שתף קטע נבחר

עובדים על הגלימה

בספטמבר יחל גל נוסף של סטודנטים צעירים, שגמרו לימודי משפטים, את עבודתם כמתמחים במשרדי עורכי-דין; איפה כדאי לעבוד כמתמחה, איך המשכורות, מה דורשים מהמתמחים, כמה שעות הם עובדים בשבוע, ולמי יש סיכויים להתקבל - 11 ממשרדי עורכי-הדין הנחשקים בארץ מציגים את מרכולתם

ההתמחות היא שלב קריטי בחייו של כל מי שבוחר לעסוק בעריכת-דין. בחירת המשרד הספציפי להתמחות תקבע למעשה את התחום שבו יתמחה, ותקנה לו את הבסיס להתנהלותו כעורך-דין. מנתונים של קודקס, חברה להשמת עורכי-דין ומתמחים, עולה כי 37% מהמתמחים מעדיפים לעבוד במשרד מוביל בגודל בינוני דווקא, ורק 21% מעדיפים משרד מוביל גדול. 25% מעדיפים את פרקליטות המדינה, ו- 17% את בית-המשפט העליון.

 

"הבחנו בתופעה מעניינת", אומר נבו כהן, "מנהל תוכן ותקשורת בחברת קודקס, משרדים בינוניים מתחילים לנשוף בעורפם של הגדולים. יתרון הגודל אינו מהווה פקטור יחיד בעיני מחפשי ההתמחות, ואנו צופים שמגמה זו תתחזק בשנים הבאות".

 

לדברי עו"ד רונן ארז, סמנכ"ל קודקס, משרד עורכי-דין בשוק של היום אינו יכול להסתפק בשיטה הישנה של ביקור ארעי בפקולטה למשפטים והצגת מצגת קצרה למתמחים. מי שלא יישר קו עם הסטנדרטים שהסטודנטים של היום מצפים להם, ימצא שרמת הביקושים להתמחות אצלו תקטן באופן משמעותי. מה שבטוח: יש משרדים שכמעט כל מתמחה ירצה להתמחות בהם.

 

המחזור החדש של המתמחים יחל בעבודתו בתחילת ספטמבר. בסיוע חברת קודקס ערכנו רשימה של 11 משרדי עורכי-דין מהנחשקים בתחום האזרחי-מסחרי, והפנינו אליהם שאלות, שהתשובות עליהן יוכלו לתת למתמחים מושג כללי מהן המשכורות למתמחים במשרדים אלה, מהן הדרישות מהם והאם יש להם סיכוי להתקבל. לסדר הופעתם של המשרדים

ברשימה אין חשיבות.

 

יגאל ארנון ושות'

 

מספר המתמחים המתקבלים בכל שנה: כ-20, בשני מחזורים: מחזור מארס, הגדול, ומחזור ספטמבר, הקטן יותר.

מה כוללת העבודה: הכנת חוות דעת משפטיות; ניסוח טיוטות של מסמכים משפטיים; ליווי עורכי-הדין לבית-המשפט לפגישות, דיונים ישיבות וכד'. המתמחה הוא אסיסטנט של צוות עורכי-הדין בתיק שעליו הצוות עובד. הצוות כולל בדרך-כלל עורך-דין שותף (אחד או יותר), עורך-דין שכיר ומתמחה או מספר מתמחים. ככלל, מציין עו"ד ברק טל, שותף במשרד, מתמחים אינם מבצעים עבודות מזכירות, שליחויות וכו'. למשרד יש מערך מינהלתי רחב ומסודר הדואג לעניינים האלה.

 

המשכורת הממוצעת: המשרד אינו נוהג להתייחס בפומבי לנתוני שכר, אך שכר המתמחים בו הוא מן הגבוהים במשרדי עורכי-הדין הגדולים בתל-אביב. המשרד גם משתתף בעלות החנייה ומממן למתמחים את קורס ההכנה לבחינות של לשכת עורכי הדין (כ-5,000 שקל).

 

היקף העבודה: המתמחים במשרד, כמו עורכי-הדין, אינם נדרשים להחתים כרטיס. המתמחה מתכנן את זמנו בעצמו,

בהתאם לטיב העבודה ולוחות הזמנים שהיא מכתיבה. באופן כללי, בהתחשב בכמות התיקים וגודלם, היקף העבודה הוא רב. באופן פורמלי, המשרד עובד חמישה ימים בשבוע, אולם מתמחים ועורכי-דין רבים מגיעים לעבודה גם בימי שישי (וגם

בשבת לעתים).

 

למה דווקא אצלנו: עו"ד טל: בגלל המקצועיות, הסטנדרטים הגבוהים, האתגר, ההגינות והיושרה, היקף התיקים, מורכבותם והעניין שבהם, הגיוון בתחומי העבודה המשפטית, ההזדמנות לעבוד בצמידות למספר עורכי-דין בתיקים שונים ובתחומים שונים, ובגלל האווירה המשפחתית, למרות הגודל.

 

מי המועמד בעל הסיכויים הטובים ביותר להתקבל כמתמחה: המשרד מקבל מאות פניות בשנה. במיון הראשוני, על-פי פנייה בכתב, יש משקל מרכזי לרמת הציונים, מתוך הנחה שהם מעידים לא רק על ידע אלא גם על השקעה, התמדה, מוטיבציה וכו'. מעבר לכך, כל פרט מעניין בקורות החיים עשוי לתפוס את העין: ניסיון קודם )לאו דווקא משפטי(, השכלה נוספת וכד'. אין בהכרח יתרון להשכלה או ניסיון כלכליים ומסחריים דווקא. גם השכלה נוספת בספרות, למשל, עשויה לעורר עניין. עוד טל: אנחנו מחפשים מועמדים רציניים, אחראים ומחויבים, שלא ניתן פקפק בהגינותם וביושרם, סקרנים, ככל האפשר בעלי השכלה וידע כללי רחבים (גם אם לא פורמליים), ידע משפטי ויכולת ניתוח משפטית ברמות גבוהות, כושר ביטוי מעולה בעל-פה ובכתב, נכונות ללמוד ולהשקיע, קולגיאליים ודיסקרטיים.

 

מיון נוסף מתבצע על-פי ראיון אישי. לראיונות מוזמנים 60-50 מועמדים, שמתבקשים להביא עימם עבודה שכתבו במסגרת לימודיהם. חלק מן הראיון מתרכז בשיחה על נושא משפטי. הכוונה איננה לבחון את ידיעותיו של המועמד, אלא את צורת החשיבה שלו, דרך התנסחותו, מידת שיתוף הפעולה שלו, מידת בטחונו העצמי וכד'.

 

ש. הורביץ

 

מספר המתמחים המתקבלים בכל שנה: 24-22 בשני מחזורים כנ"ל. המשרד משאיר אצלו, לאחר ההתמחות, את הטובים ביותר מבחינת מקצועיות והשתלבותם בין-אישית במשרד.

 

מה כוללת העבודה: גם כאן, בעיקרון המתמחים עוסקים בעבודה משפטית בלבד: הכנת חוות-דעת, מעורבות בתיקים

השונים והשתתפות כחלק אינטגרלי בצוות החשיבה וגיבוש האסטרטגיה והטקטיקה של ניהול התיקים. המתמחים נוטלים

חלק בהכנת טיוטות לכתבי טענות ומסמכים משפטיים, מסייעים לעורכי-הדין בארגון ובסיכום החומר העובדתי והמקצועי בבסיס התיק, נוטלים חלק בהשתתפות בישיבות פנימיות במשרד - של צוות עורכי-הדין או עם הלקוחות, בישיבות מול צדדים שכנגד, וכן מלווים את עורך-הדין המאמן (מי שמנחה את המתמחה) לדיונים בבית-המשפט.

 

המשכורת הממוצעת: שכר חודשי של 6,500 שקל ברוטו והתנאים הנלווים על-פי החוק (נסיעות, ביטוח לאומי וכו'), שי

בחגים והשתלמות שנתית בארץ או בחו"ל. המשרד מממן למתמחים חנייה או הוצאות נסיעה.

 

היקף העבודה: ימי העבודה הרשמיים במשרד הם א'-ה'. נהוג שמגיעים למשרד עד השעה 09:00, ויום עבודה רגיל מסתיים בדרך-כלל ב-20:00 בערב. ביום שישי עובדים על-פי הצורך.

 

למה דווקא אצלנו: עו"ד חגי דורון, השותף האחראי על קליטת המתמחים במשרד: המתמחה נמצא במשרד גדול ומהמובילים בארץ ונהנה מהמגוון והעניין שעבודה במשרד כזה מציעה. זאת יחד עם יתרונות של משרד קטן ואינטימי, הנובעים משיטת ההצמדה האישית של המתמחה לעורך-הדין המאמן לאורך כל תקופת ההתמחות, לרבות ישיבה פיזית יחד עם המאמן בחדרו. זוהי שיטה ייחודית בארץ בקרב המשרדים הפרטיים )היא נהוגה בבתי-משפט ובאנגליה(. המתמחה זוכה ליחס אישי הן בצד המקצועי והן בפן האישי, וכן לחשיפה מלאה לעבודת המאמן. מעבר לכך, המשרד ידוע ומוכר כבעל מערכת יחסים אישית וחברתית טובה מאוד. רשימת בוגרי המשרד לאורך השנים מלמדת כי הם משתלבים בעמדות מפתח בכל תחומי ועיסוקי המשפט. המשרד בנוי לדורותיו רק על עורכי-דין שהתמחו בו בלבד. יש מדיניות עקרונית שלפיה לא מקבלים עורכי-דין שלא התמחו במשרד. בן של שותף אינו יכול להיות עורך-דין במשרד. לאחר שש שנים שכיר הופך מועמד לשותפות.

 

מי המועמד בעל הסיכויים הטובים ביותר להתקבל כמתמחה: עוד דורון: המתמחים המבוקשים הם בעלי ראש גדול, אחראים, מסורים ואמינים, בעלי מוטיבציה גבוהה ללמוד ולהצליח, יסודיים, מקצוענים, בעלי יכולת ניסוח גבוהה בכתב ובעל-פה, בעלי חשיבה יצירתית ומקורית ויכולת ניתוח משפטית גבוהה. גורמים מסייעים: הצטיינות בלימודים, תואר נוסף ו/או לימודים נוספים, בייחוד בתחומים מסחריים (כלכלה, מינהל עסקים, ראיית-חשבון וכו'), פעילות אקדמית במסגרת הלימודים לרבות חברות בכתב-עת משפטי, עבודה כעוזר מחקר או הוראה, רקע וניסיון מקצועי הכולל יכולת עמידה בתנאי לחץ, עבודה בצוות, מילוי תפקידים אחראיים או פיקודיים, וכן המלצות.

 

הרצוג-פוקס-נאמן

 

מספר המתמחים המתקבלים בכל שנה: 23 מתמחים בשלוש קטגוריות: כ-15 בוגרי אוניברסיטאות ומכללות, שישה עורכי-דין זרים או עולים שצריכים לעשות התמחות של תשעה חודשים על מנת לבצע הסבה, ושני מתמחים רואי-חשבון שעוברים הסבה לעריכת-דין.

 

מה כוללת העבודה: עבודה אך ורק משפטית. יש תורנות של מתמחה תורן פעם בחודשיים וחצי, שבמהלכה הוא מבצע תורנות משפטית.

 

המשכורת הממוצעת: מתמחים ישראליים מרוויחים כ-6,500 שקל בחודש. בנוסף הם מקבלים השתתפות בארוחות וביטוחי חיים במתכונת מצומצת יותר מאשר עורך-דין. באשר למתמחים שהינם רו"ח שמבצעים הסבה או עו"הד עולים הרי שהמשכורת תהיה גבוהה מ- 6500 שקל לחודש ובהתאם לנסיבות ולוותק. חשוב מאוד בעניינו שאנשים יחיו ברמת חיים מכובדת גם בראשית הקריירה.

 

היקף העבודה: לפי הצורך. מעצם טיב העבודה במשרד והטיפול בתיקים דחופים, המתמחה יעבוד שעות עבודה ארוכות. 12 שעות עבודה ביום זה לא נדיר. כמו כן המתמחים מחויבים לעבוד חלק ניכר מימי שישי. במשרד יש כלל שאין עבודה בחגים ובשבתות.

 

למה דווקא אצלנו: עו"ד מאיר לינזן, שותף בכיר במשרד: אנחנו מתייחסים למתמחים כשכבה קריטית במשרד, שבמידה רבה אחראית על התפתחותו. ביום הראשון של כל מתמחה אנחנו אומרים לו שהמתמחה הטוב ימשיך כעורך-דין במשרד, ועורך-הדין הטוב ימשיך כשותף. מ-25 שותפים במשרד 19 התמחו בו. אנחנו מספקים למתמחה אופק של קידום. כמו כן, השכר הוגן, והמתמחים משתתפים בהשתלמויות ובהרצאות במחלקות השונות במשרד.

 

מי המועמד בעל הסיכויים הטובים ביותר להתקבל כמתמחה: מועמד שיפגין מצוינות בלימודים וייצור רושם טוב בראיון ובשיחה המקצועית המתנהלת עם המתמחה. אנחנו רואים בהתמחות קורס טיס. אנחנו לא מעודדים תחרות בין המתמחים, אבל דורשים משמעת ועבודה קשה. יש חשיבות להשתלבות בצוות. למועמד משתלב יש יותר סיכוי להיקלט במשרד מאשר למועמד סוליסט.

 

י. וינרוט ושות'

 

מספר המתמחים המתקבלים בכל שנה: 17. מה כוללת העבודה: העבודה בעיקרה משפטית: הכנת טיוטות של כתבי בית-דין, טיעונים משפטיים. המתמחה הוא שותף פעיל בתיק על כל היבטיו. הוא מתלווה לעורכי-הדין בהופעות בבתי-המשפט, משתתף בפגישות עם הלקוחות ובישיבות עבודה. המתמחה אינו צמוד למנחה אחד בלבד, אלא עובד עם מספר שותפים ועורכי-דין. כך הוא נחשף למגוון גדול של תיקים ותחומים. המשכורת הממוצעת: קרוב ל-5,000 שקל נטו.

 

היקף העבודה: כמקובל במשרדים הגדולים. בימי שישי מגיעים לעבודה מתמחים תורנים. עם זאת, העבודה אחראית וכפופה למועדי הגשה קשיחים, ולכן יש ציפייה שהיא תיעשה לפי הצורך בכל עת.

 

למה דווקא אצלנו: המשרד נחשב לאחד המשרדים המובילים בישראל בתחום הלטיגציה (הופעה בבית-משפט). הוא מונה ארבעה שותפים ו-17 עורכי-דין. בניגוד למשרדים גדולים אחרים, שבהם ישנה מחלקה מסוימת שעוסקת בתחום הלטיגציה, כאן מרבית עורכי-הדין והעבודה ממוקדים בתחום הלטיגציה. במשרד גם קיים שילוב בין טיפול בתחום האזרחי-

מסחרי לבין טיפול בתחום הפלילי (צווארון לבן). שילוב זה הוא ייחודי ומבטיח למתמחים עבודה מגוונת ומעניינת.

 

מי המועמד בעל הסיכויים הטובים ביותר להתקבל כמתמחה: לדברי עו"ד בועז בן צור, שותף במשרד, בתהליך הקבלה למשרד יש דגש רב על היכולת האקדמית - הצטיינות בלימודים, תואר אקדמי נוסף, עבודה כמתרגל, חברות במערכת של כתב-עת משפטי ועוד. כמו כן יש חשיבות לניסיון חיים ולראש גדול" - שירות צבאי או אחר בתפקיד מנהיגותי.

 

לאחר מיון ראשוני של בקשות ההתמחות מתבצע ראיון אישי.

 

י. גורניצקי

 

מספר המתמחים המתקבלים מדי שנה: כ-20, פעמיים בשנה, כל פעם עשרה.

 

מה כוללת העבודה: עבודה משפטית מובהקת. בין היתר המתמחים עוסקים בעריכת חוזים, הכנת חומר לבית-המשפט

ועוד.

 

המשכורת הממוצעת: כ-7,000 שקל ברוטו בחודש.

 

היקף העבודה: מ-08:00 עד 20:00 לא כולל שישי-שבת. לעתים נדרשים לעבוד מעבר לשעות הנ"ל. עובדים קשה מאוד.

 

למה דווקא אצלנו: עו"ד פנחס רובין: כמעט לא קיימים משרדים שעוסקים אך ורק במשפט מסחרי כמו משרדנו. אנחנו לא 'חנות שיש בה הכול'. המתמחים מקבלים ספקטרום צר יותר של המקצוע, אך מקצועי יותר. זה אופי המשרד, לטוב ולרע.

 

מי המועמד בעל הסיכויים הטובים ביותר להתקבל כמתמחה: הציונים חשובים, וגם רמת העצמאות, רמת המקצועיות ואישיותו של המתמחה.

 

נשיץ-ברנדס

 

מספר המתמחים המתקבלים מדי שנה: במשרד מעסיקים בסך-הכול תשעה מתמחים מדי שנה. מלבד המתמחים הרשמיים מעסיקים כארבעה טרום-מתמחים, שיש להם סיכוי להתקבל להתמחות בהתאם למידת הצלחתם כטרום-מתמחים.

 

מה כוללת העבודה: העבודה של המתמחים היא אך ורק משפטית. כל העבודה המנהלית (הגשות לבתי-משפט, טאבו וכו') מתבצעת, כעיקרון, על-ידי פקידות מיוחדות.

 

המשכורת הממוצעת: כ-7,000 שקל ברוטו בחודש (נכון לאוגוסט 2004) עם תנודתיות לפי שעות העבודה, ההשקעה וכו'.

 

היקף העבודה: שעות העבודה הן לפי הצורך. בעיקרון - מ-08:00 עד 19:00, אך במידת הצורך גם מעבר לכך. בימי שישי יש תורנות, אולם אם העבודה מחייבת, על המתמחה להתייצב לעבודה.

 

למה דווקא אצלנו: עו"ד גד נשיץ: מדובר באחד המשרדים המובילים שעוסקים בעבודה ברמה גבוהה ורבגוניות מאוד הן בתחום הלטיגציה והן בתחום העסקי-מסחרי. אווירת העבודה נעימה וחברית ותנאי העבודה טובים.

 

מי המועמד בעל הסיכויים הטובים ביותר להתקבל: המתמחה האופטימלי צריך להיות בעל ציונים טובים, לימודים במוסד אקדמי בעל עמדה, המלצות, עבר מקצועי ותעסוקתי, ידיעת שפות, שירות צבאי, המלצות, התרשמות אישית.

 

כספי ושות'

 

מספר המתמחים המתקבלים מדי שנה: 6-5.

מה כוללת העבודה: המשרד מייעד את המתמחים לעיסוק בנושאים משפטיים בלבד. מתחם העיסוק עשוי להיות רחב

ומגוון בכל מגזרי הפעילות של המשרד, והוא נגזר, בין היתר, מאופי הנושא המטופל כמו גם ממידת ההשקעה והיקף המעורבות שכל מתמחה מגלה.

 

המשכורת הממוצעת: 5,500 שקל בחודש.

 

היקף העבודה: בהתאם לשעות הפעילות המקובלות של המשרד, בכפוף כמובן לנסיבות ייחודיות של עומס עבודה נקודתי או של תיקים נושאי אופי חריג (למשל הגשת עתירה דחופה, טיפול בצו מניעה, סגירת עיסקה וכו').

 

למה דווקא אצלנו: לדברי עו"ד יאיר כספי, בחירת המתמחים במשרד נגזרת, בין היתר, מתחומי העיסוק של המשרד, המתמקדים בעיקר בענפים שונים של התחום המסחרי, כמו גם מסביבת העבודה המאפיינת אותו. כפועל יוצא מכך יכולים

המתמחים לרכוש כלים חיוניים להכרת המקצוע וללמידת ההשתלבות בו בעתיד.

 

מי המועמד בעל הסיכויים הטובים ביותר להתקבל כמתמחה: אלה הניחנים, בין היתר, ברמה אישית גבוהה ובהישגים לימודיים בולטים לצד הישגים ועשייה בתחומים אחרים שבהם עסקו בעברם.

 

גרוס-קלינהנדלר-חודק-הלוי ושות'

 

מספר המתמחים המתקבלים מדי שנה: כ-15.

מה כוללת העבודה: עבודה משפטית. מתמחים מסוימים גם מגיעים לבתי-משפט.

 

המשכורת הממוצעת: כ-6,000 שקל ברוטו בחודש.

 

היקף העבודה: אין שעות מוגדרות. עובדים לפי הצרכים. מתחילים בערך בשמונה וחצי בבוקר ומסיימים כשמסיימים.

 

למה דווקא אצלנו: עו"ד אמיר הלוי, שותף מנהל: אנחנו משרד מוביל בתחומים רבים. לעבוד אצלנו זה להיות מעורב בעיסקאות המורכבות במשק, ויש אצלנו אווירה טובה מאוד.

 

מי המועמד בעל הסיכויים הטובים ביותר להתקבל כמתמחה: אין פרופיל של מועמד אולטימטיבי. אנחנו מתרשמים מאישיות, ציונים, ידע משפטי, רקע צבאי ועבודות קודמות.

 

דנציגר-קלגסבלד-רוזן ושות'

 

מספר המתמחים המתקבלים מדי שנה: עד סוף 2004 - 11. מראשית 13 - 2005.

 

מה כוללת העבודה: המתמחים מבצעים מטלות משפטיות בלבד. הם משולבים באחת המחלקות המקצועיות של המשרד למשך תקופת התמחותם ומופעלים על-ידי האחראי וצוות עורכי-הדין של כל מחלקה. המתמחים מרכזים ומנתחים חומר משפטי הדרוש להכנת חוות דעת מקצועית, מנסחים טיוטות הסכמים בפיקוח המאמן, משולבים בהליכי דיו-דיליג'נס, במיזוגים וברכישות, וכן מרכזים ומנתחים חומר משפטי הדרוש להכנת כתבי בית-דין בהליכים משפטיים. במידת האפשר משתתפים המתמחים בכל ישיבות העבודה והפגישות עם הלקוח ועם הצד שכנגד ומתלווים למאמן לדיונים בערכאות. כמו כן הם משתתפים בישיבות בוררות וגישור. ארבע פעמים בתקופת ההתמחות משמש כל מתמחה כמתמחה תורן", אז הוא מבצע מטלות כלל-משרדיות (לרבות פתיחת תיקים בבית-המשפט).

 

המשכורת הממוצעת: 7,000-6,500 שקל ברוטו בחודש.

 

היקף העבודה: עובדים בימים א'-ה' בשעות 20:00-09:00.

 

בימי שישי (אחת לחודשיים לערך) - בין 9.00 ל-13.00. במקרים רבים נדרשים המתמחים לעבוד גם מעבר למסגרת הנ"ל.

 

למה דווקא אצלנו: ד"ר יורם דנציגר: המתמחים עובדים קשה ונדרשים להוכיח מקצועיות, בגרות ואחריות רבה. הם נהנים מסביבת עבודה מעריכה ותומכת.

מי המועמד בעל הסיכויים הטובים ביותר להתקבל כמתמחה: בעלי הישגים אקדמיים גבוהים, נחושים להשקיע, ללמוד ולהצליח, בעלי כישורים מיוחדים המתאימים למחלקות המקצועיות הרלוונטיות (לדוגמה, אנגלית כשפת אם או ברמת

שפת אם).

 

משרד ליפא מאיר ושות'

 

מספר המתמחים המתקבלים מדי שנה: 9-8.

 

מה כוללת העבודה: העבודה בעיקרה משפטית - כתיבת חוות דעת משפטיות וניסוח טיוטות של מסמכים לבית-משפט. כל העבודה כפופה לבדיקה של עורך-הדין המנחה.

 

המשכורת הממוצעת: 6,000-5,000 שקל ברוטו בחודש.

 

היקף העבודה: רב מאוד. מהבוקר עד הלילה, 12-10 שעות ביום בממוצע. בחגים ובשבתות לא עובדים. יום שישי הוא יום אופציונלי. אם יש צורך, עובדים גם במוצאי-שבת.

 

למה דווקא אצלנו: ד"ר ליפא מאיר: המשרד רואה לעצמו מטרה ללמד את המתמחים כדי שייצאו עורכי-דין טובים. יש אווירה של עבודה ושיתוף פעולה, ומקפידים שיהיה שיתוף פעולה בין המתמחים.

 

מי המועמד בעל הסיכויים הטובים ביותר להתקבל כמתמחה: במשרד דורשים ציונים גבוהים והמלצות. אם יש מתמחה שלומד מקצועות נוספים כמו כלכלה, ראיית-חשבון ומינהל עסקים זה מעניק לו יתרון. מתרשמים גם מנסיון חיים - בצבא או בעבודות אחרות.

 

בלטר-גוט-אלוני

 

מספר המתמחים המתקבלים מדי שנה: כ-20.

 

מה כוללת העבודה: רק עבודה מהותית. יש גם תורנות בית-משפט, שהיא חיונית להכשרת המתמחה. קפה המתמחה עושה רק לעצמו.

 

המשכורת הממוצעת: כ-5,000 שקל ברוטו בחודש.

 

היקף העבודה: עובדים בימים א'-ה' מהשעה 9 בבוקר עד 8 בערב לערך. לא עובדים בשישי-שבת או בחגים, אלא במקרים

יוצאי דופן.

 

למה דווקא אצלנו: עו"ד משה בלטר: כי זו התמחות נטו, התיקים מעניינים והאווירה טובה. ראיה לכך היא מאות הבקשות להתמחות שאני מקבל למשרד במהלך השנה.

 

מי המועמד בעל הסיכויים הטובים ביותר להתקבל כמתמחה: עוד בלטר מציין כי הוא קודם-כול בודק מה המתמחה מוכן לתרום. אני מתייחס לשירות הצבאי. אם מישהו היה קרבי ושירת כמה שנים בשטחים, יש לו נקודת זכות. אם את קצינה, יש לך יתרון. חוץ מזה, במהלך הראיון מתרשמים באופן אישי מהאדם ומהידע שלו. שמים פחות דגש על השאלה אם הוא מגיע מאוניברסיטה או מכללה. יש חשיבות גדולה להמלצות.

 

עוד משרדים נחשקים

 

רשימת המשרדים הנחשקים בתחום האזרחי-מסחרי אינה קצרה. להלן משרדים נוספים שמרבית המתמחים ירצו מאוד לעבוד בהם: חיים צדוק, גולדפרב-לוי-ערן, גילת-קנולר-גראוס, שבלת-ישראלי-רוברטס-זיסמן ושות', מיתר-ליקוורניק-גבע-לשם-ברנדויין, ברץ-בר-נתן, הורן ושות', וקסלר-ברגמן ושות', אהרונסון-אבולעפיה, פרופ' יובל לוי ושות', מ. זליגמן, קנטור-אלחנני-טל ושות', פישר-בכר-חן ושות', ארדינסט-בן-נתן ושות', יעקב סלומון-ליפשיץ ושות', עמית-פולק-מטלון, המבורגר-עברון ושות', ברקמן-וקסלר-סהר-בלום, בך-ארד-שרף, זיסמן-אהרוני-גייר, ש. פרידמן, רון-גזית-רוטנברג, ד"ר י. שגב, פירון ושות', אבי אלתר, יוסי כהן, שלמה כהן, שנער-שחור-ויסברג, שביט-בר-און-ענבר, גלעד שר, יהודה רווה,ראב"ד-מגריזו-בנקל, מלצר ושות', א.ש. שומרון-י. מולכו-פרסקי ושות', איתן ארז, ישי בית-און, צלרמאייר פילוסוף, גרנות-שטראוס-אדר, שנהב-אלרום-קונפורטי-שביט, יוסי לוי, חיים סאמט, אפרים אברמזון, טוניק, איתן פרל-לצר-כהן-צדק, כהן-להט, כהן-כהן-ירון אלדר ושות', אפרתי-גלילי ושות', דן כהן-שפיגלמן-ברק-זמיר ושות' ועוד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
גם הופעות בבית המשפט
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
מומלצים