שתף קטע נבחר

טירה: האוצר עמד להפעיל תוכנית מטורפת לנמלים

איתן רוב, ראש אגף המסים המאוחד, מאשר שלאוצר הייתה תוכנית חירום למקרה ששביתת העובדים תתארך; גם ביום שישי לא שבו העובדים לעבודה במתכונת מלאה, למרות הסכם העקרונות שגיבשו ההסתדרות והאוצר; ל-ynet נודע כי ברשות הנמלים נשקלים צעדים משמעתיים חמורים נגד קבוצת העובדים הדוחפת להמשך השביתה, כולל השעיית עובדים ואף פיטורים

 

 

"האוצר עמד להפעיל תוכנית מגירה מטורפת, שהיתה מביאה לפיצוץ נורא עם עובדי הנמלים ולהמשך האנרכיה בנמלים לתקופה ארוכה. התאחדות התעשיינים מנעה אנרכיה בישראל". כך אמר ל"ידיעות אחרונות" עודד טירה, נשיא התאחדות התעשיינים, עם חתימת ההסכם בין האוצר וההסתדרות, ועוד לפני שנודע שהשביתה לא הסתיימה.

 

טירה: "בימים האחרונים לסכסוך ישבנו על חבית אבקת שריפה, לפני פיצוץ. תוכנית האוצר היתה להפעיל את הנמלים על-ידי חברה זרה. כדי לאפשר את התוכנית, נדרשה הכנסת המשטרה ומשמר הגבול לשטח הנמל כדי לסייע בהוצאת העובדים שהפרו צווי שביתה. נדרשה הפעלת רכבת אווירית מישראל לייצוא סחורות מקומיות ללרנקה ומשם, דרך הים, לכל העולם וכן נדרש היה להפעיל את מספנות-ישראל ולהכריז על השבתת מגן.

 

"עובדי הנמל תיכננו בתגובה להרוס ציוד, להפיל מנופים לים ולהתנגש עם דוברות באוניות המשא".

 

טירה טוען עוד: "המשבר הוזן במטענים אמוציונליים משני הצדדים. היחסים בין ביבי לפרץ היו טעונים ולא תרמו לפתרון הבעיה. הפעלת תוכנית האוצר היתה גורמת לאובדן שלטון החוק, מלחמת אחים ושיתוק הנמל לתקופה ארוכה.

 

"לנו היתה תרומה חשובה בכך שלקחנו חלק בהידברות בין הצדדים. השתתפתי בדיונים בין ההסתדרות לאוצר, דחפנו לפגישה בין ביבי לפרץ, הכנסנו את המו"מ לנתיב מוסדר, הצענו אלטרנטיבות לפתרון ודחפנו להחלטות, עירבנו את בית הדין בתהליך המו"מ ושיכנענו את נשיא בית הדין לעבודה, סטיב אדלר, להוציא החלטה האוסרת שביתה בנמלים. בכך, מנענו אסון".

 

איתן רוב, ראש אגף המיסים המאוחד, אישר כי לאוצר היתה תוכנית חירום למנוע את שיתוק נמלי הים עקב שביתת העובדים ולא פרט. לדבריו, לאוצר היתה תוכנית להפעיל את הנמלים בעזרת חב' זרה ולהכניס שוטרים לנמלים כדי לסלק העובדים. עוד ציין, כי להסתדרות יש להוכיח זכות קיום ולהפסיק האנרכיה בנמלים.

 

השביתה טרם הסתיימה

 

למרות הסכם העקרונות שגיבשו בשבוע שעבר ההסתדרות והאוצר, גם ביום שישי טרם שבו עובדי הנמלים בחיפה ואשדוד לעבודה במתכנונת מלאה. עם זאת, עובדי נמל אילת חזרו היום לעבודה מלאה.

 

שלמה שני אמר הבוקר שההסתדרות נחושה בדעתה לכבד ההסכם שחתמה עם האוצר. הוא הדגיש כי לא ינתן גיבוי למפר הוראות ההסתדרות.

 

הנהלת רשות הנמלים התכנסה אתמול (מוצ"ש) לישיבת חירום כדי להחליט כיצד להחזיר את הנמלים לעבודה סדירה. "אנחנו לא נסבול מצב שבו העבודה בנמל אינה שבה למסלולה", אומר ל-ynet עמוס רון, מנכ"ל רשות הנמלים.

 

ל-ynet נודע כי ברשות הנמלים נשקלים צעדים משמעתיים חמורים נגד קבוצת העובדים המתסיסה ודוחפת את העובדים להמשך השביתה, על אפה וחמתה של ההסתדרות. בין היתר נבחנת השעיית עובדים ואף פיטורים, כאשר הצעדים המתוכננים ייעשו במתואם עם ההסתדרות וועדי העובדים. ברשות הנמלים סירבו להגיב לדברים.

 

מההסתדרות נמסר כי לא ידוע להם על כל תוכנית משותפת עם רשות הנמלים.

 

יו"ר ועד עובדי נמל אשדוד, סמי פינטו, אמר בתגובה כי הוא לא שותף בשום מזימה נגד העובדים למרות שהם שובתים בניגוד לרצונו וכי יתנגד לפיטורי עובדים. את תגובת עובדי נמל חיפה לא ניתן היה להשיג.

 

נותרה תסיסה בשטח

 

לאחר המשא ומתן הלילי שהסתיים ביום חמישי בבוקר, נותרה תסיסה בשטח, כיוון שבניגוד להסתדרות ולראשי הוועדים, מרבית העובדים התעקשים שהממשלה תבטל את חוק הנמלים כליל ולא רק תידחה אותו כפי שעשתה. 

  

על פי הסכם העקרונות שהושג, יידחה יישום הרפורמה בנמלים בשבעה חודשים, שבמהלכם אמור להתקיים משא ומתן להבטחת זכויות העובדים. בנוסף לכך, תוקם קרן שתבטיח לעובדים את המשך המשא ומתן בהיקף של 150 מיליון שקל. 

 

ההסתדרות התחייבה, על פי ההסכם, לשקט תעשייתי של שבעה חודשים במקביל למשא ומתן, שבמהלכו לא יפרצו שביתות. 


פורסם לראשונה 05/08/2004 12:27

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיר פרטוש
בשטח עוד שובתים
צילום: מאיר פרטוש
מומלצים