שתף קטע נבחר

מאפה רביולי ברוטב פטריות

איילת בן-יוסף מציעה מנה מנחמת לימים שבין החגים. את כל המרכיבים תוכלו למצוא במרכול הקרוב לביתכם

צילום: איילת בן יוסף

חגי ישראל מצליחים להוציא מאיתנו את מאגר העצבים שאנחנו מדחיקים בעמל רב במשך חודשים ארוכים. רק התכנונים המעיקים של מי יביא מה ומי יטרח יותר - יכולים להוציא אדם שפוי מהכלים.

 

אמא שלי מאצילה סמכויות: מחלקת את העבודה שווה בשווה בין כל הדודות, הדודים וביני - כך יוצא שבערב החג יצאנו לאתר האירוע עמוסים בסיר ענק, שלוש קערות, חמש קופסאות פלסטיק ושני כיסאות מתקפלים. מכל המכוניות יצאו קרובי המשפחה שלנו כשהם נושאים סירים, עוגות ומיני מטעמים אחרים. אמא שלי עמדה במטבח והפיקה את האירוע: שלחה סירים לכיריים, שלפה פולקע'ס מתנור והעבירה סלטים לקערות הגשה. הבעיה היא שהדודה שהייתה אחראית על המנה הראשונה נתקעה בפקק, וכך נאלצנו להמתין לאות הפתיחה בבטן מקרקרת.

 

למחרת נסענו לאמא של מוטי, שם המצב הפוך לחלוטין. אם אמא שלי מאמינה בביזור - אמא של מוטי עומדת בראש ממלכה אבסולוטית. אצלה מילת המפתח היא ריכוז סמכויות. היא עושה הכל לבד, עד פיסת החסה האחרונה, ודוחה בתקיפות כל הצעה לעזרה. אמא של מוטי מגיעה לארוחת החג כשהיא בקושי עומדת על הרגליים וקורסת לתוך הכיסא שלה, שם היא נשארת עד לסוף הארוחה. אמא שלי, לעומת זאת, מבלה את ארוחת החג בשטיפת הכלים.

 

אחרי שתי ארוחות חג אצל שתי המשפחות שלנו, מוטי ואני היינו הרוסים. יותר מדי טקסים, יותר מדי עבודה והרבה יותר מדי אוכל. היינו עצבנים מהתמודדות עם דודים ובני-דודים נודניקים, מהפקקים בדרך הלוך וגם בחזרה, ומשבוע של התרוצצויות שקדם לחג (בכל זאת צריך למצוא מתנה לכו-לם). נשבענו לעצמנו (כמו בכל שנה) שבשנה הבאה גם אנחנו בורחים לסיני, ואת הכבד-קצוץ שלנו נאכל מול חופי דהב.

 

עד שנברח לסיני, אנחנו מתנחמים במנת רביולי אפוי, משהו מהסוג הסליזי-מנחם, עם שמנת, גבינה ופטריות.

 

מאפה רביולי ברוטב פטריות

 

נזדקק ל:

1 חבילה רביולי גבינה, טרי ומצונן

1 קופסת שימורי פטריות, או סלסלה של פטריות שמפיניון פרוסות

1 קופסת שימורים של לבבות ארטישוק - קצוצים

1 שמנת מתוקה

1 שקית אבקת רוטב פטריות לפסטה

150 גרם גבינת מוצרלה מגוררת (חצי שקית)

 

וכך עושים:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

 

2. בסיר קטן מחממים שמנת ורוטב פטריות, מרתיחים ומבשלים עוד 5 דקות עד שמתקבל רוטב סמיך.

 

3. בקערה גדולה מערבבים ביחד רביולי, פטריות, לבבות ארטישוק, מחצית מכמות הגבינה המגוררת ואת רוטב הפטריות שהכנו. משמנים תבנית חסינת אש ויוצקים את התערובת לתבנית. מפזרים למעלה את הגבינה שנותרה.

 

4. שולחים את התבנית לתנור לרבע שעה, עד שהגבינה שלמעלה מתחילה להזהיב.

 

הצעות והחלפות:

 

  • סולדים מרוטב פטריות משקית? אפשר להחליף אותו ברוטב בשמל תוצרת בית. עוד אפשרות היא להשתמש במחצית מכמות האבקה.

 

  • אם יש לכם רביולי או טורטליני יבש - אפשר בהחלט להשתמש בהם, אבל צריך לבשל אותם קודם, בהתאם להוראות היצרן.

 

המאפה הזה הוא מסוג המאכלים שפשוט זוללים כמו שהם מהתבנית, לא ממש צריך משהו ליד. אבל אם חייבים, הנה כמה אפשרויות: קישואים בלבן, חצילים ברוטב יוגורט ורימונים וסלט יווני כפרי.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איילת בן יוסף
סולדים מרוטב פטריות משקית? אפשר להחליף אותו ברוטב בשמל תוצרת בית
צילום: איילת בן יוסף
מומלצים