שתף קטע נבחר

הסרבנים: אנחנו מועמדים לפרס נובל

בתנועת "האומץ לסרב" אומרים כי שני חתני הפרס לשעבר המליצו עליהם לפרס היוקרתי לשלום. יו"ר התנועה זונשיין: "זה ניצחון לערכי הציונות והרוח הישראלית"

בצה"ל בטח לא יאהבו את זה, אבל תנועת "אומץ לסרב" ודוד זונשיין, יושב הראש שלה, מועמדים לפרס נובל לשלום לשנת 2004. מוועדת הפרס באוסלו לא ניתן אישור לידיעה.

 

כדי להימנות עם המועמדים לפרס נובל לשלום, יש לזכות בהמלצתו של אדם בעל תפקיד ממשלתי רשמי, משפטן המכהן בבתי משפט בינלאומיים, חתן פרסי נובל לשלום, או של חבר בפועל או לשעבר בוועדת הפרס.

 

לדברי הסרבנים, על דוד זונשיין ותנועת "אומץ לסרב" המליצו שני חתני פרס נובל לשלום לשעבר: קרלוס פליפה חימנס בלו זוכה פרס נובל לשלום לשנת 1996 - בישופ מזרח טימור שהנהיג את עמו במאבקו מול השילטון האינדונזי, לאחר שהאינדונזים כבשו את מזרח טימור ב-1975 ובתוך שנה הביאו למותם של שליש מאנשי מזרח טימור.

 

הממליצה השניה היא ריגורברטה מנצ'ו תום, זוכת פרס נובל לשלום לשנת 1992 - שהנהיגה את המאבק נגד משטר הדיכוי בגואטמלה והובילה מאבקים למען זכויות האיכרים האינדיאנים. בני משפחתה נרצחו ועונו על ידי הצבא הגואטמלי והיא עצמה נאלצה לצאת לגלות.

 

יו"ר ה"אומץ לסרב", דוד זונשיין, אמר כי חתני הפרס פנו אליו ואמרו לו כי החליטו להמליץ על הפרס לתנועה.

 

הסרבנים: זה ניצחון לציונות האמיתית

 

סרן (מיל') דוד זונשיין (31), שהיה מ"פ ביחידת מגלן בשירותו הסדיר והקים את התנועה בשנה השביעית לשירותו, במילואים, אמר הלילה (יום ד') ל-ynet: "המועמדות שלנו הינה ניצחון לאוהבי ישראל, וניצחון לערכי הציונות והרוח הישראלית, שחרטו על דגלן מלחמה בלתי מתפשרת על הגנתה של מדינת ישראל, לצד מופת של שמירה על חיי אדם, זכויות האדם וכבוד האדם".

  

בתנועה אמרו כי הם רואים במועמדות לפרס כה חשוב, אות כבוד לישראל ולמאבקו של מחנה השלום על עתיד מדינתו.

 

"אנחנו רואים בכך את ניצחונה של הציונות האמיתית, זו שמושתתת על יסודות החירות, הצדק והשלום לאור חזונה של מגילת העצמאות", אמר אריק דיאמנט, מנכ"ל התנועה. "דווקא בימים אלה", הוסיף דיאמנט, "כאשר הימין המתנחל מודיע כי יסרב לפנות התנחלויות, מועמדותנו מסמנת מתיחת קו גבול בין סירוב לקחת חלק בפעולות שנוגדות את החוק ואת המוסר היהודי והבינלאומי, לבין סירובם של המתנחלים, שכל תכליתו – הנצחת השליטה בעם אחר".

 

"אומץ לסרב" נוסדה בינואר 2002 בעקבות פרסום מכתב הלוחמים, עליו חתמו 50 קצינים וחיילים, היום מונה התנועה יותר מ-600 קצינים וחיילים קרביים במילואים, שהודיעו יגנו על המדינה אך ורק מתוך גבולותיה ולא ישרתו בשטחים. כמחצית מהחותמים נשלחו לכלא הצבאי בעקבות סירובם. בשנה האחרונה חברו לתנועה טייסים ואנשי סיירת מטכ"ל שהודיעו אף הם כי לא יתנו יד למשימות שאינן מוסריות, הפוגעות הן בביטחון המדינה והן בצביונה כמדינה דמוקרטית.

 

זונשיין נשמע רגוע, אך מתרגש בעקבות ההודעה. "קשה לי להאמין שנעמוד על הבמה באוסלו", אמר ל- ynet , "אבל אני שמח להכרה הבינלאומית. אנשים חשובים בחו"ל מבינים למעשה מאיפה אני בא, ממרכז ההוויה החברתית ולא שאנחנו תנועה הזויה". לדבריו, המסר שלו ושל חבריו נקלט גם בציבור הישראלי ככל שעובר הזמן. "לא אחת אני נפגש עם קצינים בכירים מצה"ל, ובשיח לוחמים שאנו מנהלים אני שומע את ההבנה שלהם למה שאנחנו אומרים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עטא עוויסאת
זונשיין. "שמח להכרה הבינלאומית"
צילום: עטא עוויסאת
הפגנת סרבנים
מומלצים