כפית אגוז מוסקט, עדיף טחון טרי

1/4 כפית מלח

9 כפות שמנת 15 אחוז

9 כפות חלב

1/2 3 כפות סוכר דמררה

2 כפות חמאה מומסת או שמן אגוזי לוז

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית קליפת לימון מגוררת

3/4 כוס אוכמניות טריות (או קפואות מופשרות)

חמאה לטיגון

אבקת סוכר או פרוקטוזה לקישוט (לא הכרחי)

 

הכנה:

1. בקערה בינונית, מנפים קמח, אבקת אפייה, קינמון, מוסקט ומלח דרך נפה או מסננת רשת. בקערה נפרדת, מערבבים שמנת, חלב, סוכר, חמאה, ביצה, וניל וגרידת לימון עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים לתערובת הקמח ובוחשים היטב עד שהתערובת כמעט חלקה (מותר להשאיר כמה גושים קטנים). מקפלים פנימה את האוכמניות, מכסים ומעמידים בצד 20 דקות.

 

2. מחממים מחבת כבדה על להבה בינונית, ועל-ידי מגבת נייר משמנים קלות בחמאה.

 

3. משתמשים ב-2 כפות בלילה כל פעם (1/8 כוס) ליצור פנקייק, ומעבירים למחבת. מבשלים-מטגנים עד שהחלק התחתון מוזהב, ויש בועות למעלה כדקה. הופכים ומטגנים עוד כדקה בצד השני.

 

4. מקשטים את הפנקייק באבקת סוכר או פרוקטוזה שמעבירים דרך מסננת, ומגישים עם סירופ מייפל אמיתי.

 

סלט פארסניפ

 

ברוטב עשבי תיבול. סלט עם טעמים חדשים ומדליקים, מינרלים וויטמין A . שורש הפרסניפ הלבן דל קלוריות ועתיר ערכים תזונתיים.

 

חומרים (6-8 מנות): 

1 כוס גזר מגורר (כ-1 גדול)

3 כוסות פרסניפ מנוקה ומגורר

1/2 כוס סלרי קצוץ

5 צנוניות פרוסות

1 פלפל ירוק רגיל או חריף חתוך לפסים דקים (לא הכרחי)

 

לרוטב עשבי תיבול:

1 שאלוט קצוץ דק

6 כפות שמן חמניות-דלעת מכבישה קרה (עץ הזית) או תערובת שמן שומשום בהיר וכהה

4 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1/4 כוס כוסברה, פטרוזיליה קצוצה או בזיליקום קצוצים דק, או תערובת שלהם

מלח ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם

 

הכנה:

מערבבים את כל החומרים ביחד לסלט. שמים את כל החומרים לרוטב בצנצנת זכוכית קטנה ומנערים (אפשר גם עם קובית קרח, שמוציאים לפני שמוזגים את הרוטב). מערבבים היטב, מכסים ומניחים כ-10 דקות לספיגת הטעמים, או מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי סליס
סלט פארסניפ. טעמים חדשים, מינרלים וויטמין A
צילום: יוסי סליס
מומלצים