שתף קטע נבחר

הפגרים בנחל דישון: פינוי רק במקרה של הרעלה

בעקבות התלונה שפורסמה ב-ynet על הימצאות פגרי פרות בשמורת נחל דישון, פנה משרד הבריאות לרשות הטבע והגנים בבקשה לפנות את הפגרים מהשמורה. ברשות מזכירים כי המוות הוא חלק מהטבע, ומבטיחים כי הם מוודאים שהפגרים אינם נגועים בחומרים מרעילים

לפני שבועות אחדים פורסמה כאן עדותה המצולמת של רויטל בן אדר מקיבוץ יראון, אודות זבל ופגרים בשמורת נחל דישון. בן אדר יצאה לטיול קצר בשמורה, צילמה, וגם העלתה שורה של תמיהות. בן אדר, פעילת שמירת טבע וזכויות בעלי חיים, לא רק העבירה ל-ynet את התמונות, אלא גם פנתה לרשויות שיטפלו במחדל - ובהן למשרד הבריאות. בעקבות פנייתה פנה רופא נפת צפת במשרד הבריאות, ד"ר אהוד מירון, לרט"ג בבקשה לפנות את הפגרים מהשמורה.

 

"פגרי בקר בשמורת הטבע בדישון",כותב מירון למנהל מחוז הצפון ברשות הטבע והגנים, יגאל וינר, "עלולים להוות סכנה לציבור המטיילים בשמורה". רופא הנפה מבקש "להורות לכל מנהלי שמורות הטבע להקפיד על פינוי מיידי של פגרי בעלי חיים בשמורה ועל נקיטת פעולות נוספות בהתאם". ברשות שמורות הטבע לא מתכוונים לעשות את זה.

 

המוות, מזכירה לנו תגובת רשות הטבע והגנים, הוא חלק מן הטבע. "הרשות בודקת באם פגרים אלו אינם נגועים בחומרי רעל ומותירה אותם בשטח - טורפים ועופות דורסים ניזונים מפגרים אלו כחלק ממארג החיים בסביבתם. באם נמצא כי פגר כלשהו נגוע ברעל או חומרים המסכנים את חיית הבר - מפנה הרשות את הפגרים, וזאת למרות שחובת הטיפול בפגרים רובצת על בעל העדר הרועה בשטח על פי הסכמי רעייה מוסדרים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שלד בדישון. לא ברור ממה מתו הפרות
צילום: רויטל דקל בן אדר
מומלצים