שתף קטע נבחר

מוקפץ מהמקפיא

איילת בן-יוסף מבשלת מנות פשוטות ממוצרים חצי מוכנים שיש בכל מרכול, והפעם: נגיסי עוף וירקות מוקפצים

אם מוטי היה יכול הוא היה מתחתן עם ווק. לפעמים, כשאנחנו רבים הוא אומר לי שיום אחד הוא יברח מהבית, ישכור לו דירת חדר קטנה עם מיטה, ווק ומקרר ויחיה בלעדי, לא צריך טובות.

 

לפני שנתיים הוא עמל קשות לשכנע אותי לקנות מבער גז ענקי כדי שתהייה לנו להבה "כמו במסעדה תאילנדית". כשהבנתי

צילום: איילת בן-יוסף

שאני לא אצליח להוריד אותו מעץ הבבנות עליו הוא טיפס - קנינו את המבער. בניסיון הראשון מוטי שרף לעצמו את הגבות וכמעט הבעיר את המטבח. אחר כך הוא הצליח לשלוט במפלצת, אבל זה כבר לא היה כל כך כיף... אחרי חצי שנה העברנו אותה הלאה ונשארנו עם להבת הגז הגדולה על הכיריים הכי לא תאילנדיים במזרח התיכון.

 

במשך השנים הקפצנו ובישלנו בווק שלנו כמעט כל דבר - קציצות, מרק, נודלס, ירקות, שניצלים ופירות. קניתי ווק "מקצועי" מברזל, כזה שצריך לשמן, לעטוף ולתת לו תלושים בחג. אחרי חודשיים נמאס לי לפנפן אותו אז חזרתי לווק הפושט, זול כזה עם ציפוי טפלון. פעם בשנה-שנתיים אני קונה חדש בלי נקיפות מצפון.

 

הפעם נבשל ארוחה בווק. נשתמש בעיקר במצרכים מהמקפיא, מהסוג אני מחזיקה כמעט תמיד, שיהיה.

 

נזדקק ל:

1 חבילה לקט סיני מוקפא (800 גרם)

18 נגיסי עוף (כחצי חבילה)

1 קופסה קטנה (220 גרם) של חתיכות אננס

1/2 כוס רוטב טריאקי

100 גרם שקדים קלופים

 

וכך עושים:

1. מפשירים במיקרוגל את הירקות הסיניים (מפשירים, אבל לא מבשלים!), מחממים מעט שמן בווק ומעבירים את הירקות לווק, בלי הנוזלים.

 

2. בינתיים מעמידים מחבת יבשה וקולים את השקדים.

 

3. עכשיו מפשירים במיקרוגל את הנגיסים, שוב - בלי לחמם יותר מדי.

 

4. מסננים את האננס ושומרים את המיץ.

 

5. מערבבים את הירקות בווק ומוסיפים את מיץ האננס ואת הטריאקי. מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות.

 

6. מוסיפים את העוף והאננס, ומבשלים הכל ביחד - עד שהעוף מחומם היטב וסופג את הרוטב. מוסיפים את השקדים ומגישים.

 

תחליפים, הצעות והבהרות:

  • ירקות קפואים לא ממש יכולים לצאת "מוקפצים" הנוזלים שקפאו והופשרו מונעים מהם להיות קשיחים ופציחים והם נשארים קצת סמרטוטיים. זה מחיר הנוחות.

 

  • את נגיסי העוף המוכנים אפשר להחליף בקוביות חזה עוף. צריך לטגן אותן ראשונות ורק אז להוסיף את הירקות.

 

  • אין שניצלונים אבל יש שניצל מאתמול? מצויין! מוציאים אותו מהמקרר, חותכים לקוביות ומתייחסים אליו כאילו הוא שניצלון שהופשר.

 

  • נגיסי העוף ברוטב הופכים ל"מושיים". אני אהבתי את הרעיון אבל את מוטי זה די ביאס. הצעת פשרה היא לטגן בצד את נגיסי העוף, עד שהם קריספיים ולהגיש אותם עם הירקות והרוטב.

 

  • אפשר להוסיף לירקות המוקפצים שן או שתיים של שום קצוץ.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חזרתי לווק פושט, פעם בשנה שנתיים, אני קונה חדש
צילום: איילת בן יוסף
מומלצים