שתף קטע נבחר

צ'ילי קון-קרניבל

איילת בן-יוסף ערכה פסטיבל חגיגי סביב תבשיל הצ'ילי קון-קרנה שכולם אוהבים, ומגישה מתכון פשוט ומהיר להכנה, וגם תוספות ושדרוגים

באחד הפרקים הכי הורסים, בסדרה הכי הורסת - "סאות'פארק", אריק קרטמן מתכנן מסע נקמה באחד מחבריו. הילד השמנמן הורג את ההורים של טוד, ומבשל אותם בתוך תבשיל צ'ילי, אותו הוא נותן לטוד לאכול. רגע השיא של הפרק הוא כשטוד האומלל מגלה שהוא אוכל את הוריו, וקרטמן המיפלץ קופץ מולו באושר ואומר "נה-נה-נה-נה גרמתי לך לאכול את ההורים שלך..." (באנגלית זה באמת נשמע יותר טוב). אכן, אם כל הנקמות.

 

לכבוד אכילת הצ'ילי, קרטמן מפיק פסטיבל מיוחד, אותו הוא מכנה "צ'ילי-קון-קרניבל", בו מתקיימת תחרות אכילת צ'ילי. כשמוטי ראה את הפרק בפעם הראשונה הוא ניגש אלי בעינים מצועפות וביקש גם. לא שאבשל לו את הוריו, חלילה. הוא רוצה את הפסטיבל.

 

חודש תשרי, על שפע חגיו וחופשותיו, נראה כמו הזדמנות מצויינת להפיק פסטיבל שכזה. אמנם אין לנו סוכה, אבל עכשיו כבר נעים לשבת בערב בחוץ ולזלול בחברותא. הזמנו חברים וחילקנו משימות. זוג אחד אחראי על השתיה, אחרים הביאו חטיפים ואנחנו בחשנו סיר ענק של צ'ילי קון קרנה או בעברית - שעועית עם בשר. אכלנו אותו בידים, מתוך קערה גדולה, עם נאצ'וס וחתיכות פיתה מטוגנת. בחושך אף אחד לא ראה את הכתמים.

צילום: איילת בן יוסף

 

אנחנו מבשלים צ'ילי קון קרנה לאורך כל השנה. התחלנו עם המתכון של רות סירקיס (ותודה לאמא של מוטי שהביאני עד הלום), התפתחנו לכל מני וריאציות עם מרכיבים יותר או פחות מוזרים ועכשיו התקבענו על הגירסה הזו, שהיא קלה, מהירה וחריפה בדיוק במידה שאנחנו אוהבים.

 

צ'ילי קון קרנה לסוכה

 

נזדקק ל:

חצי קילו בשר בקר טחון

1 קופסה שעועית אפויה ברוטב עגבניות

1 קופסה שעועית ברוטב צ'ילי

1 קופסא גדולה קוביות עגבניות

1 בצל גדול

3 שיני שום קצוצות

מלח, פלפל ואבקת צ'ילי לפי הטעם

 

וכך עושים:

1. מחממים מעט שמן בסיר, רצוי שזה יהיה סיר גדול וכבד. מטגנים את הבצל. כשהוא הופך לשקוף. מוסיפים את השום ומטגנים ביחד עוד שתיים-שלוש דקות.

 

2. מוסיפים את הבשר – מטגנים ומערבבים עד שהבשר משנה את צבעו.

 

3. מוסיפים את כל הקופסאות – אחת אחרי השניה, ומערבבים. סוגרים את הסיר ונותנים לו חצי שעה של זמן איכות עם עצמו, עם אש נמוכה.

 

4. עכשיו טועמים. מתבלים ומשאירים לעוד חצי שעה עם המכסה פתוח. מדי פעם מערבבים.

 

מגישים בקערה גדולה למרכז השולחן, עם צלחת של נאצ'וס, טורטיות או קרעי פיתה מטוגנת.

  

תחליפים, הערות והצעות לסדר:

  • את השום הקצוץ אפשר להחליף בקוביות שום כתוש קפוא, למי שלא רוצה ללכלך את הידיים.
  • לא אוהבים חריף בכלל? במקום שעועית ברוטב צ'ילי אפשר להשתמש בקופסה של שעועית שחורה ברוטב עגבניות או שעועית ענקית. העיקר שיהיו שני סוגים.
  • במקום או בנוסף לנאצ'וס אפשר להגיש את הצ'ילי עם אורז לבן, או פסטה. אפשרות נוספת היא לגלגל אותו בתוך טורטיה, עם או בלי ירקות לתוספת.
  • אוהבים יותר חריף? הוסיפו פלפלון צ'ילי קצוץ או קצת יותר אבקת צ'ילי או טבסקו. בכלל, מומלץ להגיש את המנה הזאת לשולחן עם בקבוקון של טבסקו.
  • קוביות קטנות של קבנוס או נקניק מעושן אחר הן תוספת מצויינת, וגם כמה קוביות של שוקולד מריר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איילת בן יוסף
צ'ילי קון-קרנה. סיבה טובה לפסטיבל
צילום: איילת בן יוסף
מומלצים