שתף קטע נבחר

תזונה צבאית: סלט עוף ואטריות

איילת בן-יוסף זוכרת את תקופת הצבא כזלילה אינסופית של ג'אנק (ובעיקר טוסט גבינה צהובה). עכשיו היא משחזרת מנת נודלס שלא דורשת בישול כלל

כמעט כל הבנות שאני מכירה זוכרות את תקופת הצבא שלהן בתוך הזמן הכי משמין בהיסטוריה. ובאמת, אנחנו הבנות בדרך כלל מוצאות את עצמנו בתפקידים שדורשים הרבה ישיבה (וחשיבה) וקצת פחות פעילות גופנית (וסליחה מראש מכל הפייטריות, אני עפר לרגליכן).

 

בכמעט שלוש שנים של שירות הצלחתי להעלות כ-10 קילוגרמים שהורכבו בעיקר מטוסטים (גבינה צהובה או משולשים, מה שיש), פרוסות לחם עם ממרח שוקולד ובמבה. בכלל, היתה תקופה שהתזונה שלי הורכבה משלושה מזונות בלבד: טוסט עם גבינה צהובה (ועגבניה, היי, יש לי גם ירק!), במבה ודיאט קולה, בשביל המצפון. בשלב מסויים התקינו אצלנו בבסיס מכונת צ'יפס - אטרקציה מלהיבה ביותר: תמורת הון קטן במונחים של חיילת בסדיר, קיבלתי שקית קטנה מאוד של צ'יפס לא טעים, שמנוני וחם. אבל היו ימים שאלו היו הנחמות הכי גדולות שלי.

 

בשלב מסויים אמא שלי התחילה לדאוג, בכל שבוע כשהייתי מגיעה הביתה היא היה מכינה לי שקית ענקית עם מרקי-אבקה ו"מנות חמות" בגביעי פלסטיק. בתקווה שזה ימנע ממנו לרדת לבד על מסיבמבה ענקית.

 

צילום: איילת בן-יוסף

האבקות האלה היו יעילות במיוחד בחורף, ואנחנו, שותפותי לזלילות ואנוכי פיתחנו שיטות לשדרוג ושיפור המעדנים המלאכותיים הללו. רוב השדרוגים כללו הוספת פרוסות גבינה צהובה או קרוטונים, כך שהצלחנו בלי שום בעיות לנטרל את הצד הדיאטטי שבעניין.

 

השבוע חטפתי פלאשבק היסטרי מתקופת הצבא: בישלתי מנה של נודלס, מהסוג שלא צריך לבשל באמת אלא רק לרכך במים רותחים ונזכרתי במעדני הנודלס שהייתי זוללת בצבא ובירכים העבות שצמחו לי מאז. מייד הוספתי למנה ירקות ועוף דיאטטי והרגשתי שאני מנצחת את המערכת. ככה זה, אתה יכול לצאת מהצבא אבל אי אפשר להוציא את הצבא ממך.

 

סלט עוף ואיטריות

 

בכל חבילה של נודלס יש 4 חבילות קטנות אישיות והמתכון שלפניכם מתאים למנה אחת, גדולה למדי.

 

נזדקק ל:

1 שקית אישית של נודלס ללא בישול

1 חופן (כרבע חבילה) רצועות עוף צלוי (מוכן, או כזה שתצלו בבית)

1 מלפפון ירוק, קצוץ לגפרורים

1/2 בצל ירוק, קצוץ דק

חופן בוטנים קלויים, ללא קליפה

 

לרוטב:

2 כפות סירופ מייפל

2 כפות רוטב סויה

2 כפות שמן (לא זית)

1 שן שום כתושה

 

וכך עושים:

1. מניחים את האיטריות בקערה, מרתיחים מים ויוצקים על האיטריות. ממתינים שלוש דקות ומעבירים את האיטריות לקערה נקיה. יוצקים על הנודלס כמה טיפות שמן ומערבבים היטב כדי שלא ידבקו. מניחים אותן להתקרר.

 

2. בזמן שהנודלס שורים ומתקררים קוצצים את הירקות ומכינים את הרוטב: מערבבים את כל החומרים בצנצנת.

 

3. לקערת הנודלס מוסיפים מלפפון, בצל, עוף ובוטנים. יוצקים מעל את הרוטב, מערבבים היטב ומתאפקים שתיים-שלוש דקות לפני שזוללים.

 

תוספות החלפות ושאר ירקות:

 

  • את המנה הזאת אני אוהבת להגיש קרה, אבל אפשר בהחלט להפוך אותה לחמה: מקפיצים את הנודלס בווק עם הרוטב, מוסיפים את העוף לחימום משותף, מוסיפים בצל ובוטנים. מורידים מהאש ומוסיפים מלפפונים (אני לא אוהבת לבשל אותם, אבל גם זה אפשרי, אם רוצים). - מערבבים ומגישים.

 

  • אפשר להעשיר את הסלט בעזרת ירקות נוספים: גזר מגורר, צנונית קצוצה, כרוב סיני קצוץ דק וכן הלאה.

 

  • ועוד קיצור דרך לעצלנים: במקום להכין לבד את הרוטב, אפשר להשתמש ברוטב טריאקי עשיר (של "אוליביה" או רוטבסמיך אחר).

 

  • את העוף במנה אפשר להחליף ברצועות בקר או דג - אם יש לכם שאריות מהצלי של שבת זאת יופי של דרך לנצל אותם.

 

  • במקום או בנוסף לבוטנים אפשר לפזר קצת שומשום קלוי.

 

  • עוד איטריות שמתאימות למנה הזאת תמצאו במדפי ה"מנות חמות" בסופר - נודלס לבישול מהיר שמגיעים עם שקית אבקה מצורפת. נפטרים מהשקית ואפשר להשתמש בנודלס כרגיל, אם ממש בא לכם להשקיע - בחנויות המזרח הרחוק יש נודלסים בטעמים ובסגנונות שונים ומשונים. שווה לטעום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את הנודלס מרככים במים רותחים - אין צורך בבישול
צילום: איילת בן-יוסף
מומלצים