מקדש המגדנות הפריזאי
יש קונדיטוריות טובות, יש מעולות, ויש פייר הרמה בפריז. זיו לנצ'נר ביקר ודגם מהעוגות, העוגיות והמינאטוריות המתוקות
גם הפריזאים, שראו וטעמו ויודעים הכל, עומדים עכשיו בתור אצל פייר הרמה. לאלוהי-הקונדיטורים הנוכחי של צרפת יש בוטיק קטן ומבהיק ברחוב בונפרט, לא הרחק מכנסיית סן-סולפיס, והוא מצליח לספק ריגוש לבוגרי הפטיסרי המנוסים ביותר, שמתקבצים בשורה ארוכה ומנומסת לאורך הדלפק.
פייר הרמה יוצר עוגות (25-70 יורו. כן, אלה המחירים), מנות אישיות (3.50 עד 7 יורו), מיני עוגיות (כ-10 יורו לאריזה) וגם מיניאטורות מתוקות (65 יורו לק"ג) - הכל מפוסל, מעודן ומתוקתק, צרפתי למדי.
מעדות טעימה אישית (של מנות בגודל אישי, למגינת הלב), עוגת השוקולד פרלין ואגוזים מרוכזת ומוצלחת. היא שכבתית (בסיס מרנג אגוזים, מוס שוקולד ודפי שוקולד) ומיועדת לשוקולדיסטים בלבד. טוב ממנה טארט התותים הקטן - אמבטיית בצק פריך עם קרם פיסטוק ופלחי תותים ממעל. והכי הרשימו דווקא עוגיות המקרון, הסנדביצ'ונים הנימוחים של העולם המתוק, שהצדיק מכין במבחר טעמים: שוקולד, קפה, אפרסק, בננה, פסיפלורה ועוד.
אנשים רציניים, שרוצים להכין עצמם מראש לביקור הבא, מוזמנים ליטול שם תפריט מפורט, ובו סקירת קולקציית המגדנות המלאה של הרמה.
Pierre Herme
72, rue Bonaparte 75006, Paris