שתף קטע נבחר

10 עצות לקניית DVD סלוני

מפריט טכנולוגיה מתקדם הפך ה-DVD למוצר שאפשר לקבל כמעט חינם. האם כדאי להתפשר על מותג לא מוכר, מה החיסרון של מכשיר משולב וידיאו, איזה פונקציות נחוצות ואיזה הן לא יותר מגימיק. מדריך

מכשיר DVD הפך פריט חובה בכל סלון ישראלי. המגוון העצום והמחירים הנמוכים הפכו אותו מפריט טכנולוגיה מתקדם, למוצר שכמעט נמכר עם הטלוויזיה. גם נתוני היבוא שנאספים על ידי רשויות המכס מראים על זינוק של עשרות אחוזים מדי חודש במכירות.

 

בשוק אפשר למצוא מכשירים שמגיעים מהיצרנים הגדולים וגם מיצרנים קטנים ואלמוניים והצרכן לעתים עומד מבולבל מול ההיצע. מבצעי שיווק שונים הכוללים מכשיר DVD כמתנה מופיעים מדי פעם ומלים את השאלה האם כדאי לרכוש מכשיר איכותי באופן עצמאי או לקבל אותו כמתנה.

 

בשביל לעזור לכם לבחור, אספנו 10 טיפים שכדאי לזכור לפני שקונים נגן DVD סלוני. אל תשכחו שלאחר הקנייה צריך גם להשאיר קצת כסף למנוי לספריית סרטים השכונתית.

 

  1. יש חשיבות לשם - שוק נגני ה-DVD מוצף במכשירים זולים במחירים מצחיקים שמגיעים אפילו ל-200 שקל ליחידה. למרות המחירים הנמוכים, חבל להתפשר על מוצר שמסתתר תחת השם סוניק או סוניוקו, כאשר מחיריהם של הנגנים מהמותגים הידועים לא גבוהים בהרבה. כמו בכל מוצר אלקטרוני, כדאי לבדוק מי נותן אחריות ושירות למוצר. היצרנים הרציניים מתחייבים להחליף נגן לא תקין בנגן חדש בשנת האחריות, הפחות טובים ישלחו אתכם לתקן את הנגן ב"מעבדה המרכזית" הנמצאת אי שם ברחבי הארץ קצת אחרי ראש פינה. כדאי לברר את הפרטים הללו לפני הרכישה.

  2. ישראל על המפה - לפני מספר שנים המושג השגור בפי קוני ה-DVD היה מולטיזון שנלחש כמעין מילת קסם מסתורית. תזכורת קצרה: אולפני הסרטים חילקו את העולם לשבעה אזורים כאשר סרט DVD שיוצא באזור מסוים לא ניתן לצפייה באזור אחר. המכשירים שהגיעו לישראל היו שייכים לאזור 2, אך התברר כי הסרטים ששולחים הדודים מאמריקה שייכים לאזור 1, שאליו שייכת ארה"ב. מהר מאוד התגלו שיטות כיצד לפרוץ את מכשירי ה-DVD כך שיוכלו לנגן סרטים מכל אזור, עד שיבואני המכשירים הרימו ידיים. כמעט כל המכשירים שמגיעים היום לישראל הם מולטיזון, ומאפשרים לצפות גם בסרטים שהגיעו מחו"ל. עם זאת, כדאי לוודא זאת באופן סופי לפני הקנייה בייחוד במכשירים היקרים. 

     
  3. גם צרובים ו-MP3 - כל הנגנים אמורים לתמוך בקריאת תקליטורים צרובים, וחלקם גם יכולים לנגן תקליטורים עם שירים ב-MP3. זה מאפשר לצרוב תקליטור אחד על המחשב עם מאות שירים ולנגן אותו במערכת הקולנוע הביתית. המכשירים יודעים גם לקרוא תקליטורים עם תמונות, וכך אפשר להקרין את אלבום התמונות הדיגיטליות על הטלוויזיה בסלון. כדאי לבדוק שאכן המכשיר קורא תקליטורים שצרבתם בעצמכם ולא רק תקליטורים מקוריים. 

     
  4. עם וידאו או בלי? כיום אפשר למצוא מספר מכשירים משולבים הכוללים נגן DVD ומכשיר וידיאו. היתרונות ברורים: חיסכון במקום מתחת לטלוויזיה ואפשרות להקליט סרט מהטלוויזיה תוך כדי צפייה בסרט DVD. מצד שני מחיריהם של המכשירים המשולבים גבוה ממחיר של שני מוצרים בנפרד. חיסרון נוסף הוא שאם המכשיר מתקלקל אפשר לשכוח לחלוטין מצפייה בסרטים, בניגוד למצב שבו יש לפחות מכשיר אחד פעיל.

     
  5. מהמחשב לסלון - חלק מהמכשירים החדשים כוללים את האפשרות לנגן סרטי Divx שמורידים למחשב. עם נגן כזה, תוכלו ליהנות מהסרטים בסלון הביתי בנוחות במקום להצטופף מול מסך המחשב הקטן. כל מה שצריך הוא לצרוב את הסרט במחשב על תקליטור ולהכניס אותו לנגן בסלון. כדאי לבדוק שהנגן תומך בתקן DivX האחרון (5.2) ובנוסף שניתן לעדכן את הנגן בעתיד בתקנים החדשים שיצאו. דרך אגב, לא חייבים מכשיר שתומך ב- DivX, רוב המכשירים תומכים בפורמטים של VCD ו-SVCD, שמאפשרים גם הם להעביר סרטים מהמחשב, אך דורשים המרה לפני כן. 

     
  6. אפשר גם להקליט? בתקופה האחרונה הגיעו לישראל מכשירים המאפשרים לא רק לצפות בסרטים, אלא גם להקליט על תקליטורי DVD. היתרונות הם איכות הקלטה גבוהה בהרבה, וגם האפשרות לקפוץ ישירות לקטעים בתקליטור, מבלי להמתין כמו בקלטות וידיאו. החסרונות הם מחירים גבוהים של המכשירים המקליטים ושל התקליטורים הריקים לצריבה. בקצה העליון ניתן למצוא גם מכשירי DVD שכוללים דיסק קשיח פנימי כמו במחשב, שעליו ניתן להקליט עשרות שעות של שידור. דרך אגב, למי שמתכנן להעתיק את כל הסרטים מספריית הווידיאו השכונתית צפויה אכזבה, המכשירים המקליטים כוללים חסימה בפני העתקת סרטים המוגנים בזכויות יוצרים. 

     
  7. לא לשכוח כבלים - אחרי שקונים מכשיר יקר נוטים לזלזל בכבלים שמחברים אותו לטלוויזיה ולמערכת הסטריאו הביתית. בחנויות רציניות ימליצו לכם על כבלים איכותיים שיאפשרו הנאה מכל האיכויות שמציע הנגן החדש. כיוון שמדובר בסכום של עשרות שקלים לרוב, ממש לא כדאי לחסוך. בנוסף לכבלים יש לבדוק את יציאות הווידיאו של המכשיר. יציאה מסוג קומפוננט נחשבת למספקת את האיכות הטובה ביותר, אבל דורשת כניסה מתאימה גם בטלוויזיה. יציאות אחרות הן video - S וקומפוזיט שיכולות להתאים לטלוויזיות ישנות יותר. 

     
  8. הגודל קובע? איכות נגני ה-DVD של היום, גם הזולים מביניהם, גבוהה. אם אתם מתכננים להשתמש ב-DVD עם טלוויזיה של עד 32 אינץ', אין סיבה אמיתית להשקיע במכשיר משוכלל ויקר. האיכות שמתקבלת מהמכשירים היותר טובים לא תראה על המסך הקטן ולכן חבל מראש על הכסף. מכשירים רבים מתהדרים גם בכך שהם דקים יותר. אין בזה שום יתרון טכנולוגי לאיכות הצפייה בסרטים.

  9. אפשר גם גימיקים - הקרנה איטית לאחור, שלוש סצנות במהירות קדימה או פליק-פלאק כפול הן רק חלק מהאפשרויות והגימיקים שמציעים יצרני ה-DVD. למרות העיקרון שכל המרבה הרי זה משובח, בחלק מהאפשרויות הללו לא תשתמשו לעולם. האפשרויות שכן כדאי לשים לב אליהן הן תמונה איכותית במצב של הקפאת תמונה, ואיכות בתמונה אחר תמונה. חובבי סרטים רבים אוהבים לצפות בסצנות מהסרטים תמונה אחר תמונה, על מנת לזהות כל מיני הפתעות שהוחבאו על ידי יוצרי הסרטים. 

     
  10. בעל הבית - כמובן שהפריט החשוב ביותר הוא השלט הרחוק שקובע מי באמת מנהל את העניינים בסלון. השלט צריך להיות נוח לשימוש ופשוט להפעלה לכולם. יש שלטים שמצוידים בתאורה או כפתורים הזוהרים בחושך, דבר שיכול להיות שימושי במיוחד כאשר מחפשים את השלט במהלך הקרנה לילית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נגן DVD סלוני. מי יחזיק בשלט?
צורב DVD. אפשר גם להעתיק סרטים
מומלצים