שתף קטע נבחר

תלמידים ישראלים נלחמים באנטישמיות ברשת

תלמידי בתי הספר של רשת אורט השיקו אתר חדש ובו הם מתמקדים בפעילות הסברתית נגד האנטישמיות

משרד החוץ לא לבד: תלמידי בתי הספר של רשת אורט נרתמים לפעילות הסברתית מקוונת נגד ההסתה העולמית והאנטישמיות באינטרנט.

 

באתר החדש, שעלה היום (ג') לאוויר, אשר שמו Eye to Israel, מפרסמים התלמידים שירים, סיפורים ודעות על המצב בישראל, בשפה האנגלית. בין היתר מתגייסים התלמידים להגן על גדר ההפרדה וחשיבותה לישראל.

 

במסגרת הפרויקט "ישראל מתקוונת אליך" הכניסו מפעילי האתר את הקישור למנועי חיפוש שונים, כך שיופיע בכל פעם שיוקשו מלות המפתח: "יהודים", "ישראל" ו"פלסטין". כמו כן, מתכוונים התלמידים לתרגם את האתר גם לערבית, רוסית, צרפתית, ספרדית ורומנית.

 

מיכל בת ה-15, מאורט מינקוף בירושלים, מספרת באתר על חבר לספסל הלימודים שאחיו נהרג בפיגוע. "מה אני יכולה להגיד לחבר שעמד כה קרוב לטרגדיה נוראה וניצל בנס?", היא כותבת, "מה אפשר להגיד לחבר שאיבד אנשים היקרים לו? איך אני אמורה להתנהג כאילו הכל בסדר ונורמלי ואף אחד לא נהרג הבוקר ממחבל מתאבד?".

 

עוד באתר: מצגות של תלמידים, בהן הם מסבירים, "מדוע אני חי בישראל", פירוט על פעילויות משותפות של תלמידים יהודים וערבים ואוסף ארכיוני של פעולות הצלה אליהן נרתמו משלחות ישראליות ברחבי העולם.

 

"החלטנו שאנחנו חייבים לשדר לעולם דעה אחרת חיונית על היהודים ועל ישראל", אמר יגאל רוטשילד, מצוות היגוי הפרויקט. "אנחנו מסבירים באתר מדוע צריך גדר הפרדה. תלמידי אורט נתניה שסבלו פיגועי תופת וראו חבריהם נפצעים ונהרגים, מאז שיש גדר כמות הפיגועים ירדה וזו עובדה. אנחנו מציגים עובדות בלבד ונמנעים מהקשרים אחרים".

 

"אני מתנדבת בפעילות האתר כי זה משהו שחשוב לי. להראות שהנוער של היום הוא לא ראש קטן. לנוער יש המון כוח", מסבירה לירז שושן, תלמידה בכיתה י"א מאורט גוטמן.

 

לא תמימים

 

"הפרוייקט הזה לא תמים בעיני", אומר ג'ניה יופה בכיתה י"ב מאורט גוטמן "אני באמת מאמין שאני יכול לשנות משהו. צריך לזכור שבאינטרנט יש כ-700 מיליון גולשים, אז גם אם נגיע לאחוז מאד קטן מהם, עשינו את שלנו".

   

את הרעיון להקמת האתר יזם יעקב ספיר מנהל מערכות מידע ברשת אורט שגייס לעניין גם את אוניברסיטת תל אביב ומשרד החוץ

.

"מאז פרוץ אינתיפאדת אל אקצה ב2001 מתנהלים באירופה אלפי אתרי אינטרנט בעולם המנהלים מסעות תעמולה ושיסוי נגד מדינת ישראל בפרט והעולם היהודי בכלל", מסביר מנהל המרכז לחקר האינטרנט באוניברסיטת תל אביב, אלי הכהן, שותף פעיל בפרוייקט, "אותם אלפי אתרים שמספרם משתנה בכל רגע נתון והם במגמת עליה ברורה, מסיתים לחרם כולל על ישראל, מנהלים מסעות התרמה לליבוי האינתיפאדה וכן שורה ארוכה של פעילויות אנטי ישראליות, ששיאן גיוס מחבלים באמצעות הרשת".

 

לדברי הכהן, משרד החוץ אישר את הפרוייקט ואף תרם לאתר חומרי הסברה באנגלית "למעט אתר האינטרנט הרשמי של משרד החוץ, ישראל כמעט שאינה מנהלת מערכת הסברה משמעותית בתגובה לאתרי ההסתה ועל כן רואה בפעילותינו חשיבות רבה". (מורן זליקוביץ')

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אי-פי
אנטישמיות ברשת. המטרה: לשנות את המצב
צילום: אי-פי
מומלצים