שתף קטע נבחר

האו"ם: הספאם יעלם בתוך שנתיים

ארגון התקשורת של האו"ם (ITU) קובע כי עלות דואר הזבל היא יותר מ-25 מיליארד דולר בשנה. הנתונים נחשפו במסגרת ועידה בינלאומית מיוחדת שעורך האו"ם בז'נבה, בנושא שיתוף פעולה בינלאומי לצורך לחימה בספאם

הספאם מייצר הפסדים של כ-25 מיליארד דולר בשנה. כך קובע מחקר שפורסם אתמול (ג') על ידי ארגון התקשורת הבינלאומי (ITU) של האו"ם, שמעריך כי ההפסדים הנגרמים מאובדן תפוקה, עשויים להגיע לסכומים גבוהים פי ארבעה.

 

עוד חושף המחקר, כי כ-10% אחוזים מהנמענים נופלים קורבן לתרמיות מקוונות (Phishing), במסגרתן נשלחות למשתמשים הודעות דואר מזויפות, שלכאורה נשלחו מחברות אשראי או בנקים, ובהן מתבקשים הנמענים לאשר את פרטי החשבון או הכרטיס שלהם. מידע זה משמש את הנוכלים כאמצעי לגניבה מחשבונותיהם של המשיבים.

 

התופעה הולכת ומתפשטת גם בקרב טלפונים סלולריים, כשביפן למשל, תשע מתוך 10 הודעות זבל, נשלחות כ-SMS לטלפונים סלולריים. מרבית הספאם, שעל פי ה-ITU מונה היום כ-85% מכלל הודעות הדואר האלקטרוני, מופץ על ידי כמה מאות זבלנים, אולם הרשויות אינן מסוגלות לתבוע אותם בגלל העדר חוקים מתאימים.

 

רק שיתוף פעולה יעזור

 

לדברי גורמים בכירים הלוקחים חלק במאבק הבינלאומי נגד ספאם, מיליוני גולשים עלולים לנטוש את האינטרנט ואת השימוש במערכות מסרים טלפוניים, אם ממשלות וחברות תוכנה לא ישתפו פעולה במאמצים לבלום את תופעת דואר הזבל שהולכת ומתגברת. "אם לא נעבוד יחד, אנחנו עלולים לראות מיליוני אנשים שזונחים לגמרי את השימוש ברשת מתוך תסכול וגועל", אמר רובטר שו, מומחה לאסטרטגיה מקוונת ב-ITU.

 

אותם בכירים, המשתתפים בכנס מיוחד שעורך האו"ם בנושא בז'נבה, מעריכים כי בתוך שנתיים ניתן להשתלט על תפוצת הספאם העולמית, ולשים סוף להצעות המסחריות הבלתי רצויות, להונאות, להפצת הפורנוגרפיה ולתרמיות הכלכליות שנהוגות בקרב הזבלנים.

 

אם נשיג שיתוף פעולה בינלאומי מלא בין ממשלות וחברות תוכנה, המגפה הזו, שמשפיעה על חיי היומיום של רבים מאיתנו – תמוגר בתוך זמן קצר", אמר רוברט הורטון, מנהל בפועל של רשות התקשורת האוסטרלית ויו"ר הכנס. לדבריו, למחוקקים וליצרנים יש את האמצעים להשתלט על דואר הזבל בתוך שנתיים.

 

לאפשר למחוקקים להגיש תביעות

 

הורטון, שמדינתו פיתחה כמה מהחוקים המתקדמים ביותר למלחמה בספאם, שסותם תיבות דואר אלקטרוני של משתמשים פרטיים וארגוניים כאחד ברחבי העולם, אמר כי הוא מקווה שהכנס יניב הסכם טיוטה ראשוני עם פתרונות אופרטיביים. "שום מדינה לא יכולה להתמודד עם זה לבד. מדובר באיום בינלאומי, ואנחנו חייבים לעבוד יחד בכדי להביסו. שיתוף פעולה הוא המטרה", אמר.

 

על פי גורמים רשמיים, הוועידה, שבה משתתפות כ-60 מדינות וארגונים בינלאומיים כמו האיחוד האירופי וארגון המסחר העולמי, תעסוק בבחינת חוקים שיאפשרו למדינות להפעיל לחצים מוגברים על ספקי אינטרנט, שמתירים לזבלנים להשתמש במערכות וברשתות שלהם.

 

פעילות בינלאומית משותפת עשויה גם לאפשר למחוקקים לאסוף מידע על חברות או יחידים שעוסקים בספאם או בהונאות, שיספק את הבסיס לתביעות פליליות שינוהלו במדינה ממנה מגיע העבריין, אמר שו.

 

במסגרת הוועידה יוצגו דוגמאות לחוקי אנטי ספאם, שתקפים למשל בארה"ב, אירופה, אוסטרליה ודרום קוריאה, שמדינות יכולות לאמץ על מנת להקל על אכיפה בינלאומית. כיום ישנן מדינות רבות שטרם חוקקו חוקי אנטי ספאם, ומכיוון שמדובר בתופעה כלל עולמית, עובדה זו מקשה על נקיטת אמצעים משפטיים נגד העבריינים.

 

 

הסכם משותף ללוחמה בספאם

 

במקביל, הודיעו שלשום (ב') ארה"ב, בריטניה ואוסטרליה כי חתמו על הסכם משותף ללוחמה בדואר הזבל. רשויות אכיפת החוק בשלושת המדינות התחייבו לפעול במשותף כדי לאתר זבלנים המפיצים ספאם אל מחוץ למדינותיהם, על מנת להימנע כך מהגשת תביעות משפטיות נגדם.

 

ההסכם מאפשר ל-FTC (רשות הסחר הפדרלית בארה"ב), כמו גם לשלוש סוכנויות בבריטניה ושתיים באוסטרליה, לשתף מידע על זבלנים כבדים, ולהגיש נגדם תביעות.

 

על פי מחקר שערכה חברת האנטי ספאם הישראלית קומטאץ', 72% מאתרי האינטרנט של הזבלנים מתארחים בסין, ובסך הכל ישנן חמש מדינות - סין, דרום קוריאה, ארה"ב, רוסיה וברזיל - המארחות 99% מאתרי הספאמרים בעולם. עוד קובעת החברה, כי ארה"ב היא עדיין בירת הספאם העולמית, עם 55% מכל תעבורת דואר הזבל שנשלח מתחומה. קוריאה ממוקמת במקום השני עם כ-10 אחוזים, ברזיל במקום השלישי (כשלושה אחוזים) וקנדה (עם שלושה אחוזים אף היא) במקום הרביעי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: פי סי מגזין
עלות הספאם מגיעה ל-25 מיליארד דולר בשנה
צילום: פי סי מגזין
מומלצים