שתף קטע נבחר

מהמדף לצלחת: כל אחד יכול

מדור חדש: איילת בן-יוסף מציעה מתכונים מהירים ממוצרים חצי מוכנים שיש בכל מרכול. כל מה שעליכם לעשות הוא לערבב בסדר המתאים ולהפוך את ערמת הקופסאות למנה מפוארת

אחרי כמעט שנתיים של בישולים בחמישים שקל הגיע הזמן לשינוי. הכל התחיל מארוע משמח למדי - מוטי קיבל העלאה. לא משהו רציני, כמה מאות בודדות של שקלים, אבל מיד הוא התחיל להתנהג כאילו הוא לפחות נצר לשושלת אריסון.

 

גם אמא שלו הפעילה את מכבש הלחצים העדין ורמזה לי שהגיע הזמן שהבן שלה יתחיל לאכול "כמו שצריך" כשאמרתי לה שהוא באמת אוכל כמו שצריך (ולראייה כל הקילוגרמים העודפים שלו) היא הוסיפה בשקט: "כן, אבל גבר צריך מדי פעם לאכול בשר בקר". לך תתווכח עם אמא של מוטי. אם היא החליטה שהילד לא אוכל מספיק בשר אדום, אז הילד לא אוכל מספיק בשר וזו עובדה.

 

צילום: איילת ב-יוסף

בכלל, המדור התפרני השתלט לנו על החיים. אנשים זרים,

שלא היו אצלי בבית בטוחים שאנחנו שותים משלוליות ונוברים בפחים, כשבעצם אנחנו זולים וסובאים כמו חזירים. ובכן - לא עוד. מהיום הגיע הזמן לשינוי תדמיתי.

 

המדור החדש שלנו יעסוק בבישול מהיר. ולא סתם מהיר, סופר מהיר: מהקופסה, לקערה ולתנור. המרכול השכונתי שלנו טומן בחובו שפע עצום של קופסאות, חבילות, אריזות, מיכלים ושאר מאכלים חצי-מוכנים. כל מה שצריך לעשות זה לבחור את הקומבינציה הנכונה, לערבב בסדר המתאים ולהפוך את ערמת הקופסאות למנה מפוארת.

 

הכללים:

 

  • כל מרכיבי המתכונים הם חומרים שניתן לקנות במרכול.

 

  • גם אם אפשר להכין אותם בבית (כמו למשל רוטב עגבניות), אנחנו נבחר בגרסה הקנויה, המקוצרת.

 

  • דברים שלא נכנסים לקופסה: שמן, תבלינים, חומץ ודומיהם.

 

  • אלמנט הזמן הוא הקריטי ביותר: אנחנו רעבים עכשיו! ואין לנו זמן לטגן בצל, לאדות כרישה או לצמצם רטבים. הבו לנו מזון!

 

  • מצד שני, אנחנו לא שוכחים את כור מחצבתינו ונשתדל לא להשתולל ולא להגזים במחיר של חומרי הגלם.

 

מוכנים?

 

מאפה פסטה וברוקולי

 

מצעד הקופסאות:

1 חבילת פסטה - רצוי צינורות דקים, או פנה

1 חבילה (500 גרם) ברוקולי קפוא

1 חבילת גבינת "טוב טעם"

1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן

200-150 גרם גבינה צהובה מגוררת (אפשר לקנות בחבילות מוכנות במעדניות של הסופרים)

מלח ופלפל שחור

 

וכך עושים:

1. מרתיחים סיר גדול עם מים ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. שתי דקות לפני סוף הבישול זורקים פנימה גם את הברוקולי. מסננים ומניחים בצד להתקרר.

 

2. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.

 

3. בקערה גדולה מערבבים רוטב עגבניות, גבינת טוב טעם ומחצית מהגבינה הצהובה. מוסיפים את הפסטה עם הברוקולי ומערבבים היטב, כך שכל הפסטה והברוקולי יהיו מצופים ברוטב.

 

4. יוצקים את התערובת לתבנית אפייה משומנת ומפזרים למעלה את שארית הגבינה הצהובה. משגרים לתנור ל-20 דקות, או עד שפני המאפה משחימים.  ממתינים מעט לפני ההגשה, כדי שהמאפה יתגבש ויהיה ניתן לחתוך אותו בקלות.

 

שדרוגים ותוספות:

  • אפשר להוסיף חופן זיתים קצוצים, לחידוד הטעם ו/או שן שום כתושה.

 

  • המאפה הזה הולך יופי גם עם פסטה מאתמול, צריך רק להפשיר מעט את הברוקולי ולהמשיך בהוראות כרגיל, אחרי בישול הפסטה.

 

  • לא אוהבים ברוקולי? לכו על כרובית,או על פטריות מקופסה (פטריות טריות מגירות נוזלים ולכן צריך לטגן אותן קודם כדי להיפטר מכל הנוזלים).

 

  • לא שומרים כשרות? אפשר להוסיף פרוסות של קבנוס או בייקון מטוגן.

  

להגיש עם: סלט ירוק קצוץ, או סלט עגבניות שרי ורוקט.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא אוהבים ברוקולי? לכו על כרובית,או על פטריות מקופסה
צילום: איילת ב-יוסף
מומלצים