שתף קטע נבחר

טירמיסו קפוא

הלהיט של שנות ה-80 וה-90 ממשיך איתנו לשנות ה-2000 בגרסה קפואה ומקורית לקיץ. הטירמיסו עשוי מבישקוטים טבולים בתערובת אספרסו וליקר קפה, עם מוס מסקרפונה קליל. סוד ההצלחה: טעם האספרסו הרבה יותר חזק וטהור בזכות השימוש בתמצית אספרסו שמכינים לבד, וגם בזכות הבישקוטי ששומרים על מרקם רך ו"עוגתי" אפילו בהקפאה

 

חומרים למוס (8 מנות):

1/2 1 כוסות אספרסו או 3 כפות אבקת אספרסו נמס ("נס קפה"), מומסות ב-1/2 1 כוסות מים רותחים

1 כפית ליקר "קלואה"

250 גרם גבינת מסקרפונה, בטמפרטורת החדר 

1 כוס + 2 כפות סוכר

3 חלבונים

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

 

חומרים להרכבה:

3/4 1 כוסות אספרסו חזק, מצונן, או 1/2 5 כפות אבקת אספרסו נמס ("נס קפה") מומסות ב-3/4 1 כוסות מים רותחים, מצונן

1/2 5 כפות ליקר "קלואה"

כ-36 (כ-300 גרם) בישקוטים

אבקת קקאו, לקישוט

 

כלים:

תבנית פיירקס בגודל 30X26 ס"מ

 

אופן הכנת המוס:

1. שמים את האספרסו בסיר קטן ומבשלים על להבה נמוכה עד שמצטמצם ל-1/2 כוס. מצננים. מוסיפים את הליקר.

 

2. בקערת מיקסר שמים את המסקרפונה עם 1/2 כוס האספרסו ו-2 כפות מהסוכר, ומערבלים במהירות נמוכה לתערובת חלקה ואחידה. מסננים לקערה גדולה.

 

3. בקערת מיקסר אחרת מקציפים את החלבונים לקצף יציב. בהדרגה מוסיפים את 1 כוס הסוכר שנותרה, וממשיכים להקציף לקצף מעובה, יציב וגמיש. מקפלים רבע מהקצף לתערובת המסקרפונה, ולאחר מכן מקפלים פנימה את שאר הקצף.

 

4. בקערת מיקסר אחרת מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה וגמישה. מקפלים את הקצפת לתערובת המסקרפונה.

 

אופן ההרכבה:

5. מערבבים את נוזל האספרסו עם ה"קלואה" ושמים בכלי ריבועי או מלבני עמוק.

 

6. טובלים בכל פעם בישקוטי אחד בתערובת האספרסו. הופכים וטובלים שוב עד שהוא ספוג אבל אינו מתחיל להתפורר. טובלים חצי מכמות הבישקוטים ומרפדים בה את תחתית התבנית בצפיפות.

 

7. מורחים חצי מהמוס על שכבת הבישקוטים שבתבנית ומחליקים. טובלים את יתרת הבישקוטים באספרסו ועורכים שוב בשכבה אחידה מעל המוס. מורחים מעל את יתרת המוס ומחליקים. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקפיא כמה שעות או כל הלילה עד שהטירמיסו קפוא.

 

8. מוציאים מהמקפיא 6-7 דקות לפני ההגשה. בוזקים שכבה עבה של אבקת קקאו דרך מסננת מעל הטירמיסו. פורסים למלבנים או לריבועים ומגישים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רונן מנגן
מוציאים מהמקפיא 6-7 דקות לפני ההגשה
צילום: רונן מנגן
מומלצים